Prosiim vaas, nehovorim sarissky, ale v mojej rodine anoo a ja to v podstate ani nepocujem, ale kazdy mi vravi, ze mam vychodniarky prizvuuk...ako sa ho mam zbavit?
Ja som sa ho nijako aktívne nesnažila zbaviť, ale vraj ho už nemám. Asi za to, že som zmenila prostredie a chytila prízvuk odtiaľto Lebo už viac ľudí mi povedalo, že mám skôr takýto prízvuk
cely zivot mam pocit ze hovorim normalne a ked pridem niekde mimo hned sa ma pytaju odkial som kvoli prizvuku a hadaj co? jebem na to popravde vychodniarov este obdivujem ze si dokazali udrzat a starsia generacia aj stale rozprava tymi svojimi archaickymi slovami...
Ja by som ho brala, páči sa mi to
Ja chytím prízvuk hneď v závislosti od spoločnosti, na intráku so záhorákmi som rozprávala záhorácky, s východňarmi východňarsky, domov k babke na Horehronie prídem a už zaťahujem.. takže tak
Nezbavuj sa ho aj keby ti mali dat vyhadzov. Bud hrda na vychod ! Rec, prizvuk ... A aj tak to neskryjes, ze si z vychodu.
Ja v praci (robim na zapade) hovorim s kymkolvek po nasom.. Nie som z mastale, ale som hrdy na vychod. Raz sa ma aj pytali preco nehovorim spisovne a ja som odpovedal, ze ci sa uz poculi, ci si po sebe precitali oficialne oznamenia..
Aj tu na B. obcas po nasom pisem ..
Šak co, budzem tak rečovac, jak mi pysky narostli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja chytím prízvuk hneď v závislosti od spoločnosti, na intráku so záhorákmi som rozprávala záhorácky, s východňarmi východňarsky, domov k babke na Horehronie prídem a už zaťahujem.. takže tak
Ja v praci (robim na zapade) hovorim s kymkolvek po nasom.. Nie som z mastale, ale som hrdy na vychod. Raz sa ma aj pytali preco nehovorim spisovne a ja som odpovedal, ze ci sa uz poculi, ci si po sebe precitali oficialne oznamenia..
Aj tu na B. obcas po nasom pisem ..
Šak co, budzem tak rečovac, jak mi pysky narostli
Kazda krajina ma svoje regiony s roznym akcentom, beru to normalne, len na slovensku sa z toho odvodzuje neviem co