v poslednom čase som nabrala pár kilov naviše... začala som moc papať... sem tam chodím behat.. ale nemožem sa donutit ani cvičit ani nič podobné.. snažila som sa aj o dietu ale nakoniec som sa aj tak moc moc najedla.. nemáte neakú dobrú radu ? pripadne t
je nezmysel drzat dietu ... vzhladom k tomu ze je to len kratkodobe riesenie .. ak chces schudnut a nepribrat naspat (jojo efekt), musis zmenit svoj zivotny styl ... a obavam sa ze bez pohybu to nepojde ... nemusis sa zrovna mucit v posilke, chod si zaplavat, korculovat, bicyklovat ... sak ked je vonku pekne, da sa vselico vymysliet ...
alebo si kup a cislo vacsie nohavice a problem solved
ale nie ved chod na to nejako normalne nemusis nejest ale jedz zdrave jedla ked mas chut na sladke daj si nieco nie az tak tucne ovocie zeleninu a vela pi
fuu neviem ale mne naozaj velmi pomohlo ked som prestal tak vela jest..teda v noci som uplne prestal jest a celkovo myslim ze menej + bicyklovanie..a vyse 10 kg dole
ak máš skutočne 15 tak je normálne, že ešte naberáš. a ak si nevieš kontrolovať stravu alebo aspoň cvičiť, tak čo ako chceš, aby sme ti poradili? zašiť ústa?
no ale k tvojej otázke-jediné, čo pomáha mne, je jesť pravidelne a v malých porciách, ja väčšinou jedávam každé tri hodiny ako malé bábo chodievam aj plávať, to je pre mňa relax, takže to neberiem ako niečo, čo musím robiť, aby som schudla. Mne pomáha, aj keď idem na hodinku len raz do týždňa, vidím to hneď na svojom brušku, s ktorým mám trochu problémy
A diéty sú pičovina.
No a pijem iba čistú vodu alebo Rajec alebo Saguaro a raz za čas nejaký džús, to mi tiež celkom pomáha, nie som po tom taká nafučaná.
tvoje telo potrebuje denne cca 1500 kalórii, pri tvojej výške a veku. takže keď ich budeš príjímať menej a viac vydávať, tak schudneš. čiže jedz menej kalorické veci, pi viac vody, viac sa hýb. nijak drasticky sa neobmedzuj, nepotrebuješ to
tak ako bolo povedane + nejest ryžu, zemiaky , mäso na oleji a masti, iba na vode, ktomu zeleninu , cottage syr nizkotučný so zeleninou, žiadne pečivo, nejesť sladké, piť vodu nič sladké, a cvičiť (behať napr.), priatelka takto zhodila 14 kilo za zhruba 1,5 mesiaca aj menej
@toxo mal som spoluziaka co to v podstate tiez dokazal.. pravda je vsak ta, ze potravu ktoru prijimal co sa objemu tyka bola asi 4krat mensia..
vzdy som obdivoval jeho pevnu volu, lebo to az hranicilo s anorexiou, ze skoro nic nejedol..
ale druha vec je.. ze potom si to nejak v hlave zrovnal a zastal..
na druhej strane cca 2 kilo za mesiac nie je az taky problem si myslim.. ak sa clovek i hybe, i sa stravuje pravidelne, nevyziera po veceroch a nepreziera sa, len zmensi "davky"
@toxo mal som spoluziaka co to v podstate tiez dokazal.. pravda je vsak ta, ze potravu ktoru prijimal co sa objemu tyka bola asi 4krat mensia..
vzdy som obdivoval jeho pevnu volu, lebo to az hranicilo s anorexiou, ze skoro nic nejedol..
na druhej strane cca 2 kilo za mesiac nie je az taky problem si myslim.. ak sa clovek i hybe, i sa stravuje pravidelne, nevyziera po veceroch a nepreziera sa, len zmensi "davky"
ale to co pise @juro92 mi uz pride ako extrem.. 14 za 1,5
je leto hyb sa, rano sa dobre naraňajkuj, potom niečo zobni potom obedik , potom niečo zobni a o tej piatej nejaka nie moc náročná večera (žiadne klobasy, slanina atd.) a už nič.... možno nejaku tu mrkvičku, polystyrén a tak ....
ja keď som rz 2 týždne nejdela po piatej schudla som 4 kilá....a dá sa to zvládnuť...lenže je to ťažké dodržiavať keď napr. ráno sa najem som celý deň preč nejem a o jedenastej dojdem domov a nažerem sa jak pan...
bez predmetne ...sama si si tam odpovedala...nevieš sa donutiť cvičiť ...tak sa donuť a potom keď to nepôjde s vahou dole alebo percentami tuku tak priď po radu ako na to
Pokus sa mat rada taku,aka si..povedz si,ze si pekna taka,aka si...popriapade mozes trosku viac sportovat-to je zdrave pre telo aj dusu..a ziadna dieta!O.k?Si na to prilis mlada,moze ti ot uskodit a okrem toho diety maju vacsinou opacny vysledok a spomalia ti metabolizmus a po jej skonceni priberies a nie schuudnes...
Takze moja rada:Hlavne sa maj rada a neubliz si,bola by to velka skoda.Mas len 15.prave sa este len vyvyjas,takze bud trpezliva a uvidis,ze sa z teba nakoniec stane krasna zena.
Teraz by si svoju postavu este nemala riesit,venuj sa radcsje sovjim zuajmom,kamosom...o.k?
Je to veľmi prosté - telo ti za noc spáli samo od seba určité množstvo energie ( vyjadruje sa v kJ alebo kcal ). Koľko spáli tvoje sa dá zistiť výpočtom ( podľa veku, výšky, váhy, obvodu pásu, dennej námahy - je na to vzorec ). A tak keď zješ sa deň viac ako za noc spáliš tak priberáš, keď zješ presne rovnako tak držíš váhu, a keď zješ menej tak chudneš lebo telo tú energiu spáli chceš nechceš. Dá sa spáliť aj niečo naviac pri fyzickej aktivite, ale popri tom čo organizmus spáli za noc je to pomerne dosť málo. Zloženie stravy a podobne už je o zdraví, ale nie o chudnutí.
@kajakaulitz Mám tieto informácie od renomovaného gastroenterológa a odborníka na chudnutie, sám som ich veľmi úspešne aj aplikoval v praxi. Keby si chcela vedieť viac daj mi vedieť. Ono sa fakt dá úspešne schudnúť aj desiatky kilogramov keď to niekto potrebuje ( čo ale určite nieje Tvoj prípad )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
alebo si kup a cislo vacsie nohavice a problem solved
ale nie ved chod na to nejako normalne nemusis nejest ale jedz zdrave jedla ked mas chut na sladke daj si nieco nie az tak tucne ovocie zeleninu a vela pi
A vyhni sa večernému vyžieraniu chladničky...
» laskinny.blog.cz/...
Recept?
Menej jesť, ja som sa ani nezačal viac hýbať či cvičiť, i keď je pravda, že v poslednej dobe ani nemám moc chuť jesť, tak neviem, neviem
a @h8u pozor lebo tá pro-ana-krava zase o tebe napíše blog
@22 fuha ja zatial mam
no ale k tvojej otázke-jediné, čo pomáha mne, je jesť pravidelne a v malých porciách, ja väčšinou jedávam každé tri hodiny ako malé bábo chodievam aj plávať, to je pre mňa relax, takže to neberiem ako niečo, čo musím robiť, aby som schudla. Mne pomáha, aj keď idem na hodinku len raz do týždňa, vidím to hneď na svojom brušku, s ktorým mám trochu problémy
A diéty sú pičovina.
No a pijem iba čistú vodu alebo Rajec alebo Saguaro a raz za čas nejaký džús, to mi tiež celkom pomáha, nie som po tom taká nafučaná.
ale to co pise @juro92 mi uz pride ako extrem.. 14 za 1,5
ja keď som rz 2 týždne nejdela po piatej schudla som 4 kilá....a dá sa to zvládnuť...lenže je to ťažké dodržiavať keď napr. ráno sa najem som celý deň preč nejem a o jedenastej dojdem domov a nažerem sa jak pan...
Takze moja rada:Hlavne sa maj rada a neubliz si,bola by to velka skoda.Mas len 15.prave sa este len vyvyjas,takze bud trpezliva a uvidis,ze sa z teba nakoniec stane krasna zena.
Teraz by si svoju postavu este nemala riesit,venuj sa radcsje sovjim zuajmom,kamosom...o.k?
ešte beh alebo plávanie je super