Reálne si svoje bývanie predstavujem v byte, v meste, ja + priateľka, stačil by zatiaľ dvojizbový. Kvalitná novostavba niekde v centre mesta, vlastné parkovacie miesto.
Zariadenie štýlové, moderné, niečo takéto...
Ale momentálne aj v blízkej budúcnosti by som bol vdačný a spokojný fakt so všetkým.
Idealisticky: zvonku starý meštiansky dom nad rybárskou dedinkou/na okraji historického centra veľkomesta; zvnútra čierno-biele minimalistické interiéry so Starry Night na stene.
@wewo Hovorím ako si predstavuje bývanie, ktoré by som chcel
Pokiaľ budem mať dobrú prácu tak to až tak nereálne nieje, dnes dvojizbové byty stoja rovnako v novostavbe ako v paneláku a existujú rôzne hypotéky atd.
Dole som ale nepísal, že momentálne, ale aj v blízkej budúcnosti by som bol spokojný za hocijaký svoj voľný priestor
nejaký štandardne vybavený rodinný domček s garážou v kľudnej štvrti, resp. dedine neďaleko nejakého väčšieho mesta a k interiéru nemám žiadne preferencie - buď páči alebo nepáči...
od malička som chcela mať rodinný dom s veľkou záhradou v ktorej by boli preliezky, šmýkalky pre deti.... atď.... niekde v kľudnom prostredí, v ktorej by som mala psa, mačku, koňa... a vedľa domu dve malé prístavby, v jednej by som mala dielňu a v druhej ešte neviem čo..... a ešte garáž. Dom by bol dvojposchodový aj s povalou..... jeech vždy som chcela mať povalu... , s dvoma kúpeklami na každom poschodí jedna, veeelkou kuchynou, izby velké, lebo mám rada vela miesta a jednoducho zariadené, ale moderné. A vždy som chcela mať aj nejakú menšiu telocvičňu so super výbavou
no predstavovat si mozem co chcem ale realita je taka ze budem byvat tam kde aj byvam a s takym istym zariadenim, aj ked zariadenie mam v pi*i hlavne je pohodlie
Nepredstavujem si ho, mám ho. Ten suchý, chladný, industriálny štýl, to ma držalo tak pred pätnástimi rokmi, teraz dávam prednosť provensálskemu štýlu.
to som tu jediná, ktorú @1 vôbec nerajcuje? Príliš neosobné, sterilné, neúčelné... ani časopis kam odložiť, nie tak ešte knihy a podobne (nie, že by som schvaľovala škrečkovanie harabúrd, ale úložné priestory jednoducho treba)
@snehovavlocka to s tými oknami mi najprv nenapadlo, ale veď hej (blee) Možno by trocha pomohli žalúzie, alebo ak by to bolo otočené nejako na sever (dobre hovorím, nie?) ale aj tak.. zabudnem zastrieť, zasvietim a susedia zoberú ďalekohľad a majú telku
@mielikki snáď nie je ten dom, ak by to bol dom, celý presklený ale aj keď je to byt a bol by na sever, v zime by som zas tú priestrannosť nechcela vykurovať, ani kozub by nepomohol...
no susedia by mali radosť ale mohli by potom tie okná prísť na oplátku umyť
Uz dlhsiu dobu sa mi takmer kazdu noc sniva o relativne velkom dome (priezemie, 1. posch, 2. posch, pivnica a pod nou vinarska pivnica), ktory akoze vlastnim a v podstate take nieco by sa mi aj pozdavalo.. Uz to len hodit do PC a zarobit si nan.. A najviac sa mi tam paci pracovna ladena do +- "renesancneho" stylu so starym kozenym kreslom, v ktorom sedim s vinkom v jednej a s cigarou v druhej ruke a pocuvam cez stary gramofon barokove hity
A ak by som uz mal na taky dom, tak by som chcel aj obrovsky jednoizbovy byt (ale naozaj ze velikansky) kde by casti bytu boli oddelne len zvysenou/znizenou podlahou a kde by jedna cela stena bola presklena so vstupom na obrovsku zahradnu terasu.
Tam je velmi tenka hranica medzi tym co potrebujeme a tym co chceme uz len aby sme sa ukazovali.
Byt je v dnesnej dobe brany ako prestizna zalezitost ... ludia sa pomaly predbiehaju o to , kto ho bude mat viac na urovni, koho bude stylovejsi a prepchatejsi roznou technikou bez ktorej by sa uplne zaobisli.
Neviem naco je niekomu meteorologicka stanica na stene, staci si otvorit okno a viem ako je vonku. Ze bude prsat viem aj bez toho aby mi to oznamil 16 000 korunovy display.
Kavovar ? Uvarim si vodu a zalejem si kavu po starom.
A v tomto duchu budem zariadovat aj byt a vobec v tomto duchu si budem zariadovat aj cely zivot.
no a zariadením niečo ako @pernik , ale určite nie také neosobné a sterilné - len ten koncept, že jednoduché, minimalistické a čisté línie, ale dotvorené podľa svojho pohodlia.
@17 páči sa mi ten prvý obrázok,tak si predstavujem miesto na meditovanie,akurát mi tam ešte chýbajú podušky na sedenie,.. ale inak si predstavujem svoje bývanie niekde na dedine mimo hlavnej cesty v rodinnom dome ktorý by však vnútri vyzeral ako byt,jeden veľký priestor bez dverí,jediné dvere by boli na spláňach, kúpelke a wc,....
nejaký útulný byt v Karlových Varoch s vyhliadkou na ten krásny Grandhotel zariadený s retro doplnakami ktoré budu popreplietané so starožitnosťami. nesmie chýbať gramofón a jedno obrovské kreslo.
ja by som chcela buď nejaký väčší byt alebo malý domček, niekde na pol ceste medzi civilizáciou a divočinou . obývačku by som zariadila možno trošku odvážnejšie, páči sa mi do červena ladené obývačky, ako napr. táto » www.light-park.sk/lipan-studio... . ďalej veľa obrazov po stenách, okná od stropu až po zem, kuchyňa do oranžova, skôr taká klasická, kúpeľňa do modra a na stenách namaľované morské vlny
Prezrite si prosím našu ponuku značkového moderného nábytku vyrobeného s dôrazom na dlhú životnosť, praktické využitie a svieži dizajn. » www.nabytokvox.sk/druh/sedacie-su...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Zariadenie štýlové, moderné, niečo takéto...
Ale momentálne aj v blízkej budúcnosti by som bol vdačný a spokojný fakt so všetkým.
a taký aj v Prahe aj v Brne
Idealisticky: zvonku starý meštiansky dom nad rybárskou dedinkou/na okraji historického centra veľkomesta; zvnútra čierno-biele minimalistické interiéry so Starry Night na stene.
jasné že sa k nemmu každý pridáva, ale kým si na to zarobíte... už len ten nábytok dokopy pol melóna, ak nie viac
Pokiaľ budem mať dobrú prácu tak to až tak nereálne nieje, dnes dvojizbové byty stoja rovnako v novostavbe ako v paneláku a existujú rôzne hypotéky atd.
Dole som ale nepísal, že momentálne, ale aj v blízkej budúcnosti by som bol spokojný za hocijaký svoj voľný priestor
1. NIČ! NIČ nebude vidieť! Všetko bude dokonale zamaskované.
2. Drevo.. veľa dreva
3. Aj tak je to pri mojej poriadkumilovnosti asi také pravdepodobné, ako že zjem na raňajky kilo kelu, ale sny sú to krásne.
nabytok ma az tak nezaujima,ale nech je to(rozno)farebne a svojske
s takým jedným vlasatým chudým čudom - že @nonormal ?
ale ale, ideály... len ideály..
Len ten nepomer žien sa mi akosi nepozdáva Hierarchia by nefungovala, predsa len biť sa o jednu samicu...
Inak som rád deti, že som váš bytový vzor, aj ja vás milujem.
Aaaach to je len detský sen ale realita je iná
stacilo by mi 1+1
no susedia by mali radosť ale mohli by potom tie okná prísť na oplátku umyť
Dnešná moderná architektúra neberie do úvahy praktickosť vecí, hlavne nech to vyzerá takmer ako zo sci-fi filmu
A ak by som uz mal na taky dom, tak by som chcel aj obrovsky jednoizbovy byt (ale naozaj ze velikansky) kde by casti bytu boli oddelne len zvysenou/znizenou podlahou a kde by jedna cela stena bola presklena so vstupom na obrovsku zahradnu terasu.
Byt je v dnesnej dobe brany ako prestizna zalezitost ... ludia sa pomaly predbiehaju o to , kto ho bude mat viac na urovni, koho bude stylovejsi a prepchatejsi roznou technikou bez ktorej by sa uplne zaobisli.
Neviem naco je niekomu meteorologicka stanica na stene, staci si otvorit okno a viem ako je vonku. Ze bude prsat viem aj bez toho aby mi to oznamil 16 000 korunovy display.
Kavovar ? Uvarim si vodu a zalejem si kavu po starom.
A v tomto duchu budem zariadovat aj byt a vobec v tomto duchu si budem zariadovat aj cely zivot.
no a zariadením niečo ako @pernik , ale určite nie také neosobné a sterilné - len ten koncept, že jednoduché, minimalistické a čisté línie, ale dotvorené podľa svojho pohodlia.
Ziadna sklenna vata, azbest, polystyren, spekane tvarnice a kvadre, ziadne plastove okna a plastove diely strechy, a . . . a mnozstvo inych odpadkov.
1) švábov , mravce a iná malá háved
2) sociálne prípady klopkajuce na moje dvere a strašiace ma (bojím sa zhruba všetkého, nepotrebujem gradovať)
3) plesen
Inak namiesto obyvačky budem mat v dome čajovnu súkromnú