Ako si predstavujete smrť? Že čo, alebo kto to je?
Zaujímalo by ma, akoí sa Vy ostatní pozeráte na smrť. Či o nej máte nejakú predstavu, napríklad, že je hmotná, alebo že je ako duch, alebo či to beriete len čisto ako fyziologickú záležitosť....
Co si mozem mysliet o najtajomnejsej a najneznamejsej veci na svete? Predstavujem si to tak, ze z fyziologickeho hladiska jednoducho zlyhaju zivotne funkcie, stratim pulz a som klinicky mrtvy. Nasledne moja dusa opusti telo a putuje na miesto, o ktorom vieme hadam este menej nez o smrti samotnej.
afterlife je len predstava tych, ktori sa nevedia zmierit s tym, ze po smrti uz nic nie je.. je to to iste ako ked ste este neboli na svete, tiez ziaden zivot pre vas nejestvoval.. teraz to bude rovnako, ale s tym rozdielom, ze na svete budete fyzicky hmotni, kym vas cervy nepozeru, alebo kym sa nezmenite na popol..
tak , to je jedna etapa zivota od ktorej zavisi dost necham sa prekvapit , ci proste zomriem , a rozlozim sa a konec , alebo teda ta viac ocakavana moznost posmrtneho zivota i , dont know
ale bral by som nieco este lepsie , znova sa vratit do zivota , a mohol by som si vybrat v ktorej dobe budem zit to by bolo este uzasnejsie nez dlhoocakavcany posmrtny zivot , prebehol by reset v mojej mysli a ja by som si nic z minuleho zivota nepametal , ale stale , stale by som to bol ja uzasne , nie ?
@tuswo - prečo by o nej nemal premýšľať? čo je to za hovadinu?
@cicinqa - predstava ktorú považujem za blízku realite - smrť je len zmena formy, telo zomrie, duša/vedomie idú ďalej.
predstava ktorú používam pre účely literárnofantazijné - niečo ako pratchettov SMRŤ, lebo je super, alebo niečo ako Havranica - pokojné charizmatické dievča s dlhými červenými vlasami, ktoré chodí po svete, rozpráva sa s havranmi, a zbiera voľnú/prebytočnú energiu ("upratuje" ju)
@midnight približne zdieľam tvoj názor, myslím, že toto je len ,,prestupná stanica" bytia našej mysle....a predstavujem si ju aj zhmotnenú, ale inak ako ty no tiež ako ženu.....
@kolini afterlife je len predstava tych, ktori sa nevedia zmierit s tym, ze po smrti uz nic nie
prepac ale to same mozem pouzit aj ja na tych ktory neveria a povedat to je iba predstava tych co sa nevedia zmierit s tym ze po smrti uz nic nieje tym padom uverit ze bola je a bude jestvovat...Smrt je sprievodca ktory tha zoberie z materialneho sveta ktore pozname a sme tak strasne presvedceny lebo sme jeho sucastou poznavame vidime zijeme a preto v neho sme maximalne presveceny ale predsa je aj dhuha otazka ktora ty mozno cely zivot chodi po rozume a pyta sa ta ci naozaj si presveceny ci to skonci iba klinickou smrtou alebo je nieco dalej za tym a to tha bude sprevadzat az do smrti lebo tvoje ja tha bude stale a stale nutit opakovanie rozmyslat o tom lebo v hlbke tvojej ja ty hovori ze to tam pozna. Ako je telo doma na sveta tak je aj dusa "tvoje ja" doma na tej dhej strane ?
Vždy keď nad tým začnem rozmýšlať, tak ma to akurát deprimuje.
Niekedy verím v to, že máme viac životov a že vždy keď umrieme tak sa narodíme ako nový človek a žijeme od znova. Či je to ale tak nikto z nás nezistí.
A teraz si radšej idem nájsť niečo iné na práci, aby som sa nezaoberala tým, čo sa stane keď umriem.
smrť nie je žiadna kostra v čiernom plášti a s kosou v ruke...je to proste okamih, v ktorom sa tvoje vedomie odpúta od fyzickej schránky a ľuďia, ktorí si myslia, že po smrti nič nie je, majú život na hovno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Su to moje predstavy, nie domnienky
ale bral by som nieco este lepsie , znova sa vratit do zivota , a mohol by som si vybrat v ktorej dobe budem zit to by bolo este uzasnejsie nez dlhoocakavcany posmrtny zivot , prebehol by reset v mojej mysli a ja by som si nic z minuleho zivota nepametal , ale stale , stale by som to bol ja uzasne , nie ?
@cicinqa - predstava ktorú považujem za blízku realite - smrť je len zmena formy, telo zomrie, duša/vedomie idú ďalej.
predstava ktorú používam pre účely literárnofantazijné - niečo ako pratchettov SMRŤ, lebo je super, alebo niečo ako Havranica - pokojné charizmatické dievča s dlhými červenými vlasami, ktoré chodí po svete, rozpráva sa s havranmi, a zbiera voľnú/prebytočnú energiu ("upratuje" ju)
ale nie, ja neviem nejak sa tým pokúšam nezaťahovať, je to prirodzený kolobeh života a nikto z nás sa tomu nevyhne
a vyzerá určite takto:
» www.vfxblog.com/.a/6a00d8341c7a...
prepac ale to same mozem pouzit aj ja na tych ktory neveria a povedat to je iba predstava tych co sa nevedia zmierit s tym ze po smrti uz nic nieje tym padom uverit ze bola je a bude jestvovat...Smrt je sprievodca ktory tha zoberie z materialneho sveta ktore pozname a sme tak strasne presvedceny lebo sme jeho sucastou poznavame vidime zijeme a preto v neho sme maximalne presveceny ale predsa je aj dhuha otazka ktora ty mozno cely zivot chodi po rozume a pyta sa ta ci naozaj si presveceny ci to skonci iba klinickou smrtou alebo je nieco dalej za tym a to tha bude sprevadzat az do smrti lebo tvoje ja tha bude stale a stale nutit opakovanie rozmyslat o tom lebo v hlbke tvojej ja ty hovori ze to tam pozna. Ako je telo doma na sveta tak je aj dusa "tvoje ja" doma na tej dhej strane ?
Niekedy verím v to, že máme viac životov a že vždy keď umrieme tak sa narodíme ako nový človek a žijeme od znova. Či je to ale tak nikto z nás nezistí.
A teraz si radšej idem nájsť niečo iné na práci, aby som sa nezaoberala tým, čo sa stane keď umriem.
hlavne keď si pomyslíš, že aj tak zhniješ v hrobe
a tiež ešte verím v to, že ľudia čo neumrú prirodzenou smrťou sa nazývajú: duchovia a ich duše len blúdia a nie su v žiadnom tele
toľko moj nazov, prosim nenadavat