Poradte niake cviky ako si vysportovat najmá ramená, ale aj celkovo celý trup... A vlastne aj celé telo
To len posilnovať? Nie je proste niečo lepsie, niake rady ako rýchlejsie "spevniť" postavu?
Včera som kukal farmu a zaujalo ma ako dal ten Paco to
Velmi zjednodusene. Ked je tento nalavo » img.cas.sk/img/4/bigArticl... ten tvoj Paco, tak ked budes robit kazdy den 3x 30 klikov, 3x 20 drepov a nejake brusaky, jest vela masa a malo tucneho tak mas velku sancu vyzerat lepsie jak on
1. musíš sa prihlásiť do farmy
2. musíš sa stať pacom
3. musíš veľa píliť
a teraz vážne, dá sa neposilovať, začni robiť gymnastiku
ale takéto ramená budeš mať aj keď začneš klikovať v stojke dolu hlavou alebo sa vešať každý deň na hrazde
@2 sranda, rok a pol som robievala denne desiatky až stovky klikov, drepov a bušákov a vypľúvala dušu na rotopede, ale svaly som nikdy žiadne nemala
(Ani pod sadielkom )
A akým iným spôsobom chceš získať svaly ak nie posilňovaním? A cviky si vygoogli je tam toho veľa aj na youtube plus pridaj veľa mäsa, tvaroh,vajcia alebo nejaké proteinove nápoje a makaj.
Ramene su zlozene z 3 svolov. Nevies precvicit naraz vsetky, musis kazdy zvlast. Na predne svali - predpazovanie s jednoruckami alebo na kladke, tlaky v sede nad hlavu, tiez mozes pouzit velku cinku a tlacis od hrude hore ale tu by si potreboval smithou stroj alebo niekoho kto ti bude istit cinku, alebo mozes pouzit jednorucky a ruky mas trochu vysunute pred telom. Na stredne svaly mas upazovanie, pritahovanie velkej cinky k brade, tlaky v sede ale cinku mas za hlavou, a na zadne svaly- upazovanie v lahu na lavicke, upazovanie v predklone na kladke.
@qwer28 to je mi nejaka anatomicka novinka. Mozno by mohli prepisat ucebnice a miesto m. Deltoideus tam nakreslit nejake 3 svaly On ma len viac hlav a nie svalov, znamena, ze pri kazdom cviku sa zapajaju cele ramena len ide o cast vlakien, ktora sa zapaja. A ked mu take veci pises, tak izolovat prednu cast je uplna somarina, lebo ta sa vyrazne zapaja pri prsiach a nevidel som clovek, co cvici aby mal vyraznu zadnu cast a predne zaostavali.
A to ako pri benchi zapajas ramena zalezi viac od techniky ako od uchopu, az ked mas ozaj zvladnutu techniku tak sa da o tomto bavit. Ale vacsina ludi bench zvladnuty vobec nema a potom ich vsetkych bolia ramena.
@method tak zas z aerobneho cvicenia svaly bars nerastu, takze necudo, ze nejak nemala a vies jak vacsina ludi este cvici kliky, brusaky a tak
@Qwedsayxc chces svaly tak treba cvicit, spravne sa stravovat a byt trpezlivy. Zo zaciatku tam nie je ziadna veda len treba dodrziavat aspon ako tak . A rychlejsie ako cvicenim s cinkami nenaberies.
Nie som lekar, len cvicim. Mne osobne je uplne jedno ci to nazves jeden sval s 3 lavami alebo 3 svaly, poctatne je ze na kazdu cast potrebujes iny cvik. A ako si to myslel s tym ze izolovat prednu cast je somarina? Akoze cvicit predpazovanie je hlupost?
@qwer28 no praveze je velky rozdiel medzi 3 hlavami a troma svalmi, to nemusis byt lekar. Ale ak o tom radis, tak aspon zaklad by si mohol vediet. A nepotrebujes na kazdu cast iny cvik...
Ano predpazovanie je uplne zbytocne cvik.
Ak zacina a ma dobre zostaveny trening, tak na ramena mu staci robit nejake tlaky. Kedze predna cast sa zapaj vyrazne pri prsiach a zadna cast pri niektorych cvikoch na chrbat
3x do týždňa fittko (viac je zbytočné na začiatok), zostav si plán (alebo popros niekoho nech ti poradí), jedz viac bielkovín, menej tukov, behávaj popri tom cvičení (už je zima tak to nesil ale vo fittku sa dá) uvidíš, bude to na dobrej ceste, nečakaj však výsledky za týždeň ani za mesiac
@qwedsayxc najrychlejsia cesta je posilovanim, vsetko ostatne je menej casovo efektivne a treba spravne jest...ty chces prd a nie nieco zmenit, keby si ozaj chcel nieco zmenit, hladas si clanky na nete a hladas realne sposoby a nie tuna nejake naivne rady
@method ja som chcel rady, ako DOPOMOCT rastu svalov posilnovaním...
A nič som nedostal...
A clanky som hladal, nasiel som napríklad posilka.tv, to vyzerá super, každý cvik tam robia na videu tak presne viem čo a ako...
Už som zistil že som zle robil kliky, ja som posilnoval len bicepsy a tricepsy, ale ramená vôbec, ked dám ruky viac k sebe, tak cítim jak sa namáhaju ramená
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
2. musíš sa stať pacom
3. musíš veľa píliť
a teraz vážne, dá sa neposilovať, začni robiť gymnastiku
ale takéto ramená budeš mať aj keď začneš klikovať v stojke dolu hlavou alebo sa vešať každý deň na hrazde
(Ani pod sadielkom )
A to ako pri benchi zapajas ramena zalezi viac od techniky ako od uchopu, az ked mas ozaj zvladnutu techniku tak sa da o tomto bavit. Ale vacsina ludi bench zvladnuty vobec nema a potom ich vsetkych bolia ramena.
@method tak zas z aerobneho cvicenia svaly bars nerastu, takze necudo, ze nejak nemala a vies jak vacsina ludi este cvici kliky, brusaky a tak
@Qwedsayxc chces svaly tak treba cvicit, spravne sa stravovat a byt trpezlivy. Zo zaciatku tam nie je ziadna veda len treba dodrziavat aspon ako tak . A rychlejsie ako cvicenim s cinkami nenaberies.
Ano predpazovanie je uplne zbytocne cvik.
Ak zacina a ma dobre zostaveny trening, tak na ramena mu staci robit nejake tlaky. Kedze predna cast sa zapaj vyrazne pri prsiach a zadna cast pri niektorych cvikoch na chrbat
A nič som nedostal...
A clanky som hladal, nasiel som napríklad posilka.tv, to vyzerá super, každý cvik tam robia na videu tak presne viem čo a ako...
Už som zistil že som zle robil kliky, ja som posilnoval len bicepsy a tricepsy, ale ramená vôbec, ked dám ruky viac k sebe, tak cítim jak sa namáhaju ramená