Nevie niekto ako si vytvorit autorske prava na obrazok?Napriklad......mam firmu, ktora potlaca hajzelpapier svojimi obrazkami, ktore nakreslim ja. Ako zabranit konkurencnej firme, aby nepotlacala hajzelpapier mojimi obrazkami?
nato je neaky inštitút je to bezplatne ,kurwa nemožem si spomenuť jak sa to vola, neaka skratka, foter mi tam daval songy a teraz som oficialnym vlastnikom svojej hudby, rovnako je to aj s obrazkami, potom ked ti niekto prebere tvoje dielo, možeš ho dať zažalovať a vymahať peniaze ako odškodne, skusim pohladať v googli, ak najdem dam vedieť
@Homar tam je uplne všetko, aj ked uštrikuješ ponožky tak toto je ta vec na ktoru sa možeš obratiť ked chceš byť vlastnikom autorskych prav pekných ponožiek ktore si uštrikoval
@Homar autorske prava ti vznikaju takpovediac automaticky na vsetko co vytvoris. Nepotrebujes nato ziaden urad. Napr. vytvoris nejake dielo (obraz, knihu, clanok, web) tak automaticky si chraneny zakonom teda tvoje dielo. Toto dielo nesmie nikto kopirovat alebo inak reprodukovat bez tvojho povolenia. Teda vytvoris obrazok na hajzlak tak ty mas nanho autorske pravo nik iny. Ak by ho niekto pouzil tak staci len pred sudom dokazat, ze ty si tvorca co myslim, ze nie je zrovna tazke. Teda podla toho o aky pripad by islo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
» www.zbierka.sk/zz/predpisy/def...
tu si najdes vsetko o autorskom prave