donedavna som mala s rodičmi fajn vzťahy, všade ma púšťali až do nedávna keď som prišla domov namol, myslia si že aj húlim. odvtedy ma nechcu nikde puštať a keď hej vždy rano čakaju a musim prist presne domov.
to spravi cas ... a hulis? ci si to len myslia? pokial ano, prajem ti ich nedoveru, ... pitie no, aj ja som mal mlade divoke casy, ale namol som domov nechodil, radsej som prisiel neskor a poprechadzal sa a vytriezvel ... casom som zistil, ze opijat sa je idiotina
ja som chalan, v 16tich som mal cca 185cm, vysoky, sportovy typ a rodicia mi dovolili byt do polnoci, obcas max do 1-2 na poziadanie a nikdy sa mi to nejak nemalilo, parkrat som spal u kamosa, alebo u "kamosa" (realne som bol na chate), dvakrat festival za dobre znamky
nepremeskal som mladost, lebo aj sedenie na riti mi dalo citanie, pracu s pocitacom, vzdelanie,
a co robis tak von do rana take "kreativne" a strasne "zaujimave a zabavne"?
premeskat mladost sedenim na riti tak si tu mladost teda uzivas, ked chodis slopat a domov prichadzas na mol (v 16)..to je take uzivanie si mladosti az to boli
Pokial nemas prachov dost, tak nemas paru o tom jak sa zivot uziva po nociach...
Sezrat sa z lacnej tesco vodky je chara len pre skety a nie uzivanie si nocneho zivota, ked uz sme v tomto ponimani uzivania si zivota...
A kebyze mam 16 rocnu dcerenku, ktora mi pride domov nad ranom nadobana pod obraz bozi, tak si najdem tolko casu a aj do skoly ju pekne odnesem az do triedy.
A tak isto si po nu zajdem naspat...
A donutil by som ta povedat mi, ktory frajej ti dal vypit.
Zasiel by som mu rozjebat flasku o hlavu a fotrovi tiez, ak by mal reci...
Do pice, o mne obcas tvrdia, ze som asocial, ked ma najdu lezat v podniku nad ranom vo vlastnej mocovke...
Ale ja som stary kokot uz a v tvojom veku som knizky cital a basne pisaval podobnym primadonam jak si aj ty...
Tak laskavo pouvazuj o tom, ze mas asi este celkom vludnych rodicov a sekaj dobrotu.
A kym oni sami od seba ti nepovolia nejaku realnejsiu vychadzku tak s tym ani nezacinaj...
A v neposlednom rade bud rada, ze nemas takeho kokota fotra, jak ja planujem byt!!!
@moccacino na tú pesničku mám aj ja nostalgické spomienky, furt si pri nej spomeniem jaká som bola 15ročná socka , pila som do nemoty a vyvádzala pičoviny. ale aj vtedy som chodila o desiatej večer domov, takých som mala rodičov, našťastie.
@nobile napísal všetko čo som chcela k tomu povedať
užívať si život sa nerovná chodiť sa rozjebávať po diskotékach a baroch a bytoch a ktovie kde všade, to je skôr waste of time, keď si kôli alkoholu potom polovicu večera nepamätáš.
dovtedy si budeš "užívať" presne ako hovoríš kým riadne nepadneš na hubu a zamyslíš sa nad svojím životom a povieš si,že toto nie je celkom v poriadku..alebo sa to stať nemusí a budeš to robiť tak dlho,kým si nedojebeš celý život..fakt trápne si myslieť že tým,že len tým že budeš do rána niekde vonka chlastať a asi sa kurviť sa dá užívať si život
Prečítala som si pár príspevkov a môžem povedať len toľko, že mi pripadáš ako rozmaznané decko, ktoré potrebuje trucovať a tváriť sa, aké už je dospelé a čo všetko môže.... Takú by som ti tresla, keby si bola moje decko... Kristepane...
a za ďalšie uvedom si že rodičia sú za teba zodpovedný.... ako ja som si tiež odžila ožieračky, z lacnej tesco vodky ktorá bola spomenutá v hornom príspevku ale chodila som domov o deviatej, tak ako som mala a žrala následky také aké boli....a čo je z toho najsam? že som na niečo prišla... že to bola iba snaha o nejaku vzburu, možno sama proti sebe, nič mi to nedalo, len sklamanie zo samej seba, to že vodku už nemôžem ani cítiť a že to bola strata času a oeňazí...nie zle to formulujem... vlastne ani neviem ako to naformulovať... proste že to bolo len tápanie a snaha o nejakú bezvýznamnú revoltu a zapadnutie do bandy vo vrcholnej puberte
chvalabohu toto trvalo len pol roka...
a ak chceš meniť vaše vzťahy, najprv zmeň sama seba
pre krista, som len o dva roky starsia od teba, ale ked som mala 16, ani by ma nenapadlo spytat sa vobec rodicov ci mozem byt do rana vonku.. radsej by som si rovno sama dala facku za taky napad
ono v podstate rodičia môžu za to, že ti dovolili chodiť von, resp vracať sa domov, kedy sa ti chcelo...teraz majú dôkaz, že si si nezaslúžila ich dôveru...mala by si si uvedomiť, že máš len sprostých 16 (bohužiaľ) a dôveru rodičov si musíš získať! čo tak nechodiť za čas domov ráno, ale ešte pred polnocou? triezva! čo tak na čas nepiť, aby ti verili??
bože, ja som taká hrdá na svojho brata ! áno, má tiež 16 a očividne má viac rozumu ako väčšina v jeho veku, dokonca dievčat. a to vraj dievčatá dospievajú skôr, asi o tom začnem v tejto dobe vážne pochybovať...
Spústa zážitkov a žiadne spomienky. Ďakujem za inšpiráciu na blog
@nobile to popísal chladnokrvne ale s rozhorčením akým možno aj ty v jeho veku budeš reagovať na podobnú situáciu niekoho iného.
Rodičia si zaslúžia dôveru, nielen preto, že si na svete a môžeš žiť svoj život, ktorý si v skutočnosti môžeš žiť ako chceš ALE netreba zabúdať na výchovu. Ak si ju dostala normálnu tak sa nediv, že s rodičia nahnevaný. Ak nie tak rátaj s tým, že bývaš pod ich strechou. Môže sa stať A nebolo by to prvý krát. Ak by si išla z domu skôr ako to máš v pláne.
Rada (ktorú samotnú ti tu dáva málo ľudí):
Venuj s rodičmi viac času. Skúste hry, sranduj s nimi, zober mamku do obchodu len pozrieť nejaké veci. Venuj sa niečomu kreatívnemu napríklad. Nero si hanbu. Pamätaj!!! Si ovplyvnená skupinou ľudí, s ktorou sa stretávaš. Máš hlavu, v nej rozum, tak uvažuj nad činmi skôr ako ich vykonáš.
@moccacino ja si uzivam inak nemusim byt cool s flasou v ruke lebo zijeme len ra- na chlast mas par rokov cas ked ra raz chytia policajti mozes si piskat.. Ver tomu nie je to sranda..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
kazdopadne povedz im ze si mozno hulila aj predtym a nevadilo im to
ani sa jej necudujem... takto sa nam rodia pokladnicky v tesku...
nepremeskal som mladost, lebo aj sedenie na riti mi dalo citanie, pracu s pocitacom, vzdelanie,
a co robis tak von do rana take "kreativne" a strasne "zaujimave a zabavne"?
@matejwo uživam si život
Zarabas peniaze?!
Tak zarabas peniaze?!?
No zarabas peniaze, alebo nezarabas?!?!
Pokial nemas prachov dost, tak nemas paru o tom jak sa zivot uziva po nociach...
Sezrat sa z lacnej tesco vodky je chara len pre skety a nie uzivanie si nocneho zivota, ked uz sme v tomto ponimani uzivania si zivota...
A kebyze mam 16 rocnu dcerenku, ktora mi pride domov nad ranom nadobana pod obraz bozi, tak si najdem tolko casu a aj do skoly ju pekne odnesem az do triedy.
A tak isto si po nu zajdem naspat...
A donutil by som ta povedat mi, ktory frajej ti dal vypit.
Zasiel by som mu rozjebat flasku o hlavu a fotrovi tiez, ak by mal reci...
Do pice, o mne obcas tvrdia, ze som asocial, ked ma najdu lezat v podniku nad ranom vo vlastnej mocovke...
Ale ja som stary kokot uz a v tvojom veku som knizky cital a basne pisaval podobnym primadonam jak si aj ty...
Tak laskavo pouvazuj o tom, ze mas asi este celkom vludnych rodicov a sekaj dobrotu.
A kym oni sami od seba ti nepovolia nejaku realnejsiu vychadzku tak s tym ani nezacinaj...
A v neposlednom rade bud rada, ze nemas takeho kokota fotra, jak ja planujem byt!!!
Že:
"Vidiš ma letet naše ruky sa nemožu chycic
nepočujem už tvoje slova sme daleko v pi*i
vidiš ma srat a z dálky ci mávat
už sa nikdy nevrátim možte ma oplakávat
sedíme na vrchole sveta a z chuti sa smejem
na vaše zúfalecke mindráky už dávno je*em
rozvadzam sa s vami vracam moju obručku
daj si facku davam ti bozk na rozlúčku...."
Katastrofa dievča.... katastrofa
užívať si život sa nerovná chodiť sa rozjebávať po diskotékach a baroch a bytoch a ktovie kde všade, to je skôr waste of time, keď si kôli alkoholu potom polovicu večera nepamätáš.
.... ale tak ako si ta vychovali, tak maju
Zobuď sa.
A ak nie, neskôr budeš ľutovať.
a za ďalšie uvedom si že rodičia sú za teba zodpovedný.... ako ja som si tiež odžila ožieračky, z lacnej tesco vodky ktorá bola spomenutá v hornom príspevku ale chodila som domov o deviatej, tak ako som mala a žrala následky také aké boli....a čo je z toho najsam? že som na niečo prišla... že to bola iba snaha o nejaku vzburu, možno sama proti sebe, nič mi to nedalo, len sklamanie zo samej seba, to že vodku už nemôžem ani cítiť a že to bola strata času a oeňazí...nie zle to formulujem... vlastne ani neviem ako to naformulovať... proste že to bolo len tápanie a snaha o nejakú bezvýznamnú revoltu a zapadnutie do bandy vo vrcholnej puberte
chvalabohu toto trvalo len pol roka...
a ak chceš meniť vaše vzťahy, najprv zmeň sama seba
Inak, ja si nedôveru predstavujem nejak tak, že do 20:00 musíš byť doma a nie, že ťa ráno rodičia čakajú
keby moje decko dôjde o ráno najebané, tak sa môže rozlúčiť s akýmkoľvek outdoorovým večerným programom na najbližší polrok
a proste neviem, však sa zamysli nad tým, ako by si reagovala ty na mieste svojich rodičov
a nechápem ako si môžeš myslieť, že užívanie si života je len o opíjaní sa , diskotékach a chalanoch
a ak chceš získať ich dôveru späť, tak im musíš ukázať, že už rozmýšľaš inak a dospelejšie
ale každému je dana možnosť nápravy...
dokáž, že si dcéra hodná svojích rodičou, ktorí ťa nesmierne milujú..........filip
bože, ja som taká hrdá na svojho brata ! áno, má tiež 16 a očividne má viac rozumu ako väčšina v jeho veku, dokonca dievčat. a to vraj dievčatá dospievajú skôr, asi o tom začnem v tejto dobe vážne pochybovať...
@nobile to popísal chladnokrvne ale s rozhorčením akým možno aj ty v jeho veku budeš reagovať na podobnú situáciu niekoho iného.
Rodičia si zaslúžia dôveru, nielen preto, že si na svete a môžeš žiť svoj život, ktorý si v skutočnosti môžeš žiť ako chceš ALE netreba zabúdať na výchovu. Ak si ju dostala normálnu tak sa nediv, že s rodičia nahnevaný. Ak nie tak rátaj s tým, že bývaš pod ich strechou. Môže sa stať A nebolo by to prvý krát. Ak by si išla z domu skôr ako to máš v pláne.
Rada (ktorú samotnú ti tu dáva málo ľudí):
Venuj s rodičmi viac času. Skúste hry, sranduj s nimi, zober mamku do obchodu len pozrieť nejaké veci. Venuj sa niečomu kreatívnemu napríklad. Nero si hanbu. Pamätaj!!! Si ovplyvnená skupinou ľudí, s ktorou sa stretávaš. Máš hlavu, v nej rozum, tak uvažuj nad činmi skôr ako ich vykonáš.
Veľa šťastia
Pomozte mi, kde sa stala chyba? Ci to len ja poznam aj ine volnocasove aktivity?