ahojte...potrebovala by som poradit, doniesla som si domov maciatko, neviem kolko moze mat, este je dost male, 3 mesiace...mame doma uz trojrocnu sucku nemeckeho ovciaka. ako mam dosiahnut aby sa znasali? vcera som ju priniesla a ked som ju cez plot ukazo
@sulinatorka macicka si na psika zvykne. ale este ju k nemu nedavaj. nasa si tiez na psika zvykla, nechali sme ich spolu na dvore a najprv sa ho strasne bala, on sa chcel hrat. asi za par dni uz nanho neprskala a po tyzdnoch uz boli kamarati.
Ak spolu vyrastaju odmala, no problem. Ale ak mas trojrocnu dogu a chces si kupit maciatko, pocitaj s tym, ze to bude pravdepodobne dost jednorazova investicia.
podla mna sa ta macka zlakla toho ze ked si ty mala toho psa na voditku tak sa trhal ale keby si ho na voditku nemala tak by sa netrhal a normalne by ku tej macke isiel a toho by sa uz asi nezlakla
mozno to znie nelogicky ale ja mam psa ktory sa boji velkych psov len ked sa za nim na voditku trhaju
a ta macka je este mala, ten pes jej neublizi takze si na seba zvyknu
a keby jej ten pes chcel ublizit tak by ani voditko nepomohlo
a to neni sanca alebo ako?? ale tu ide aj o to ze nemecky ovciak ma predsa potlacene lovecke pudy...presla som tolko for a stranok kolko mi naslo a vsade bolo pisane ze sa skoro nikdy nestane ze by sa nespriatelil pes s mackou. a nasla som tiez pisane ze male plemena a labrador a ovciak je menej problemovy pri privykani si na macku..tak ja vazne neviem...budem este skusat tie ich bezpecne rande ked sa tak maximalne ocuchaju a uvidim jak to bude pokracovat,prinajhorsom najdem cice novy domov....
Ja som zažila napr to,že moja 6 ročná mačka sa skamarátila s 3 ročním vlčiakom.Normálne spolu ležali pred dverami(mačka na psovi) znášali sa,ale keď sme psa zatvorili tak naňu žiarlil...ale potom zasa keď boli obaja vonku bolo všetko ok...zvyknú si na seba...
keby som si bola uplne ista ze tej macke nic nespravi tak ho pustim nech za nou ide a ona by sa zas nezblaznila to vidim ze keby bol ten pes kludny macka to tiez lepsie znesie....len keby ju drapne tak jak jej pomozem?
Mačka nebude problém, problém bude pes. Tak ja som takto musela učiť svojho psa na mačky pred troma rokmi, ale suka mala len jeden rok. 3 ročný pes sa už o niečo horšie učí, ale musím psovi hlavene stále opakovať, že mačku zadusiť nesmie a najlepšie je, keď máš mačku na kolenách a psa tiež hladkáš, aby sa pes necítil odstrčený, lebo potom je agresívny, ale to chce hlavne čas aby si pes uvedomil, že aj tá mačka do domu patrí
@sulinatorka asi tak ako vraví @anthvillie v @1. Časom si zvyknú aj ja mám 2 feny a 1 kocúra a žijú spolu v harmónií ba dokonca aj spolu žerú z jednej misky a spia. Síce ta staršia fena už prežila 2 mačky čiže už bola zvyknutá na ne, ale ta mladšia keď som jej prvýkrát chcel predstaviť kocúra čo som ho doniesol domov tak mu skoro hlavu odhryzla. Inak ono záleží aj na povahe psa, lebo aj psy majú rozličné povahy ako ľudia a zároveň aj na rase psa. Ak to nie je doslova bojové plemeno a vychované k nenávisti a všetko trhať tak je to OK. Ba dokonca mačka ak poškriabe psa po nose, tak už si bude dávať pes pozor a si 2x premyslí či bude ryť do mačky, pretože to sakramentský bolí. Nemaj strachu zvyknú si nakoniec.
Ak chceš jednú radu tak hlavne nech sa denno denne vidia aspoň taký týždeň a pes pochopí že prišiel nový člen rodiny a nezostáva mu nič iné ako sa skamarátiť a potom zober mačku na ruky a sadni si s ňou k psovi a uvidíš ako bude pes reagovať, ak nič nebude robiť(snažiť sa uhryznúť alebo štekať) tak pusť mačku a nechaj to na nich. Ja si myslím že mačka sa ochráni aj sama tým že bude prskať ak sa bude báť, alebo škrabať a ak psa poškriabe tak ten zdrhne aj z bolesťou a dá si pohov.
akurat som s nou bola vonku a pes uz je v takom stadiu ze macku nechce podla vsetkeho zozrat a macka uz vobec nesyci ked je pri nom...a je videt ze je aj ona zvedava na hava a hrala by sa..no tak som ich nechala bez voditka spolu a pes ju onuchaval a macka sa prevratila na brucho.....a potom sa presunula o nejaky meter dalej a psovi sa to asi nelubilo myslel si ze macka mu uteka tak spravil prudky pohyb ale to ne ze by po nej vystartoval len sa za nou pohol vtedy sa zlakla macka a zaprskala tak som ich oddelilaeste dnes to skusim nechat ich pohromade...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale ak už má sučka 3 roky a nikdy nebola v konakte s mačkami, tak to bude ťažké.
mozno to znie nelogicky ale ja mam psa ktory sa boji velkych psov len ked sa za nim na voditku trhaju
a ta macka je este mala, ten pes jej neublizi takze si na seba zvyknu
a keby jej ten pes chcel ublizit tak by ani voditko nepomohlo
Ale univerzálnu radu typu urob ten a ten krok psa a mačky budú najlepší priatelia ti nikto nedá.
Lebo žiadna taká univerzálna rada neexistuje.
Ak chceš jednú radu tak hlavne nech sa denno denne vidia aspoň taký týždeň a pes pochopí že prišiel nový člen rodiny a nezostáva mu nič iné ako sa skamarátiť a potom zober mačku na ruky a sadni si s ňou k psovi a uvidíš ako bude pes reagovať, ak nič nebude robiť(snažiť sa uhryznúť alebo štekať) tak pusť mačku a nechaj to na nich. Ja si myslím že mačka sa ochráni aj sama tým že bude prskať ak sa bude báť, alebo škrabať a ak psa poškriabe tak ten zdrhne aj z bolesťou a dá si pohov.