Nedávno som po VŠ nastúpil do novej práce v korporáte. No som neustále pod stresom, vstávam o 5-6 ráno a po práci som taký vyčerpaný, že ani bielizeň do práčky sa mi hodiť nechce. Ako ste prechod od štúdia k práci zvládali vy?
Ja som najskor nastupila len na polovicny uvazok, zvykla som si velmi rychlo najma pretoze som pracovala vo velmi fajn prostredi so super ludmi a mohla som si prisposobovat pracovny cas, aj ked som dobrovolne casto pracovala aj ovela dlhsie. Ale nikto ma nestrazil ci idem k lekarovi, nieco vybavit, ako dlho som na obede... A prechod na plny uvazok uz potom prebehol v pohode.
Na výške som posledné 2 roky fungoval tak, že prednásky/robenie na diplomke, potom práca, potom do noci učenie sa a robenie domácich úloh atď. A pomedzi to som občas niečo spravil pre jedno občianske združenie.
Takže keď som nastúpil do práce som mal pocit, že mám furt dovolenku. Však robím len 8 hodín a potom 16 čo len chcem?
2,5 roka po škole som bola szčo, čiže flexibilný pracovný čas, ale brala som to športovo, nech mi to niečo dá k inej práci, ktorú som chcela robiť a ktorú nakoniec aj robím, na tomto mieste som 3 roky, prvé 2 15 km od domu som chodila klasicky na 8 hod. každý deň, od septembra, keď nás presťahovali o ďalších 70 km, chodíme tam 2-3 x do týždňa, zvyšok admin. cez home office
Na 94% to bola práca v kancelárii a vadilo mi, že nemám slobodu, resp. tých 8-10 hodín musím byť na jedom mieste a vypĺňať pracovný záznam. Každý deň. Na druhú stranu som si užíval ten pocit, keď cinkla výplata a počas dovolenky som mohol 100% vypnúť. Niekedy som potiahol 16 alebo 24 hodinovku, keď si to termín vyžadoval (bolo nás málo) a tiež som býval niekedy po práci tak unavený, že som len prežíval do ďalšieho dňa
Musis zmenit ten pohodlny VS rezim. Ist vecer skoro spat, po praci ked si unaveny, daj si na hodinku slofika a fungujes dalej. Ale uz to nikdy nebude take ako predtym
ja som tiez robila uz pocas skoly,takze som si konecne mohla uzit volny cas,ked mi skoncila skola a zaroven som uz nemusela byt sucastou businessu mojich rodicov.
takze to bolo dost easy
No keď vstavas o 5tej ráno tak sa ani nečudujem… chodiť niekde na 9 hodín denne + hodina cesta 5 dni v týždni je podľa mňa extremne vyčerpávajúce. Mne pomohol home office, odvtedy som oveľa menej unavená… a keď náhodou idem do kanclu tak som večer totálne grogy…
A teraz druha otázka, z čoho máš stres? Nevytváras si ho aj sám?
V mojej vš som zažívala stres úplne denne, od prvého dňa až po ten posledný, ešte teraz mi spomienka na to spôsobuje stres keď som konečne začala chodiť do práce, tak toto celé opadlo, a na to, že si odrobím 8 hodín a potom mám kľud, som si veľmi rýchlo zvykla a hneď po škole som do práce vstávala o 4 ráno teraz už našťastie tak skoro nemusím..
@lenkaska1@18 Presne tak ako píšeš. O 5 budíček, cesta z jedneho mesta do druhého, tam 8 a pol hodin, potom znova sa ponáhľať na spoj a cestovat domov. Ešte sa len zaúčam, ale neskor budem mať HO. Aj teraz mam posledné 2 dni, tak je to super.
A stres? No ja som čakal, že ma budú zaúčať nejaký mesiac dva. No už po týždni odo mňa majú očakávania a musím riešiť veci. Navyše s programom, ktorý vidim 1x v živote. Plus jedna kolegyňa nie je najpríjemnejšia osôbka na svete.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Takže keď som nastúpil do práce som mal pocit, že mám furt dovolenku. Však robím len 8 hodín a potom 16 čo len chcem?
Nuž a potom som zlenivel.
takze to bolo dost easy
A teraz druha otázka, z čoho máš stres? Nevytváras si ho aj sám?
A stres? No ja som čakal, že ma budú zaúčať nejaký mesiac dva. No už po týždni odo mňa majú očakávania a musím riešiť veci. Navyše s programom, ktorý vidim 1x v živote. Plus jedna kolegyňa nie je najpríjemnejšia osôbka na svete.