Ako chcem vedieť hlavne ten systém Ako je to napr. tak že len chodím na prednášky učiteľ niečo vysvetluje a z toho všetkého vlastne ja potom na kocni semestra robím tú skúšku ? Či on sa ma aj niečo pýta počas prednášok alebo ako to je ? Dalej v čom som úplne mimo sú tie kredity ...Mohol by mi to prosím niekto vysvetliť lebo ja som úplne mimo v tom Dík
Veci ohladom dochadzky ma kazda skola, fakulta, sekcia, predmet inak. Akoze u nas keby na predmete kam (ne)chodi 250-300 ludi mali robit dochadzku alebo sa nieco pytat tak by sa z toho tak skokotili.
Zbytok ked v maturitnom nemas zisteny tak ako sorry ale wtf...
Najdem si stranku skoly kam sa hlasim a citam proste.
@staphylococcus no ide o to,že ja už niesom v maturitnom ročníku a keď som bola tak som sa o vysokú nezaujímala pretože som neplánovala ísť..Ale zmenila som názor tak preto sa pýtam..
Niektoré skúšky sú písomné, niektoré ústne.
Kredity sú v podstate body za každý predmet, hlavný má tých kreditov viac, vedľajší menej...
aj skúšanie pomedzi semester je rôzne, niekde to majú, niekde nie
mas to rozdelene (myslim, ze vzdy) na prednasky a cvika. na prednaskach prednasa latku (sem tam sa moze aj nieco spytat, nas sa vzdy pytal kazdy lebo nas je desat ) a potom na cvikach to precite, dava rozne ulohy za ktore dostavas body a potom z bodov, ktore dosiahnes pocas vyucovania a skuske sa ti urobi znamka (aspon u nas to tak je).
kredity nam vysvetlovali tak, ze za kazdy predmet mas urcity pocet kreditov (my mame vacsinou 6) a ked urobis skusku tak ich dostanes. mas potom urcity pocet kreditov, ktory musis ziskat aby si presiel do dalsieho semestra (myslim, ze to nie je plny pocet, kedze potom si mozes prenasat aj nejaky predmet).
a to su asi take hlavne prakticke veci, ktore by som bola tak hrozne rada keby mi niekto vysvetlil nez som na tu skolu sla, lebo som predtym bola vystresovana ako hovado
na skusku vacsinou ti cviciaci alebo prednasajuci davaju zhruba nejaky sumar tem, ktore sa mas ucit a medzi tym este na cvikach sa pisu testy za body.
ja som dostal rozvrh pevne stanovený čo je podľa mňa dobre, lebo ako prvák netušíš čo a ako, no a v letnom semestri (ak sa na mňa usmeje šťastie a spravím aspoň jednu skúšku) by som si mal rozvrh už skladať sám
a inak najväčší rozdiel je v tom že na strednej sa o teba niekto zaujíma a ide im o to aby si to šťastne ukončil, tu je to každému jedno, si len jeden z mnohých, a nikomu chýbať nebudeš, a spravodlivosť neexistuje
ja som na VUT v brne a mám povinné cviká a labáky + ešte som mal nejaký "vyrovnávací seminár"=predmet za 2 kredity ktorý spraví úplne každý kto aspon trochu chce, za týždeň som mal 17 hodín povinných (často niečo odpadne) a 12 hodín prednášok, je to ale dané fakultou/odborom, niekto má hlavne prednášky, nikto hlavne cviká
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
je to horsie ako stredna, lebo tvoja dusa, vnutro a osobnost umru a uz sa nevratia
Hlavne to ako často sú skúšky, akou formou prebiehajú, ako funguje dochádzka a tak.
Veci ohladom dochadzky ma kazda skola, fakulta, sekcia, predmet inak. Akoze u nas keby na predmete kam (ne)chodi 250-300 ludi mali robit dochadzku alebo sa nieco pytat tak by sa z toho tak skokotili.
Zbytok ked v maturitnom nemas zisteny tak ako sorry ale wtf...
Najdem si stranku skoly kam sa hlasim a citam proste.
Kredity sú v podstate body za každý predmet, hlavný má tých kreditov viac, vedľajší menej...
aj skúšanie pomedzi semester je rôzne, niekde to majú, niekde nie
kredity nam vysvetlovali tak, ze za kazdy predmet mas urcity pocet kreditov (my mame vacsinou 6) a ked urobis skusku tak ich dostanes. mas potom urcity pocet kreditov, ktory musis ziskat aby si presiel do dalsieho semestra (myslim, ze to nie je plny pocet, kedze potom si mozes prenasat aj nejaky predmet).
a to su asi take hlavne prakticke veci, ktore by som bola tak hrozne rada keby mi niekto vysvetlil nez som na tu skolu sla, lebo som predtym bola vystresovana ako hovado
na skusku vacsinou ti cviciaci alebo prednasajuci davaju zhruba nejaky sumar tem, ktore sa mas ucit a medzi tym este na cvikach sa pisu testy za body.
to sa nauc a uz ta nic neprekvapi
» korzar.sme.sk/c/4479124/zacal...
a inak najväčší rozdiel je v tom že na strednej sa o teba niekto zaujíma a ide im o to aby si to šťastne ukončil, tu je to každému jedno, si len jeden z mnohých, a nikomu chýbať nebudeš, a spravodlivosť neexistuje
ja som na VUT v brne a mám povinné cviká a labáky + ešte som mal nejaký "vyrovnávací seminár"=predmet za 2 kredity ktorý spraví úplne každý kto aspon trochu chce, za týždeň som mal 17 hodín povinných (často niečo odpadne) a 12 hodín prednášok, je to ale dané fakultou/odborom, niekto má hlavne prednášky, nikto hlavne cviká