Takto by to správni kresťania mali mať... Dokonca za dávnych čias si ako kresťan mohol mať sex len za počatím deti. Inak vôbec... Ale cirkev v tom ustúpila časom... Možnože v budúcnosti aj pristane na sobáše homosexuálov
@patrixo@3 Tak to uz neviem budeš asi musieť čisto dat len na to, či si rozumiete, mate sa radi, je vám spolu dobre a jeden pre druhého sa viete obetovať, či je ona dobry človek a zaslúži si tvoju lásku a naopak...
a viac ako sex pred svadbou je hriech ked dvaja nezosobášení spolu žijú v jednom dome/byte a tam sexujú a žijú akoby boli manželia, to nám hovorili v škole katechétky a kňazi
Nemali by ale tak v praxi to niekedy tak nie je Je to hriech, no a krestania nie su dokonali ludia takze hresia tiez a robia zle veci Ide o to aky postoj k tomu clovek zaujme.
Tu je nejaky podcast aj o tom.
poznám zopár takých, čo nesexovali do svadby, ale do 25 stihnú byť manželia, navyše ak študujú a ešte ani žiadnu ochranu nemôžu, príde im to aj praktické, keďže sa ešte necítia na deti a svadba bola hneď po škole alebo ešte cez...ale neviem, čo takí , čo napr. do 30-ky nenájdu toho pravého, to musí byť človek asi až moc náboženský založený, aby vo vyššom veku, kedy je už schopný znášať dôsledky, odmieta sex, tak to už je asi len čisto o náboženstve
Bývalého prvá priateľka bola so silno veriacej rodiny a hovoril mi že boli spolu 3 roky bez sexu ..tlačila na neho a chcela si ho vziať v 17tich.. a nebolo to z jej presvedčenia že je to tak správne ..ona sex chcela ale skôr sa bála že urobí niečo hriešne a zle. A pri takýchto prípadoch si myslím že kresťanstvo narušuje psychiku... báť sa niečoho prirodzeného ..proste wtf
ja som este pocula, ze mozu robit cokolvek ale ani jeden sa pri tom nesmie spravit, lebo prave to by bol ten hriech ako to ale naozaj je, vedia len oni a boh samozrejme
@rebarboe@25 slečna, ešte musíte veľa múdrosti popapať, aby tie .. pomenovania.. fungovali.. ale áno, je vtipné, ako to tu rozoberajú ľudia s úplne iným nastavením hodnôt a dôležitých vecí a hodnotia to ako čosi neuveriteľné, nemožné, ...
prežiť bez sexu sa dá porovnať s prežitím bez fajčenia.. je kopa ľudí, ktorí to dávajú v pohode (v pohode je myslené veľmi relatívne, ale napríklad v prímere k prežitiu bez vody či jedla je to skutočne v pohode)...
a čo sa poúčania týka.. učiť sa dajú len ľudia, ktorí sa chcú.. a k tomu sem dala milgamman komentár.. video som nevidel, ale predpokladám, že je to tam vysvetlené..
trtkaju jak kraliky
lebo ono to s tym sexom po svadbe je take zavadzajuce
silni krestania sa hned poberu a idu na to
to neni jak inde, ze cakas roky do svadby
tak ale vlastne chapes, pointa neni nedrbat, lebo milujte sa a mnozte sa, pointa je, aby to bolo v bezpeci manzelstva, lebo rozvody akoze nie su a s tym clovekom si jedno nafurt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Tu je nejaky podcast aj o tom.
prežiť bez sexu sa dá porovnať s prežitím bez fajčenia.. je kopa ľudí, ktorí to dávajú v pohode (v pohode je myslené veľmi relatívne, ale napríklad v prímere k prežitiu bez vody či jedla je to skutočne v pohode)...
a čo sa poúčania týka.. učiť sa dajú len ľudia, ktorí sa chcú.. a k tomu sem dala milgamman komentár.. video som nevidel, ale predpokladám, že je to tam vysvetlené..
lebo ono to s tym sexom po svadbe je take zavadzajuce
silni krestania sa hned poberu a idu na to
to neni jak inde, ze cakas roky do svadby
Bolo to milé
Ale napríklad väčšina mojich rovesníkov čo to takto mali (sex až po svadbe) už dávno manželstvo uzavreli