Do nášho školského časopisu som uverejnil okrem iného aj básničku, no.. a jedna slovenčinárka si ju všimla, a teraz chce aby som ju išiel zarecitovať na besedu do trnavskej knižnice, pred nejakého spisovateľa, ktorý ju bude aj komentovať!!
ad 1 nezasmiala by som sa....ad 2 hlas zvýšiť, nie veľmi....tá slovenčinárka, prípadne nejaká iná by si ťa mohla vypočuť skôr než tam pôjdeš. ťažko radiť cez písmená keď to človek nepočuje....
smiať sa z teba budú v tedy ak to budeš hovoriť veľmi dobre, kvaline a budes pracovať s hlasom, tempom reči.. ale keď to len odfklakneš (čo ti v tejto situácii odporúčam) tak to bude menší trapas ver mi, viem čo vravím
@murcatko skusal si sa nahrat a vypocut sa? zarecituj to ako to uznas za vhodne..urcite tam budu ludia ktorym to bude smiesne..to su tzv.trapkovia a tych si nevsimaj
@25 ved vravím, že keď to "len" prečítaš, resp. odrecituješ len tak letmo, tak to bude menej trápne.. ja chodím na hocijaké predstavenia kde účinkujem a na generálkach kde nieje porota, alebo publikum na úrovni, nikdy nehovorím s najväčšou verbou nasadením, stale to len odfláknem a až potom ked to ide na ostro tak vyberiem zbrane
ale tak by som to ja urobil, len prečítal nesnažil sa o žiadne "vystúpenie"
akosi nemusim taketo presne rymovanie, asi preto, ze mi to nejde.. ale inak pekna vec, ten koniec sa mi lubi, a urob z tej basnicky riadnu haluz, ale neprestrel to... ..trimem palec...
Hlavne si dávaj pozor, aby si neupadol do stereotypu čo sa rytmu týka. V tomto to je dosť zákerné.
A vyvaruj sa aj stereotypu čo sa prednesu týka, snaž sa každú pasáž hovoriť s iným nádychom. Veľmi pomôže aj zrýchlenie a spomalenie prednesu a PAUZY, PAUZY, PAUZY! To majú radi aj na súťažiach Ale zas pozor na to, aby to neboli silené pauzy... to je asi všetko to, čoho sa na recitácii držím ja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
no a čítať to skús normálne, teda tak ako sa ti to páči, tak ako ti to ide.
@dreamagall - tak.. za prvym versom urobim prestavku ze........... smiech.. a pokracujem
ved cesta tam bude trvat asi 10 minut, tak jej to raz precitam, a ona mi poradi
a ktomu -že že ja neviem, ako ju mám prečítať! (smajlík) samé otázniky, a čo mám s hlasom? zvýšiť? znížiť? (smajlík) -
tak to sa asi cez internet nedá.. ale ináč by som aj poradila... ale jak?
ja idem terraz štvrtok na súťaž v recitovaní.. cha vyhrala som školské a obvodové kolo 1.miesto... (no čo mosím sa pochváliť.. )
a k teme - neboj sa ty to nejako zvladnes
a dakujem
@24 ja mam rad trapkov oni sa vzdy smeju na mne a ja na nich
ale tak by som to ja urobil, len prečítal nesnažil sa o žiadne "vystúpenie"
Na všetko si budem sám,
pokiaľ budem Sebou sám...
ja to chcem odtial dat prec, lebo je to..divne dvojversie
myslim si dobre?
Na všetko si budem sám,
pokiaľ budem Sebou sám...
ten druhý riadok..
pokiaľ budem šancu mám..
No to je ešte blbšie.. proste to tam asi nedaj..xP
tak ok, zhodli sme sa.. kebyze to v tej basni nie je, nijak jej to neuskodi, ze?
aspon tak mi to vravela učka ked som išla recitovat minuli tyžden
A vyvaruj sa aj stereotypu čo sa prednesu týka, snaž sa každú pasáž hovoriť s iným nádychom. Veľmi pomôže aj zrýchlenie a spomalenie prednesu a PAUZY, PAUZY, PAUZY! To majú radi aj na súťažiach Ale zas pozor na to, aby to neboli silené pauzy... to je asi všetko to, čoho sa na recitácii držím ja.
Ale to sa mi tam veľmi páči