Nikdy by som nechcel byť nikde inde na Vianoce ako doma
A štedrý večer myslím že celkom o ničom,príprava večere,jediná spoločná večera v roku,potom rozbalovanie darčekov,a tak,a väčšinnou si otvoríme nejakú flašku(vína).
A nedá mi nedodať,že vôbec nechápem ten nový trend,ísť po stedrej večeri na diskotéku :/
mama celý deň behá po byte a nadáva, že nič nestíha, keď jej chcem pomôcť, tak ma k ničomu nepustí, otec radšej spí, pretože ho nebaví sledovať, ako mama behá.
potom tesne pred večerou nám obidvom vynadá, že sme cez deň nič nerobili, potom núti otca zjesť rybu, hoci ich nemá rád, odbalíme darčeky, otvoríme si víno, prídu k nám krstní a okolo desiatej zdrhám von za kamarátmi. @fxx u mňa to nie je trend, ale to, že vypadnem von a odpočiniem si od celodenného stresu. tak
ako vyzerajú ? vstanem ako vždy, do hluku a kriku. počas dňa nerobím nič, len počúvam mojich blbých príbuzných. potom to príde - večera. sadneme si, nažereme sa, ide sa pri stromček, na stromčeku gule a pod stromčekom k*kot ... erotické vianoce ako vždy. a potom sa každý raduje, že im ježiško pod stromček akurát tak nasral.
ALE tieto vianoce doma nebudem, aj keby som mala mrznúť niekde v lese, tak tu nebudem. čo je veľa, to je veľa. ja to už nemienim trpieť
no deň predtým robíme šalát a takéto blbosti ráno sa ešte vypráža no a tak celý deň pozerám telku väčšinou a večer si dáme večeru, darčeky pod stromček, rozbaľujeme a pozeráme telku a ideme spať
pre obedom ideme k tete, na cintorín, a k babke u babky sa naobedujeme (cela rodina-tj. 13ľudí ta si rozdame nejaké symbolicke darčeky... potom ideme domov.. navarí sa večer navečeriame sa prideme ku stromčeku tvarime sa prekvapene a šťastne rozbalime darčeky znova sa tvarime prekvapene a šťastne.. vyhodíme papiere baliace... každý si dei po svojej robote.. o pol noci ideme do kostola.. pomedzi to zopár hadok a to je všetko... hm? čo sa týka stromčeka ozdobujeme ho jeden alebo viac dni pred štedrým dnom, kým som bola so sestrou menšia nosil ho ježiško v noci z 23.na 24 decembra a cely stedry den bola obývačka zamknutá lebo anjelikovia ozdobovali stromček.. večer po večeri oso zazvonil(tajne) so zvončekom a išli sme pozrieť darčeky.. scenár rovnaký....
hmm.. deň pred Vianocami alebo tak nejak staviame stromček, čo u nás vyzerá asi tak, že maminka leží ma gauči a diriguje, kde chýba guľa alebo nejaká ozdoba
no a na Štedrý deň varíme obed a večeru.. na obed si dáme len polievku a potom jeme až večeru (jesť začíname, keď je na oblohe vidno prvú hviezdu ).. a všetky tie zvyky a tradície okolo večere (jablko, orechy oplátka.. ) noo a potom rýchlo upraceme stôl a rozbaľujeme darčeky a popri tom všetkom celý deň pozeráme telku a aby som nezabudla.. moja tradícia.. večer chodím so sesternicou na vianočnú cigaretku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A štedrý večer myslím že celkom o ničom,príprava večere,jediná spoločná večera v roku,potom rozbalovanie darčekov,a tak,a väčšinnou si otvoríme nejakú flašku(vína).
A nedá mi nedodať,že vôbec nechápem ten nový trend,ísť po stedrej večeri na diskotéku :/
potom tesne pred večerou nám obidvom vynadá, že sme cez deň nič nerobili, potom núti otca zjesť rybu, hoci ich nemá rád, odbalíme darčeky, otvoríme si víno, prídu k nám krstní a okolo desiatej zdrhám von za kamarátmi. @fxx u mňa to nie je trend, ale to, že vypadnem von a odpočiniem si od celodenného stresu. tak
@fxx u mňa to nie je trend, ale
ALE tieto vianoce doma nebudem, aj keby som mala mrznúť niekde v lese, tak tu nebudem. čo je veľa, to je veľa. ja to už nemienim trpieť
no a na Štedrý deň varíme obed a večeru.. na obed si dáme len polievku a potom jeme až večeru (jesť začíname, keď je na oblohe vidno prvú hviezdu ).. a všetky tie zvyky a tradície okolo večere (jablko, orechy oplátka.. ) noo a potom rýchlo upraceme stôl a rozbaľujeme darčeky a popri tom všetkom celý deň pozeráme telku a aby som nezabudla.. moja tradícia.. večer chodím so sesternicou na vianočnú cigaretku