podľa mňa ho neviem povedať vôbec a niektorí so mnou súhlasia a iní si to vôbec nevšimli minule mi jeden kamoš po rokoch kamošstva povedal, že až teraz si to všimol
@tichyrok tak to je aj podla narecia , bratyslavcania makka spoluhlasky nepoznaju, vychodniari zase tvrde ale aj ludia ktori rozpravaju spisovne dost casto sa stava ze l vyslovuju zle nevedia kedy ma byt makke a kedy tvrde, ako hovoris..
inak fakt dost vela ludi nema 100 percentne R a nevie ani povedat dlhe RRRRR tak sa predsa nehambite a dajte pekne druhu moznost
Neviem vysloviť to písmeno a bohužiaľ volám sa Peter tak si to viete predstaviť... akože mne to nevadí za tie roky som si na to zvykol aj okolie si na to zvyklo, nikdy som nebol kvôli tomu terčom výsmechu, no skôr mám komplexy z toho, keď sa mám stretnúť s niekym novým ako na to zareaguje
cudujem sa, kolki hovoria, ze nevedia povedat dlhe r, kedze sa vacsinou stretavam s tym, ze ludia povedia rr alebo rrr miesto uplne kratkeho r.
inak by ma zaujimalo, kolki ludia maju problem s pismenkom L, nech sa necitim tak opustena a sama s tymto problemom
@tvojasanca s tým L som nemyslela, že to zle hovoria (nevyslovia ľ kde má byť). myslela som, že ho nevedia povedať správne. aj to je dosť problematické písmeno. alebo sa aj stáva že niekto nevie vysloviť keď nejaké dve konkrétne písmená idú za sebou ale samostatne ich vie
ja si to strašne všímam lebo som na to veľmi zaťažená
@darkestangel inac to len u deti sa da naucit R hovorit alebo L pripadne u logopeda?? u dospeleho co nevie nejake pismeno hovorit, uy ho do smrti nebude vediet ani ziadny logoped nepomoze dospelemu nevies??
@tvojasanca
podľa môjho laického názoru sa to môže naučiť aj dospelý logopéd nie je detský lekár, ale pomáha s výslovnosťou napr. aj ľuďom po porážke alebo býva potrebný pri operáciách mozgu, takže...
14,5roka som ho nevedel povedať nuž jedného dňa som sa počul na nahrávke a bola to katastrofa tak so sa spýtal kamaráta googla a kamarát odpovedal že mám si opakovať
TD stále dookola za týždeň som to vedel
Podľa mňa ho neviem povedať vôbec, ale neviem ako ma počujú druhí. No najhoršie bolo, keď som na základke čítala niečo v knihe a bolo tam slovo hierarchia, niekoľkokrát
@nikyy u mna si to tiez, myslim si, len tak lahko niekto nevsimne, lebo su slova, kde L vyslovim spravne, alebo aspon znie ako spravne vyslovene... to su skor konkretne slabiky, ktore mi robia problem. tiez to tak mas?
ráčkujem totálne(tak francúzsky)....keď som bol mladší, tak som to bral ako hendikep..a teraz v pohode...sa mi to ľúbi ...hlavne keď poviem ferrero rocher
@nikyy no to su take slovka nestastne... ja som si uzila skor pri nevlastnej segre, ked cumlik je u nich lulin alebo lulak... macicku plysovu, co som jej kupila macocha pomenovala Lola... inak sa snazim trosku vyhybat fakt tym tazsim slovam, ale nie vzdy sa to da, dost casto rozpravam nieco o vlasoch (konicek) a tam sa clovek lahko prezradi... vlasy, plave, blond, na hlave...
ked som bola mala, tak som nevedela, chodila som k logopedke dokonca, ale potom jedneho krasneho dna som sa prestala zameriavat na to prekliate pismenko a zrazu som ho povedala uplne dokonale a odvtedy viem
ale napriklad frajer nevie povedat r a mne sa to zda zlate, tiez mam kamaratov a kamosky co s tym maju problem, ale nepride mi to ako nieco zle, proste im to nejde a hotovo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ja mam obcas R ako papagaj a niekedy vyjde superh ...nikdy nevies
inak fakt dost vela ludi nema 100 percentne R a nevie ani povedat dlhe RRRRR tak sa predsa nehambite a dajte pekne druhu moznost
inak by ma zaujimalo, kolki ludia maju problem s pismenkom L, nech sa necitim tak opustena a sama s tymto problemom
ja si to strašne všímam lebo som na to veľmi zaťažená
skôr sa mi moce jazyk pri anglickom r
a to som ako dieťa aj na logopédiu musela chodiť
podľa môjho laického názoru sa to môže naučiť aj dospelý logopéd nie je detský lekár, ale pomáha s výslovnosťou napr. aj ľuďom po porážke alebo býva potrebný pri operáciách mozgu, takže...
TD stále dookola za týždeň som to vedel
speak properly prosím.
@2 ne
@13 není
@2 0 ne
jeden kamarát ma zo srandy podpichuje, keď sa pýta na môjho frajera že "Jak sa má Bochis?"
ale inak v pohode, kedysi mi to strašne vadilo, vyhýbala som sa slovám kde je R, ale už som si zvykla, nemám potrebu chodiť k logopédovi..
ale napriklad frajer nevie povedat r a mne sa to zda zlate, tiez mam kamaratov a kamosky co s tym maju problem, ale nepride mi to ako nieco zle, proste im to nejde a hotovo.