Negativne. Ked sa niekoho spytam ako sa ma, tak to robim preto, ze ma to realne zaujima a chcem sa o tom rozpravat viac nez jednou vetou, pocasie komentovat je strata casu a sport nesledujem.
Ale ja podla mna desim ludi natolko, ze mi toto nerobia.
S ľuďmi, ktorých poznám sa snažím baviť o zaujímavejších veciach a s ľuďmi, ktorých nepoznám/poznám zbežne nikdy neviem o čom hovoriť, tak iba prikyvujem, usmievam sa a vo vnútri pomaly zomieram
Vacsinou mam k nim velky odpor. Mozno tak s ludmi, ku ktorym mam blizko, tak tam mi to nevadi, vacsinou. Ale s ludmi, s ktorymi sa len musim stretavat alebo ich nepoznam, tak to nemam rad, casto sa snazim z takych situacii co najskor uniknut. Na druhej strane sa tym asi clovek pripravuje o moznost spoznat niekoho zaujimaveho. My bad.
Akože, keď mám záchvat spoločenskosti, tak ma vie potešiť aj toto, lebo proste komunikujem
Ale strašne nezvládam zdvorilostné konverzácie a nerada sa pýtam ľudí veci, ale často ani nie preto, že by ma nezaujímali, ale aby nemali pocit, že som príliš zvedavá
Mne napríklad až tak nevadia. Pretože je to dobrá forma, ako prelomiť ľady s nejakým človekom. Hlavne, keď je to v prostredí, kde sa nehodí proste začať nejakou súkromnou hlbokou témou. Napríklad keď sa mamka rozpráva s kamarátkou a tá jej kamarátka, ktorá ma nepozná začne so mnou small talk... asi by bolo blbé, keby sa ma spýtala čosi súkromné, ale keď sa ma spýta niečo zbytočné, trebars či študujem atď... tak vieme prelomiť tie ľady nepoznania a nabudúce ísť možno aj hlbšie, ak to budeme chcieť, ak zistím, že tá osoba je vlastne fajn a nechcem s ňou byť len za formálne....
takže small talky sú podľa mňa fajn..... aj keď mám jediná ten názor. Len ja ich neviem viesť veľmi, ja som skôr "prijímač"
Ja úplne nenávidím small talky ktoré sa snažia nasilu vieš ženy pracujúce ako kaderníčky, kozmetičky atď. Najhoršie je že sa ani nemôžeš tváriť že sa ponáhľaš domov a nenápadne sa vypariť.
Ž-A vy pracujete?
J-Ano
Ž-A kde pracujete?
J-(poviem miesto)
Žena je dlhú dobu ticho
Ž-A dnes máte voľno?
No šľak ma z toho ide trafiť. Veď kurník šopa keď vidím že sa zákazník nechce baviť tak som ticho, ja toto nasilu tlachanie fakt neznášam.
(Prepáčte musela som sa mininasrať)
@nespiacakraska No nemaju velmi s kym pokecat. S tou mojou to je este ako tak znesitelne a stacia jej moje vacsinou strohe odpovede a ona sa aspon moze vyrozpravat.
ja súhlasím so @17 , ale nadväzujem small talky s ľuďmi, s ktorými sa poznám, ale nie nejako super blízko alebo z videnia, alebo keď sa s niekym novým chcem rozprávať (za predpokladu, že sa vídavame častejšie a chcem sa skamarátiť) treba nejako začať, ale napríklad som si v poslednej dobe uvedomila, že je náhodou veľmi pekné, keď sa niekto opýta ako sa máš, aký si mala víkend akože neviem či je to zrovna small talk ale poteší ma to, ak sa ma to niekto opýta, pretože je to v podstate úplne bežná otrepaná otázka, ale v skutočnosti sa ju až tak veľa ľudí nepýta .. a náhodou mám rada aj keď sa mi niekto prihovorí v električke, výťahu, obchode - ale to tiež nie je asi zrovna small talk
ale napr nebavila by som sa s nikým o počasí alebo čo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale ja podla mna desim ludi natolko, ze mi toto nerobia.
Akože, keď mám záchvat spoločenskosti, tak ma vie potešiť aj toto, lebo proste komunikujem
Ale strašne nezvládam zdvorilostné konverzácie a nerada sa pýtam ľudí veci, ale často ani nie preto, že by ma nezaujímali, ale aby nemali pocit, že som príliš zvedavá
takže small talky sú podľa mňa fajn..... aj keď mám jediná ten názor. Len ja ich neviem viesť veľmi, ja som skôr "prijímač"
Ž-A vy pracujete?
J-Ano
Ž-A kde pracujete?
J-(poviem miesto)
Žena je dlhú dobu ticho
Ž-A dnes máte voľno?
No šľak ma z toho ide trafiť. Veď kurník šopa keď vidím že sa zákazník nechce baviť tak som ticho, ja toto nasilu tlachanie fakt neznášam.
(Prepáčte musela som sa mininasrať)
ale napr nebavila by som sa s nikým o počasí alebo čo