Každý z vás mal určite predmety, ktoré má rád, no aj tie, ktoré sa mu protivia. A u mňa je to ruština. Jedno s druhým, jednoducho som tú ruštinu znenávidela. Viem, že hodina závisí od učiteľa, no keď už ste mali takýto problém, ako ste ho riešili?
Pri učení jazykov je dobré to že sa môžeš nadchnúť pre danú krajinu.
História, architektúra, hudba, ľudové zvyky, rozprávky, bájky a povesti...
Napríklad keď ťa záujme hudba budeš chcieť songom rozumieť a to ťa prinúti učiť sa jazyk.
Ja som sa vďaka tomu naučila po nemecky.
Po francúzsky zas preto že ma zaujal Paríž a raz tam chcem ísť.
Ak ti robí problém náročnosť, uč sa aspoň tak aby si prešla. Verím že ak budeš ticho na hodine a robiť si čo treba učiteľka ťa nechá prejsť
Ak ti robí problém učiteľ, tak si to tak neber k srdcu. Sprav čo káže a nejak moc to celé nevnímaj, aj tak tam už nebudeš dlho a pôjdeš na strednú.
horšie veci ťa čakajú ako ruština niekde na základke, nechcem ťa strašiť ale je to tak. To si opakuj vždy keď bude niečo ťažké alebo ťa to nebude baviť, ale budeš to musieť urobiť... Mne to funguje
Ja som nenávidel predmet ktorý som mával jeden deň ako poslednú hodinu a druhý ako prvú.
Nechodil som tam.
Tretíkrát do týždňa som to nejak pretrpel. Snažil som sa ignorovať každé slovo vyučujúceho.
dávaj si teraz na vysvedčenie pozor, za rok budeš mať prijímačky na strednú a tam sa bere aj priemer ak máš teda záujem o gymnázium, neviem ako je to na iných školách ale nekašli na to. aspoň sa snaž, alebo si sprav ťahák, takto som riešila ja predmety ktoré ma nebavili a ako chápem ťa, ani ja sa nedokážem naučiť to čo ma nebaví, hlavne to čo mi nedá nič do života ako väčšina učiva na školách, že.
najlepšie je naučiť sa tomu čeliť, čm budeš staršia, tým viac to budeš v živote potrebovať, mať silu sa premôcť
Mne napríklad jazyky nerobia problém, ale matika a prírodovedné predmety. Nielenže ma to absolútne nebaví, ale mi to ani nejde do hlavy. Ale jednoducho nie všetky veci človeka v živote bavia a napriek tomu ich musí podstúpiť. Ja sa utešujem myšlienkou, že z toho nemusím ísť maturovať a časom sa to nebudem musieť ani učiť a budem sa venovať hlavne tomu, čo ma baví. Ono teraz ti to príde také, ale časom si na to ani nespomenieš keď sa budeš venovať inému v budúcnosti. alebo sa naopak môže stať, že pôjdeš niekam na výlet, kde budeš rozprávať po rusky, a budeš rada, že si sa niečo naučila. A tiež ako tu už bolo spomenuté, skús si nájsť niečo príjemné na tom predmete. Keď si budeš len hovoriť ako to neznášaš, bude to len horšie.
Ja som rustinu na zakladke tiez neznasala, a teraz si ju volim do stvrteho rocnika lebo sa mi jeden volny predmet zvysil.. Dokonca rozmyslam, ze si ju dam ako piaty predmet a pojdem maturovat aj z nej nezatracuj to, tvoj postoj sa este moze zmenit a jazyky sa vzdy zidu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
História, architektúra, hudba, ľudové zvyky, rozprávky, bájky a povesti...
Napríklad keď ťa záujme hudba budeš chcieť songom rozumieť a to ťa prinúti učiť sa jazyk.
Ja som sa vďaka tomu naučila po nemecky.
Po francúzsky zas preto že ma zaujal Paríž a raz tam chcem ísť.
Ak ti robí problém učiteľ, tak si to tak neber k srdcu. Sprav čo káže a nejak moc to celé nevnímaj, aj tak tam už nebudeš dlho a pôjdeš na strednú.
Nechodil som tam.
Tretíkrát do týždňa som to nejak pretrpel. Snažil som sa ignorovať každé slovo vyučujúceho.
najlepšie je naučiť sa tomu čeliť, čm budeš staršia, tým viac to budeš v živote potrebovať, mať silu sa premôcť