Mám taký problém. Moja mama po 23r čo je s otcom(alkoholik) od neho odišla a utiekla ku mne. Ja bývam "sama" v garzónke, lenže spolu s ňou prišli aj moje dve mladšie sestry. Už sme spolu takto cez 2 mesiace, a celkovo to sa nedá uniesť. Chodím do práce, a
Ja by som jej povedala asi, že aby si skusila hľadať nejaký lacný podnájom, alebo niečo lebo aj ty potrebuješ priestor pre seba a že sa v tej garzonke nemôžete toľkí tlačiť
Ale keďže si to nemôže dovoliť tak neviem.. naj ide na pár dni ku babe...
(moja mama chodi k babe ked sa s fotrom (alkoholik) pohadajú každý druhý týžden)
v akom vlastníctve je byt, ktorý je obývaný otcom? skúste nejakú rodinnú dohodu, napr. že by sa ten byt predal a kúilo by sa dačo menšie pre otca...alebo, že on by išiel do garzóny a vy do bytu, ak to nepôjde a byt je napr. v spoluvlastníctve, tak je tu súdna cesta, poprípade pridelenie sociálneho bývania, ak ide matku s nezaopatrenými deťmi, tak by to mohlo ísť
mama pracuje, ale podnájom neprichádza do úvahy, lebo s otcom majú zobratú pôžičku na dom, tak ako tak vyžili každý mesiac keď boli spolu. no a starí rodičia nie sú.
@makacik a ty nemúdruj, ked nevieš o čom je život a nevieš ako to bolo.
človek sa nerodí s nálepkou na čele, že pozor budúci alkoholik. čo ty vieš, možno že ked sa tie deti narodili, nebol alkoholik, možno že začal piť neskôr alebo to až časom prerástlo do závislosti.
@makacik nadavaju na teba, ale v podstate ano mas pravdu, kazdy si moze za svoj zivot sam .... nehovorim ze na 100 % ... ale do znacnej miery rozhodne ano .... a mat 5 deti .... dneska .... to je vela aj bez takych problemov ako alkoholizmus ... celata
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale keďže si to nemôže dovoliť tak neviem.. naj ide na pár dni ku babe...
(moja mama chodi k babe ked sa s fotrom (alkoholik) pohadajú každý druhý týžden)
prípadne ak to nepôjde dohodou, tak riešiť súdne, žiadosť o rozvod a neskôr vysporiadanie bezpodielového vlastníctva manželov.
ale súdne je to trocha dlhá a aj finančne nie najlacnejšia cesta, preto by to bolo najlepšie riešiť dohodou.
človek sa nerodí s nálepkou na čele, že pozor budúci alkoholik. čo ty vieš, možno že ked sa tie deti narodili, nebol alkoholik, možno že začal piť neskôr alebo to až časom prerástlo do závislosti.
Môj foter tak isto začal piť ked som mala asi 5 rokov a to som najmladšia a je nás 5... !