Chcela by som sa vás opýtať že či neviete náhodou ako môžem vytvrdiť plastelínu , lebo rada vyrábam veci z FIMO hmoty ale tá je drahá a musí sa vypekať v trúbe , a mojej mame to už vadí .... takže by som chcela vedieť že či sa dá nejako vytvrdiť plaste
Táto téma tu už tuším bola a garantujem, že sa to určite nedá Aj ja vyrábam veci z fima, je to dosť drahé, máš pravdu ale veľmi ma to baví... rozmýšľam že keď miniem túto várku fima, kúpim si CERNIT, je o niečo lacnejší a niektorí hovoria, že je dokonca lepší... Alebo potom ešte existuje modurit, to je taká klasika ak poznáš, tvrdne to na vdzuchu a pozná to ešte aj moja mama (no, niežeby bola bohvieako stará, ale... )
a i. (* zadáš si do Google-u "modelovacie hmoty na vzduchu tvrdnúce" alebo obdobné názvy a iste Ti vyhodí ešte aj viac značiek a typov, do niektorých sa dá farba zapracovať počas spracovávania, alebo to nafarbíš samostatne potom - myslím celkom dobrá vec)
Len pre porovnanie, mne sa zas tak drahé nezdajú. Plastelína Ťa možno vyjde naoko lacnejšie, ale tiež je jej zvyčajne menej a keby aj existovalo niečo, nejaký prípravok, čo by spôsobil, že Ti pekne stvrdne a tak ostane, tak to sú pravdepodobne ďalšie financie navrch, tak si to spočítaj.
A ako hovorí @5 - tak veru . V teple sa Ti skôr roztopí, nie stuhne.
Ale keď sa k tomu dostanem, poviem Ti. Skôr viem, ako zmäkčiť, ale vytvrdiť, hm.. nenapadá mi nič v rámci rozsahu svojich vedomostí o plastelíne a kombinovateľných materiáloch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
» goo.gl/mtyJX...
» goo.gl/WZ2IB...
a i. (* zadáš si do Google-u "modelovacie hmoty na vzduchu tvrdnúce" alebo obdobné názvy a iste Ti vyhodí ešte aj viac značiek a typov, do niektorých sa dá farba zapracovať počas spracovávania, alebo to nafarbíš samostatne potom - myslím celkom dobrá vec)
Len pre porovnanie, mne sa zas tak drahé nezdajú. Plastelína Ťa možno vyjde naoko lacnejšie, ale tiež je jej zvyčajne menej a keby aj existovalo niečo, nejaký prípravok, čo by spôsobil, že Ti pekne stvrdne a tak ostane, tak to sú pravdepodobne ďalšie financie navrch, tak si to spočítaj.
A ako hovorí @5 - tak veru . V teple sa Ti skôr roztopí, nie stuhne.
Ale keď sa k tomu dostanem, poviem Ti. Skôr viem, ako zmäkčiť, ale vytvrdiť, hm.. nenapadá mi nič v rámci rozsahu svojich vedomostí o plastelíne a kombinovateľných materiáloch.