Dal som jedna pretože majú perfektný gauč a veľmi sa mi páči že naproti nie je TV ale krb. To druhé vyzerá na prvý pohľad super ale časom si myslím ž by každému ten krb prekážal. Trojka je veľmi pekná. Páči sa mi tam ten strom, veľký svetlý priestor prepojený s kuchyňou a jedálňou. Akurát tie točité schody a niektoré časti nábytku mi nesedia.A štvorka je tiež super až na ten luster. Ak by ho vymenili tak by bol lepší ako 1.
Štýlovo by som to všetko zaradila do jednej skupiny.
volila som 4 z rovnakého dôvodu ako @23 ale páči sa mi aj ten strom, aj "zavesený" krb, ale to sú také jednotlivé prvky, ktoré len mierne odlišujú tie obrázky. ale že by mali nejako výrazne inak pôsobiacu atmosféru teda nemôžem povedať.
Krby su neprakticke, nepouzitelne. K drevu len tolko, ze tmave odtiene su vhodne na podlahu, nie na steny a stropy miestnosti. U podobne situovanych miestnosti je dolezite ich presvetlenie dennym svetlom. Pri streche/strope je zas dolezita konstrukcia, vsetko co nieje konstrukcne dolezite je nepouzitelne a zbytocna zataz.
Klasicke krby maju nevyhodu v samotnom ohreve vzduchu. Otvoreny dymnik sposobuje unik nie len dymu, ale taktiez casti prachu. To je nevhodne pre alergikov ci astmatikov. Takyto krb je nevhodny na celorocne kurenie, skor len na prilezitostne. Dalej mozno spomenut nerovnomerny ohrev miestnosti. Drevo uskladnene pri krbe. A v neposlednom rade. Nutnost pouzit ciste drevo, ktore tak nedymi.
Krby su zbohatlicka moda a hodia sa hlavne tomu, kto ma drevo zadarmo ... zlodeji, ktori svojou spotrebou dreva na zimu ohrozuju okolite lesy.
@trdelniiiq v @41 mas vysvetlenie. Tiez vysoka spotreba paliva a vzduchu a velmi nizka ucinnost. Ak je privod vzduchu a prudenie nedostatocne, vonku silnejsi vietor mas hned zadymenu miestnost. Ak pouzijes smolne drevo, ktore iskri, moze ti vyhoriet barak. A nakoniec gulove blesky lubia krbove kominy
@matheusko stryko aj frajerka kuria len krbom a nepovedal by som, ze je mala efektivnost, pretoze nim za kratku chvilu vykuria pomerne obrovsky dom tak, ze tam umierame od horucavy. Ani raz nebola zadymena miestnost, drevo mozes skladovat inde ako pri krbe (a aj keby bolo pri nom, nevidim na tom nic nenormalne a negativne) a vobec to nie je zbohatlicka zaluba. Krbom/pieckou sa palilo v minulosti, pali sa dodnes.
Ako, ani jednu z tebou hore vymenovanych negativ, som nezaznamenal.
Snad jedine to, ze po urcitom case sa ti zadymia prieduchy. Ale to staci premalovat. Ak dobre spravis krb a rozvody po dome, nie je sanca aby si mal hento, co si hore vymenoval.
@trdelniiiq krb a piecka su dve rozdielne veci. Tak isto nieje krb ako krb. Ja som myslel predovsetkym tradicne otvorene krby. Ich ucinnost je najnizsia zo vsetkeho co sa pouziva na vykurovanie pomocou pevnych paliv. Otvorene krby ustia priamo do komina a nemaju prieduchy ako napriklad pri pieckach. Prieduchy ak su dobre utesnene snurou, mozu byt len z vnutra od sadzi. To vycisti kominar, alebo sa to da aj svojpomocne, natierat ich netreba, su bud cierne alebo nerezove. Cistit a natierat treba len stenu ak prieduch netesni.
Pokial mas krbovu vlozku s uzavretym ohniskom, teplovzdusny krb, alebo cokolvek ine s uzavretym ohniskom tak je to uz lepsie. Dokonca ucinnost uz nieje okolo 15%, ale aj 75% a viac.
v kazdom mi daco vadi...v jednotke az prilis velka sedacka a mozno len nevabny uhol fotky, v dvojke ten kozub je ako past pod oko, v trojke je bordel a prilis svetlo to na mna posobi, v stvorke vobec nepasuje ten luster kristalovy ci aky je ...nie je to ten styl...kebyze musim ,tak 2, ale bez toho kozubu uprostred
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
2.
3.
4.
1.
chceeeeeem
aj 3 je pekné hlavne ten strom
volila som 4 z rovnakého dôvodu ako @23 ale páči sa mi aj ten strom, aj "zavesený" krb, ale to sú také jednotlivé prvky, ktoré len mierne odlišujú tie obrázky. ale že by mali nejako výrazne inak pôsobiacu atmosféru teda nemôžem povedať.
asi 4 alebo tri.
inak aj jedna je fajn.
nie je to môj štýl,ale neodmietla by som bývať v takom
Krby su zbohatlicka moda a hodia sa hlavne tomu, kto ma drevo zadarmo ... zlodeji, ktori svojou spotrebou dreva na zimu ohrozuju okolite lesy.
Ako, ani jednu z tebou hore vymenovanych negativ, som nezaznamenal.
Pokial mas krbovu vlozku s uzavretym ohniskom, teplovzdusny krb, alebo cokolvek ine s uzavretym ohniskom tak je to uz lepsie. Dokonca ucinnost uz nieje okolo 15%, ale aj 75% a viac.
aby to bolo útulnejšie