1)už nám plyn nejde a čerpáme zo svojich zásob
2)Rusi nezablokovali plyn Európe, ale Ukrajine a tá začala kradnúť ten európsky (no čo už, keď plynovod ide aj cez ich krajinu) a potom zablokovali plyn úplne
3)čerpáme zo svojich zásob
4)domácnosti, školstva a zdravotníctva sa to dotkne ako posledných
5)Rusi chcú o plyne rokovať
6)panika! anarchia!
foter má v práci takú spešl lampu ktorá vyrába kopu tepla , stojí na cca metrovej trubke a svieti na červeno.. ževraj stála okolo 5 tisíc korún :o
ďalej máme z chaty kopu všelijakých el. ohrievačov a el. radiátor
ja neviem...sak su ohrievace na elektriku ...zasoby by nam mali vydrzat cca. 70 dni, ale dovtedy to uz pojde... a ano, je to kvoli Ukrajine..ale oni sa veelice rychlo dohodnu, uvidite
Ako? preco by mali nam rusi zastavit plyn? nam Rusi pokial viem nic nezastavili a ani neodstavili a ani nedavaju menej, pokial viem to je vsetko koli ukrajine ale kaslat na to. kedze nekurime plynom a plyn pouzivame viac menej len na varenie je mi to jedno, vytiahneme elektricku platnicku a varime na nej ... takze sumafuk
Ešteže máme kozub Možno to bude nakoniec dobré...vraj niekde dávajú riaditeľské voľno
Nielen mi sme odstavení ale takmer celý Európa...a sme na tom chvalabohu lepšie ako napr Bulhari
no diky ja bývam v bytovke a na vykurovanie máme domspráv, zatiaľ topia jak nenormálni, keď sa dotknem ústrednej trúbky nechýba veľa a mám popáleninu tak moc nešetria :-d možno ani o nič nejde, ale keď áno, čo urobíme dieru do steny na komín alebo čo? či hmm a čo vzduchotechnika? :-d
@18 ze domacnosti sa to dotkne ako poslednych? nepocuvaj Fica, je to debil a nevie co hovori... tak ako mi potom vysvetlis ze teraz sedim v kuchyni, chystam si uvarit cestoviny, no nemozem zohriat vodu, lebo mi nejde plyn v sporaku???? ma to neuveritelne sere...
A ja dodavam, nestresujte... To ze plyn na Slovensko neprudi z Ruska neznamena, ze my budete musiet kurit niecim inym! Jednak vacsina slovakov odobera kurenie z teplarni, a tie niektore ani na plyn nemusia byt, resp. mozu pouzivat aj ine paliva.
Jednak mame zasoby na tusim 80 dni, co je dost vela casu (jednak za ten cas sa moze Rusko s Ukrajinou dohodnut, a jednak za ten cas sa moze Slovensko dohodnut ze bude kupovat Norsky plyn alebo neviem aky plyn a bude chodit k nam cez ten isty plynovod ale v opacnom smere (len to bude drahsie).
Ked si uvedomite kolko je 80 dni, tak zistite ze plyn mame priblizne do polovice/konca marca, mozno potom kurit nebude ani treba.
Rusi dodavaju 25% spotreby plynu v EU (cca 80% z toho ide cez Ukrajinu), nezabudajte ze 75% europskeho plynu je z inych krajin (nie z Ruska), krajiny EU mozu zacat pomerne rychlo vypovedavat zmluvy Rusku a rusit objednavky a proste zvysit odber z inych miest odkiar beru plyn. A asi aj Slovensko by bolo k tomu nutene pristupit (zrusit objednavky Ruskeho plynu a zacat kupovat Norsky alebo neviem aky plyn)
Ak by sa tak stalo, Rusko by prislo o stovky miliard dolarov, zaroven by prisla aj Ukrajina o miliardy, mozno desiatky miliard dolarov za tranzit plynu (pretoze by zapadne krajiny proste prestali odoberat plyn z Ruska a ziaden plyn by cez Ukrajinu nesiel), cize Rusi aj Ukrajinci vedia ze sa musia co najskor dohodnut, vedia ze mozu druhu stranu vydierat, lebo aj druha strana sa chce co najskor dohodnut, ale obe strany sa mozu navzajom vydierat, ale vedia, ze ak sa dlho nedohodnu, ich najvacsi klient - krajiny EU si zacnu hladat inych odberatelov. Ostatne Ceska republika, cital som vcera, zvysila objem objednavok plynu z Norska cez iny plynovod.
v potrubí uviazol objekt mimozemskej konzistencie
už mi volal krajček ... the man with ciggarette sa o to postará a zase mi prostý ľud prídeme o svetový objav mimozemskej formy života:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Bez plynu nam bude lepsie
len čo my budeme robiť,ak nám v robote nebudú kúriť,tak to by ma zaujímalo...
asi sa vrátim do školy
2)Rusi nezablokovali plyn Európe, ale Ukrajine a tá začala kradnúť ten európsky (no čo už, keď plynovod ide aj cez ich krajinu) a potom zablokovali plyn úplne
3)čerpáme zo svojich zásob
4)domácnosti, školstva a zdravotníctva sa to dotkne ako posledných
5)Rusi chcú o plyne rokovať
6)panika! anarchia!
ďalej máme z chaty kopu všelijakých el. ohrievačov a el. radiátor
Nielen mi sme odstavení ale takmer celý Európa...a sme na tom chvalabohu lepšie ako napr Bulhari
A ja dodavam, nestresujte... To ze plyn na Slovensko neprudi z Ruska neznamena, ze my budete musiet kurit niecim inym! Jednak vacsina slovakov odobera kurenie z teplarni, a tie niektore ani na plyn nemusia byt, resp. mozu pouzivat aj ine paliva.
Jednak mame zasoby na tusim 80 dni, co je dost vela casu (jednak za ten cas sa moze Rusko s Ukrajinou dohodnut, a jednak za ten cas sa moze Slovensko dohodnut ze bude kupovat Norsky plyn alebo neviem aky plyn a bude chodit k nam cez ten isty plynovod ale v opacnom smere (len to bude drahsie).
Ked si uvedomite kolko je 80 dni, tak zistite ze plyn mame priblizne do polovice/konca marca, mozno potom kurit nebude ani treba.
Rusi dodavaju 25% spotreby plynu v EU (cca 80% z toho ide cez Ukrajinu), nezabudajte ze 75% europskeho plynu je z inych krajin (nie z Ruska), krajiny EU mozu zacat pomerne rychlo vypovedavat zmluvy Rusku a rusit objednavky a proste zvysit odber z inych miest odkiar beru plyn. A asi aj Slovensko by bolo k tomu nutene pristupit (zrusit objednavky Ruskeho plynu a zacat kupovat Norsky alebo neviem aky plyn)
Ak by sa tak stalo, Rusko by prislo o stovky miliard dolarov, zaroven by prisla aj Ukrajina o miliardy, mozno desiatky miliard dolarov za tranzit plynu (pretoze by zapadne krajiny proste prestali odoberat plyn z Ruska a ziaden plyn by cez Ukrajinu nesiel), cize Rusi aj Ukrajinci vedia ze sa musia co najskor dohodnut, vedia ze mozu druhu stranu vydierat, lebo aj druha strana sa chce co najskor dohodnut, ale obe strany sa mozu navzajom vydierat, ale vedia, ze ak sa dlho nedohodnu, ich najvacsi klient - krajiny EU si zacnu hladat inych odberatelov. Ostatne Ceska republika, cital som vcera, zvysila objem objednavok plynu z Norska cez iny plynovod.
Cize nestresujte sa
@36 @pershing363 ja uz neverim len tak hocikomu a duncovi Ficovi ani slovo, hoci ten nevie ani sam co hovori...
už mi volal krajček ... the man with ciggarette sa o to postará a zase mi prostý ľud prídeme o svetový objav mimozemskej formy života:/