Skrátim to. Nie som moc kreatívny aby som vymyslel nejakú vec, ale ani moc inteligentný na to aby som obsluhoval nejaké zložitejšie stroje a podobné veci (skúšal som) nikdy mi to nešlo, zo začiatku ľahšie inštrukcie som pochopil, ale ďalej tie zložitejši
@unwritten
Problém s ktorým som zakladal toto téma je hlavne v provom odstavci. Nakoniec mi, ale na rozum prišli ďalšie myšlienky s tým spojené tak som to rozpísal.
Skús si nájsť zmysel života, neviem niečo ako záľubu v ktorej môžeš niečo dosahovať alebo napredovať, najlepšie keby si z pomocou tej záľuby aj zarábal peniaze. A čo sa týka tých algebraických znalostí. Ja som totálne vydutý z matematiky a cez leto chodím po všelijakých doučovaniach rátam a rátam aby som konečne spravil na VŠ 3 Matiky v 3.Bc Čiže ak máš pevnú vôľu tak zvládneš všetky prekážky v živote. Bez prekážok by bol život nuda Ale vidím že máš kopu času keď tu dávaš svoje miery ako modelka omg .
najprv to bolo o tvojich osobných problémoch a potom o tom ako pičuješ na dnešný systém a politiku, kde je pointa?
prepáč ale čítať totálne debilne texty sa mi takto neskoro nechce, takže buď daj normálnu otázku alebo si takéto texty píš do denníčka
@michael760 ach dobre, takže k tvojmu problému
venuj sa tomu čo ťa baví, ako si povedal sociologia, psychologia, športy, viac sa v tom rozvíjaj (ľudovo- buď v tom dobrý) btw držím palce
myslím, že v 22. rokoch by si už mal mať nejaký životný cieľ, držať sa ho a ísť tvrdo za jeho splnením...
podľa toho čo píšeš ti chýba pevná vôľa, priebojnosť a životný optimizmus...
Mal som XY šancí to niekde dotiahnuť problém bol v tom že odo mňa vyžadovali veci s ktorými by som niekomu ublížil.
Aj keby som mal svoj životný cieľ nemôžem, skôr nechcem ho dosiahnuť za každú cenu. A tou každou cenou myslím na úkor ostatných zarobiť na nešťastí druhého.
Životný optimizmus hmmmm neviem nie som tak naivný aby som bol optimista, lebo také to tu (priznajme si) rozhodne nie je.
Problém je fyzická predispozícia sa naučiť niečo zložitejšie (ako som už písal v prvom odstavci)
@james98
No tak v tých oblastich by som nikomu neublížil to som myslel na iné oblasti.
Na sociológiu, psychológiu potrebuješ výšku tam je u mňa zas problém v tom že tam sa učia aj iné veci ako dosť zložitá matematika, cudzí jazyk (neviem sa na to sústrediť) a veci tomu podobné. a sakra čítajte riadne to čo píšem: "zo začiatku ľahšie inštrukcie som pochopil, ale ďalej tie zložitejšie tomu som absolútne nerozumel."
Nie každý má nadanie na všetky oblasti v živote to by už školy mali konečne pochopiť a individualizovať vyučovací systém, podľa toho ktorý študent ma na tu alebo onú vec nadanie.
Genetickú predispozíciu pochopiť zložité (teraz mám na mysli naozaj zložité veci) z matematiky, fyziky, geometrie astronómie a podobne má podľa odhadov asi len 15 až 18% populácie.
Čo su potom podľa našeho školstva tí ostatný lenivý? Sprostý
V športe napríklad hokej alebo futbal tam sú zas celkom veľké machinácie s výsledkami, o dopingoch ani nehovorím
Trigonometrické rovnice som uviedol len ako príklad
Tak keďže som to študoval - tak viem čo je obsahom (štúdia). Čo sa týka matiky - tak jeden či dva semestre (maximálne) štatistiky - čo vonkoncom nie je nič hrozné (a to mám s matikou obrovský problém). Pokiaľ viem, tak na psychológii žiadnu matiku nemáš... Sú to len blbé výhovorky prečo sa to a to nedá - proste to urob. Ak sa to na 1 raz nepodarí, skús to znova a znova - pokojne aj 77 krát. Ale ty už si dopredu hovoríš, bez akejkoľvek skúsenosti, že to proste nepôjde. Potom áno, potom si naozaj stratený.
Clovece, trochu relaxuj. Poznam take neviemcomabavi a neviemcochcem studovat pripady a sli do zahranicia. Alebo isli na nadstavbu.
Skus pobalit svestky. Najst si pracu v krajine v ktorej si chcel vzdy byt a navstivit ju. A aspon na tri mesiace tam ist robit.
Alebo chod dobrovolnicit do noveho zelandu. Daju ti ubytko a jedlo zdarma, mozno nejake kapesne male a ty tam dobrovolnicis.
Ja ked som v pici tak mi len fyzicka praca pomaha. Nemyslim, vypnem, robim. Iba ja a moje ruky. A po praci sa tesim ze mam volno a tesim sa z obycajnej knihy
@michael760 Ak nevieš presne, čo ťa baví, musíš skúšať. Napr. rôzne zamestnania, brigády alebo školy, život ti sám ukáže, kde a v čom sa cítíš najlepšie. Určite nie si neschopný, práveže v poslednom čase je na vrcholových pozíciách plno tupcov, ktorí by ti nesiahali ani po členky, tak sa neutápaj v neschopnosti a ži tento život, choď do toho naplno, skúšaj, neboj sa zlyhania, lebo kto nezlyhal, nikdy ani nezvíťazí. Niekedy môžeš mať vysnívaný job, ale ak napr. pracuješ s blbcami, tak sa ti tá práca znechutí. A inokedy zas môžeš robiť hnusnú prácu, ale nájdeš si tam plno kamošov a super kolegov, s ktorými prežiješ veľa zážitkov, smiechu a radosti zo života, že priznáš, že aj keď nerobíš to, čo si si vysníval, ale si šťastný a naplnený a to je to najhlavnejšie.
práve som dopozeral divergenciu ... si divergentný a nevieme ťa zaradiť !
je normálne nevedieť ... a aj keď je to spoločnosťou neakceptovatelný fakt ... (nevedieť kam patríš) je to prirodzený pocit, pretože odjakživa nám hovoria čo máme robiť a kde máme byť ...a aj to ,,rozhoduj sám za seba,, je rozkaz od nich ... je ale zložité žiť tak ako to cítiš ... a pritom to je to čoho je najviac treba ... občas si kladiem otázku či je vôbec možné žiť tak ako chcem alebo tak aby som bol spokojný ... totiž to nič z toho čo vidim okolo seba ma dostatočne nenapĺňa a vo vela veciach o ktorých ludia vravia ako o svojich zálubách alebo životných naplneniach si poviem ,,no a čo,, absolutne ma to nenadchýna a ani nejako extra nezaujíma ...
neviem či tieto obmedzenia a tento nátlak spôsobuje ,,systém,, v ktorom žijeme ...vieme velmi dobre že systémy by mohli byť aj lepšie,ale niesu ... a to je práve to ...či prijať to čo je ti ponúkané a vybrať si niečo z toho velkého množstva alebo skôr nahliadnuť do svojho vnútra a niečo vymyslieť ... to že ma baví hudba, viem ju robiť a venujem sa jej často, neznamená že to chcem robiť celý život, baví ma filozofia, psychologia, veda, fyzika ... no nechcem to robiť neustále ...
isté je že si musím niečo zvoliť čo robiť budem, aj keď pri tom nemusím zostať do konca života a môžem sa ,,hladať,, celý život (ale toto samozrejme ludia okolo teba budu odmietať a spoločnosť to nezakceptuje) ...
čiže človek musí niečo robiť a musí niekde byť, musí sa nájsť a jednoducho musí lebo je to odneho očakávané
nj je to na kkt ja som podobny pripad aspon trochu ja proste nemam talent naa nic ale fak na nic a pracovny system by mal byt podla mna taky ako za komunizmu ze aj ked niekto nevedel nieco robit tak ho dali ako nejakeho pomocneho kkta dnes ti nedaju robotu vobec ani nic a mozes skapat aj este ako tak zijem s rodicmi aaa no to tu nebudem rozpisovat ale je to na hovno no chapem ta uplne a drzim palce aj ked je to asi len jebnuta fraza zbytocna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Problém s ktorým som zakladal toto téma je hlavne v provom odstavci. Nakoniec mi, ale na rozum prišli ďalšie myšlienky s tým spojené tak som to rozpísal.
prepáč ale čítať totálne debilne texty sa mi takto neskoro nechce, takže buď daj normálnu otázku alebo si takéto texty píš do denníčka
Tretia odpoveď od vrchu (druhá odo mňa) je pre teba
venuj sa tomu čo ťa baví, ako si povedal sociologia, psychologia, športy, viac sa v tom rozvíjaj (ľudovo- buď v tom dobrý) btw držím palce
podľa toho čo píšeš ti chýba pevná vôľa, priebojnosť a životný optimizmus...
Aj keby som mal svoj životný cieľ nemôžem, skôr nechcem ho dosiahnuť za každú cenu. A tou každou cenou myslím na úkor ostatných zarobiť na nešťastí druhého.
Životný optimizmus hmmmm neviem nie som tak naivný aby som bol optimista, lebo také to tu (priznajme si) rozhodne nie je.
Problém je fyzická predispozícia sa naučiť niečo zložitejšie (ako som už písal v prvom odstavci)
dobre zarobis a najdes novych kamosov.
No tak v tých oblastich by som nikomu neublížil to som myslel na iné oblasti.
Na sociológiu, psychológiu potrebuješ výšku tam je u mňa zas problém v tom že tam sa učia aj iné veci ako dosť zložitá matematika, cudzí jazyk (neviem sa na to sústrediť) a veci tomu podobné. a sakra čítajte riadne to čo píšem: "zo začiatku ľahšie inštrukcie som pochopil, ale ďalej tie zložitejšie tomu som absolútne nerozumel."
Nie každý má nadanie na všetky oblasti v živote to by už školy mali konečne pochopiť a individualizovať vyučovací systém, podľa toho ktorý študent ma na tu alebo onú vec nadanie.
Genetickú predispozíciu pochopiť zložité (teraz mám na mysli naozaj zložité veci) z matematiky, fyziky, geometrie astronómie a podobne má podľa odhadov asi len 15 až 18% populácie.
Čo su potom podľa našeho školstva tí ostatný lenivý? Sprostý
V športe napríklad hokej alebo futbal tam sú zas celkom veľké machinácie s výsledkami, o dopingoch ani nehovorím
Trigonometrické rovnice som uviedol len ako príklad
Skus pobalit svestky. Najst si pracu v krajine v ktorej si chcel vzdy byt a navstivit ju. A aspon na tri mesiace tam ist robit.
Alebo chod dobrovolnicit do noveho zelandu. Daju ti ubytko a jedlo zdarma, mozno nejake kapesne male a ty tam dobrovolnicis.
Ja ked som v pici tak mi len fyzicka praca pomaha. Nemyslim, vypnem, robim. Iba ja a moje ruky. A po praci sa tesim ze mam volno a tesim sa z obycajnej knihy
je normálne nevedieť ... a aj keď je to spoločnosťou neakceptovatelný fakt ... (nevedieť kam patríš) je to prirodzený pocit, pretože odjakživa nám hovoria čo máme robiť a kde máme byť ...a aj to ,,rozhoduj sám za seba,, je rozkaz od nich ... je ale zložité žiť tak ako to cítiš ... a pritom to je to čoho je najviac treba ... občas si kladiem otázku či je vôbec možné žiť tak ako chcem alebo tak aby som bol spokojný ... totiž to nič z toho čo vidim okolo seba ma dostatočne nenapĺňa a vo vela veciach o ktorých ludia vravia ako o svojich zálubách alebo životných naplneniach si poviem ,,no a čo,, absolutne ma to nenadchýna a ani nejako extra nezaujíma ...
neviem či tieto obmedzenia a tento nátlak spôsobuje ,,systém,, v ktorom žijeme ...vieme velmi dobre že systémy by mohli byť aj lepšie,ale niesu ... a to je práve to ...či prijať to čo je ti ponúkané a vybrať si niečo z toho velkého množstva alebo skôr nahliadnuť do svojho vnútra a niečo vymyslieť ... to že ma baví hudba, viem ju robiť a venujem sa jej často, neznamená že to chcem robiť celý život, baví ma filozofia, psychologia, veda, fyzika ... no nechcem to robiť neustále ...
isté je že si musím niečo zvoliť čo robiť budem, aj keď pri tom nemusím zostať do konca života a môžem sa ,,hladať,, celý život (ale toto samozrejme ludia okolo teba budu odmietať a spoločnosť to nezakceptuje) ...
čiže človek musí niečo robiť a musí niekde byť, musí sa nájsť a jednoducho musí lebo je to odneho očakávané
alebo nemusí?