Vy ste takí skúsení, čo Vám pomohlo sa zlepšiť v učení?
.
Máte nejaké fígle ako si viac zapamätať?
.
Niekedy sa učím aj celú večnosť a mám pocit, že si veľa z toho nepamätám, čo s tým? Aký postup alebo čo pri tom používate?
Navalili nám toho totiž toľko
podľa mňa skutočne platí,že opakovanie je matkou múdrosti mne to pomáha viackrát sa vrátiť k učivu ,nechať si to uležať v hlave a zas sa k tomu vrátiť a postupne si to vryť do pamäte.problém je len ten,že väčšinou na to nie je dosť času
nejestvuje nič unverzálne, skús sa učiť ráno alebo naopak večer alebo si to len čítaj, skús si predstavovať čo sa učíš tak by to malo ísť najľahšie, prípadne skladaj dej .. neviem čo študuješ. Preveď to na niečo čo ťa baví alebo čomu rozumieš viac. Uvádzaj si to na príkladoch. ...
ja si cez skuskove spravim rozvrh, na kazdy den si naplanujem temy z kazdeho predmetu a tak mam rozdeleny cas na ucenie, oddych aj volny cas a ked sa nim budem riadit viem isto ze stihnem vsetko...dolezite je ale samozrejme rozvrh dodrzat, nie kazda povaha to dokaze..a este mam jej zlepšovak- ked pocas ucenia natrafim na nieco co mi nejde do hlavy alebo sa mi pletie tak si to napisem na osobitny papier, polozim ho niekde na stol a stale sa k tomu vratim aj ked sa zrovna neucim
najlepsi sposob ucenia ak ta to bavi...
Ked cloveka nieco bavi ked to robi tak do toho dava pozitivne emocie a pri tomto casto si clovek najviac zapameta. Ale to je tazke aj pri tych veciach co ta bavia
Ale ked som sa ucil som nad danou vecou rozmyslal dovtedy dokial som nedostal take to vnutorne osvietenie ked si clovek zrazu uvedomi, ze KURVA ONO TO DAVA ZMYSEL!
tu sú rady, občas sa nimi aj riadim, aj e-book som si stiahla, aj nejaké tie videá pozrela, je to chalan, ktorý sám nevedela ako sa učiť, začal čítať knihy o osob. rozvoji a teraz sa tomu venuje » www.ako-sa-naucit-skor.com/poraz-skolu.htm...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Napr. celkom fajn kniha
» www.scotthyoung.com/blog/Programs/H...
(inak típek má aj super blog)
Prípadne rôzne mnemotechnické pomôcky, pamäťové paláce a podobne... (google)
Vyskúšaj aj skupinové učenie, nejaké doplnky výživy (piracetam, lecitín), ...
Proste treba nájsť to, čo ti bude najviac vyhovovať a nevzdávať sa
Ked cloveka nieco bavi ked to robi tak do toho dava pozitivne emocie a pri tomto casto si clovek najviac zapameta. Ale to je tazke aj pri tych veciach co ta bavia
Ale ked som sa ucil som nad danou vecou rozmyslal dovtedy dokial som nedostal take to vnutorne osvietenie ked si clovek zrazu uvedomi, ze KURVA ONO TO DAVA ZMYSEL!
» www.ako-sa-naucit-skor.com/poraz-skolu.htm...