Mám poistené auto,ale nie som spokojná s poisťovňou pretože šeky mi vôbec nechodia,nemám ako zaplatiť ked tam idem ten chlap tam nikdy nieje!!!Včera som tam bola zas a na štastie tam konečne bol a povedal mi že mi zvýšili poistku o 50 eur!!Ževraj mi posie
@xlilix Spísaná výpoveď sa musí doručiť poisťovni najneskôr šesť týždňov pred koncom poistného obdobia podľa zákona. čiže malo by to byť ešte možné. ale aká je prax a aké majú male písmenka poisťovne netuším len sme sa to učili na vysokej...
A ta posta no...hej, to je vzdy tak, ze po urcitej lehote sa vec berie za prebratu. Ale ty pises, ze ked si neodpovedala? Takze bol potrebny tvoj suhlas ? Toto si zisti, ci bol potrebny tvoj suhlas. Pytaj si od nich doklad o tom, ze ti to poslali, ak ti to ozaj neposlali, mozno to poslali na inu adresu a pochybenie je na ich strane. Ale oni maju v zmluve tieto podmienky isto naformulovane tak, ze si vyhradzuju pravo na zmenu poistneho aj bez nejakej tvojej spatnej vazby.
pozri si poistné podmienky, ak ich nemáš pri zmluve, na webe by mali byť.
zmluva sa dá zrušiť, i keď pravdepodobne na tom stratíš... a s akým človekom si to riešila? veď ak jeden nevyjde v ústrety, tak na pobočke určite nie je jediný, a určite majú aj telefonickú linku, kde 90% vecí vyriešiš aj s operátorom.
a ešte k tomu VS (vychádzam z toho, ako je to u nás) ten je dosť dôležitý, na základe toho symbolu sa priraďujú tvoje platby k tvojej zmluve... čiže ak je to tak, že tvoj variabilný symbol je tvoje číslo zmluvy, mala by si ho mať na každej poukážke rovnaký. ak bude iný, platba im tam príde, ale niekto ju bude musieť k tvojej zmluve manuálne pripadiť.
(ale zase napr. faktúry za telefón majú každá jedinečné číslo, tak tam sa mi VS mení...)
a prečo vlastne neriešiš takéto veci cez internet banking?
1./ je dolezite na dohladanie adresy pre vypoved PZP a specifik, ktore moze mat poistovna, ... vypoved je nutne zaslat poistovni (nie poistovakovi) pisomne doporucene a mat rovnopis vypovede a ten papierik z posty.
2./ je dolezite pre to, lebo pisomna vypoved PZP musi byt poistovni dorucena najneskor 6 tyzdnov pred koncom poistneho obdobia. Den konca poistneho je spravidla dnom, ktory predchadza dnu, kedy ma zmluva pociatok. Ako som uz spomenul, datum najdes v poistnej zmluve, alebo na bielej karte.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
zmluva sa dá zrušiť, i keď pravdepodobne na tom stratíš... a s akým človekom si to riešila? veď ak jeden nevyjde v ústrety, tak na pobočke určite nie je jediný, a určite majú aj telefonickú linku, kde 90% vecí vyriešiš aj s operátorom.
a ešte k tomu VS (vychádzam z toho, ako je to u nás) ten je dosť dôležitý, na základe toho symbolu sa priraďujú tvoje platby k tvojej zmluve... čiže ak je to tak, že tvoj variabilný symbol je tvoje číslo zmluvy, mala by si ho mať na každej poukážke rovnaký. ak bude iný, platba im tam príde, ale niekto ju bude musieť k tvojej zmluve manuálne pripadiť.
(ale zase napr. faktúry za telefón majú každá jedinečné číslo, tak tam sa mi VS mení...)
a prečo vlastne neriešiš takéto veci cez internet banking?
2./ kedy mas koniec poistneho obdobia (je to aj na karticke poisteneho vozidla)
3./ s poistovakom sa nebav, to sa robi inak ... dovysvetlim
2./ je dolezite pre to, lebo pisomna vypoved PZP musi byt poistovni dorucena najneskor 6 tyzdnov pred koncom poistneho obdobia. Den konca poistneho je spravidla dnom, ktory predchadza dnu, kedy ma zmluva pociatok. Ako som uz spomenul, datum najdes v poistnej zmluve, alebo na bielej karte.
3./ ...