Ujebavam sa na tom, jak ľudia čo zomretého videli keď žil naposledy pred 10 rokmi a prídu zo slušnosti hrajú strašne smutných ... ináč si spomínam na smiešne veci čo som s tým človekom zažil a potom nad hrobom vyzerám jak smejúci sa psychopat ... my tu mame divnú filozofiu toho oneho, čierne veci, hypersmutok, kekeciny
Nebola som na veľa pohreboch lebo mi nezomrelo veľa blízkych. Napríklad keď zomrel manžel jednej známej ktorú som ani poriadne nevidela lebo sa o neho ležiaceho starala.. tak mi to bolo veľmi ľúto hlavne keď som videla ako sa ona trápi.
A potom sme nedávno boli na pohrebe staršieho pána a manželovej strany ktorého som nikdy nevidela ale zo slušnosti k manželovým starým rodičom sme išli. A tam som nebola vôbec smutná lebo som nemala dôvod ale tak samozrejme tvárila som sa primerane situácii.
Tak záleží od toho ako veľmi mi bola blízka tá osoba. Zväčša to mám však tak, že sa poriadne vyplačen tie dni pred pohrebom, na pohrebe už nemám silu plakať.
Slzam sa neubranim ale som z tych, co placu najmenej a placu ticho. Ale bola som len na pohreboch velmi blizkej rodiny... A to tiez boli velmi rozdielne skusenosti. Umriet v spanku bez zavaznejsich problemov po 90tke je ine ako ked iny clen rodiny umrie behom par bolestivych mesiacov na velmi vzacnu formu rakoviny v mladsom veku. Aj tie kary boli iné... Pri prvom sme spominali zo smiechom na vtipne veci, pri druhom to nešlo.
Vlastne som bola len na jednom a dávno, ale
Viem revať aj pri reklame na aviváž, ak budú ľudia okolo mňa plakať, rozplačem sa tiež, aj keby umrel človek, ktorého som vyslovene nemala rada
Tvarim sa neutralne-vazne, je to smutna situacia, ale plakala som myslim len na pohrebe 1 babky. Ostatnych neutesujem, najneskodnejsie mi pride proste mlcat bez zbytocnych komentarov.
Podla toho kto je ten mrtvy ak som k nemu nemal az tak blizko alebo uz bol stary chory dlhodobo a podobne tak sa to znasa lepsie no ked z uplne blizkej rodiny tak zle
Čo sa najbližšej rodiny týka, tak som bola zatiaľ iba na pohrebe dedka a tam som si poplakala už celkom dosť predtým, takže na pohrebe som už iba postávala pri rodičoch s vážnou tvárou a zamyslením. Ale viem si predstaviť ak by raz zomrela moja mamka, tak asi by som to inak než s revom na pohrebe nedávala a možno by som sa ani nedostavila, lebo by som chcela revať iba vkuse sama doma.
podla toho čí je to pohreb,celkovo dost málo plačem napr za celý život ma dojali k slzám možno tak dva filmy,vačšinou ma nerozcíti ani tak samotný pohreb ale skôr ked tam premietajú nejaké fotky a do toho hrá my way alebo niečo podobné
Taká otázka akoby sa na pohreby chodilo pravidelne každý týždeň :S inak som bola naposledy na pohrebe svojho otca 14 rokov dozadu, mala som 12. Emócie si domyslíte.
chodievam na pohreby len blízkym a rodine a síce plačem, ale snažím sa čo najmenej a v tichosti. ale dlhú dobu sa prekonávam, aby som neplakala. a boli aj pohreby, ktoré by som nezvládla a radšej sa ich nezúčastnila..
Bola som pred par rokmi na dvoch pohreboch a bolo to STRASNE (dedo a potom prababka), uplne nechutne desive spomienky na to mam, hrozne som plakala a tak fuj.
No a zaciatkom tohoto roka mi zomrela druha prababka a bola som uplne vydesena z toho pohrebu ze ako to bude a bolo to uuuuuplne v pohode, dokonca som ani neplakala. Tak neviem ci som z toho vyrastla alebo co. Akurat kar bol divny nechapem vyznam toho ze vsetci sedia a jedia a su ticho a kazdy je nestastny a je tam hnusna atmosfera
Bola som na troch, z toho jeden babkin ked som mala asi 10r, takze to bolo take zvlastne a ked vsetci kondolovali, tak som sla s ocinom do auta a cakali sme tam, pretoze ma tam oslovovalo kopec ludi a ja som netusila kto su
Druhy bol paradoxne ocinov.. takze cele zle
Treti ok, do placu mi bolo skor ked som sa pozrela na pozostalych ale dala som to a hodku po pohrebe som musela ist prezentovat nejaku hlupu temu do skoly
Na poslednom som dramaticky odpadla a zachranovali ma hrobari...
Na kare(ked uz sa uvolnila atmosfera) padla taka hlaska-Ale kedy si videla aki boli radi, ze konecne nesu aj zivu zenu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A potom sme nedávno boli na pohrebe staršieho pána a manželovej strany ktorého som nikdy nevidela ale zo slušnosti k manželovým starým rodičom sme išli. A tam som nebola vôbec smutná lebo som nemala dôvod ale tak samozrejme tvárila som sa primerane situácii.
Viem revať aj pri reklame na aviváž, ak budú ľudia okolo mňa plakať, rozplačem sa tiež, aj keby umrel človek, ktorého som vyslovene nemala rada
No a zaciatkom tohoto roka mi zomrela druha prababka a bola som uplne vydesena z toho pohrebu ze ako to bude a bolo to uuuuuplne v pohode, dokonca som ani neplakala. Tak neviem ci som z toho vyrastla alebo co. Akurat kar bol divny nechapem vyznam toho ze vsetci sedia a jedia a su ticho a kazdy je nestastny a je tam hnusna atmosfera
Druhy bol paradoxne ocinov.. takze cele zle
Treti ok, do placu mi bolo skor ked som sa pozrela na pozostalych ale dala som to a hodku po pohrebe som musela ist prezentovat nejaku hlupu temu do skoly
Na kare(ked uz sa uvolnila atmosfera) padla taka hlaska-Ale kedy si videla aki boli radi, ze konecne nesu aj zivu zenu!