Ahojte, študujem žurnalistiku a píšem o skúškovom článok do školy. Prosím, napíšte mi k odpovedi aj svoje krstné meno, vek a odbor, ktorý študujete. Potrebujem vaše odpovede, čím skôr, lebo článok musím v utorok odovzdať. Nastokrát vďaka
stres počas skúškového väčšinou nemávam, vždy sa zatnem a poviem si, že tú skúšku spravím, aj keby som si mala vymyslieť úplne nový technologický postup a zatiaľ mi to vychádza
stres mávam pred skúškami, keď uvidím ako pekne nám dali termíny a že jednoducho nie je šanca si tie skúšky nejak rozumne poskladať...
ale ak náhodou mám pred nejakou skúškou stres, tak sa vyplačem a potom už je všetko v poriadku
proste, poviem si, že to dám a proste to dám...a keď sa stane, že mi to na prvýkrát nevyjde, vždy mám ešte dva opraváky,...a keď už je fakt, že ťažká skúška (napr. moje milované Ústavné právo) tak polhodinu plačem mamke do telefónu, a keď ma ubezpečí, že ma bude tak či tak ľúbiť, hneď sa ukľudním a je pohoda
nie vždy mám stres, ale keď, tak poriadny: problémy so spánkom (buď nemôžem spávať alebo naopak som stále ospalá), mám nočné mory, tik v oku, afty, nechuť do jedla, nevoľnosť, často plačem, ľutujem sa...
takže...mám učiteľstvo akademických predmetov anglina a literatúra a slovina a literatúra... stresujem dosť, lebo máme toho maximum, ako sa len dá.. tu pomáha sa len zatnúť, vyspať sa, papať čokoládu na kilá a samozrejme sa učiť..poctivo, nekompromisne. Keď si rozkážem, že musím, tak musím...
Na vysokej škole som od októbra tohto roku a blíži sa moje prvé skúškové. Študujem na Viedenskej univerzite, čiže na začiatku som samozrejme mala ťažkosti s porozumením jazyka (v mojom prípade nemčiny) a ak mám byť úprimná, moc som sa jej nevenovala, na čo teraz doplácam. Skúšky mám "až" v januári, takže mám relatívne dosť času ešte na tom zamakať. Prvý semester je čistá teória, na výučbu škandinávskych jazykov sa "vrhneme" až v tom druhom (ak teda spravím skúšky). Zatial to ale celkom zvládam-už som sa začla učiť a myslím že pri troche vytrvalosti a dobrej vôle to klapne.
Teraz budem mať prvé skúškové a dala som si na budúci týždeň 4 skúšky a teraz prichádzam na to, že nejak nestíham ale tak niečo bude ako ja už teraz trošku stresujem, ale jednoduchod si poviem, že musím a hotovo
stresujem iba pred ustnymi, hrozne, nenavidim ustne... jem vela, vela sladkeho, som nervozna, niekedy, ked som zufala placem a predstavujem si, ako skoncim, ked ma vykopnu, ze pojdem robit do tesca alebo do dakej fabriky... ucitelstvo SLHI, Katarína, 21
annie, 19, verejná politika a verejná správa, na skúšku si vždy naučím a poviem si, že nebudem stresovať ale deň pred skúškou nemôžem spať, som nervózna a ráno ma mi je trošku blbo...takže tak asi
moje prve skúškové, prvú skúšku mam zajtra, darí sa mi robiť všetko možné len nie učiť sa, stresujem príšerne, čakám už len na to kedy sa mi začnu klepať ruky, ale verím si proste, treba si veriť že to človek dá
Stresovávala som vždy pred skúškou , a občas to preto aj nevyšlo , veď koniec koncov ak si v sebe hovoríte že "toto aj tak nedám , bude to fx atď.."tak psychika je mocný pán , a ešte aj to čo viete na to zabudnete , to je môj prípad . A potom svitlo a naučila som sa byť ako moji spolužiaci , čo vonkoncom nestresovali , hovorili si bude čo bude , aj tak je ďalší termín a keď ani nie teraz vtedy to spravím , a zaberá to akosi . Takže pokúsiť sa nestresovať ! or .. keep waiting for a miracle ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
stres mávam pred skúškami, keď uvidím ako pekne nám dali termíny a že jednoducho nie je šanca si tie skúšky nejak rozumne poskladať...
ale ak náhodou mám pred nejakou skúškou stres, tak sa vyplačem a potom už je všetko v poriadku
Klára, 22, masmediálna komunikácia
veronika, 19, všeobecné lekárstvo
Andrea, 24
Strojnícka fakulta-aplikovaná mechanika a mechatronika
Alexandra, 19, škandinavistika
Katarína, 20, právo
Vidim to tak ze tento zimny semester bude lahsi ako min. rok
Lucia , 19 , prekladatelstvo / tlmocnictvo
moje prve skúškové, prvú skúšku mam zajtra, darí sa mi robiť všetko možné len nie učiť sa, stresujem príšerne, čakám už len na to kedy sa mi začnu klepať ruky, ale verím si proste, treba si veriť že to človek dá
a Sandra, 21 , Dopravná Logistika .