Zdravim vsetkych!!! Problem mojej dobrej kamaratky som sa rozhodla vystavit verejnosti. A tak sa Vas vsetkych dovolujem tymto trosku pootravovat... Miriam je pekne a uz od malicka nadane, umelecky zalozene dievca, ktore ale vela sanci v zivote nedostala.
Nevyznam sa v tom nejako extra, ale myslim, ze najskor by sa mala poradit s odbornymi pedagogmi, co sa tyka spevu herectva a tak, mozno napravit nejake chyby a trochu dobehnut zameskane... to je uplne jedno, co bolo na strednej... kazdopadne, ja by som si prihlasku nedavala len tak naslepo, ale nasla si niekoho, kto by v tom bol zabehany a pripravil by ma... a inak by som reagovala celkom nadsene a snazila sa ju podporit
VSMU-tlacenica..wsekto je o protekcii.. aj moja kamsoka wie super tancowat..ale cele je to trapne .pokial nema rodicow newiem jakych ehm... a pritom chodila na gympel umelecky
Staci ak si vyberie odbor a potom sa nan dostacujuco pripravi... ziadna prax nie je nutna povedala by som.. teda apson na tie odobory ktore mam ja v obraze typu scenaristiky a podobne.. teba sa len tomu venovta, mat nieco odpracovane... ale odborna prax to neni nutne
hej dobre, su tam nejake tlacenky ale zasa nie vsetci... to ze niekto chodi na umelecky gympel neznamena nutne potrebnu kvalitu, v BA je muzikalove gymnazium, odkial som nevidela este nikoho naozaj dobre hrat, nedajboze spievat... a tak isto bezny smrtelnik moze mat potrebne kvality na to, aby ho vzali...
ta protekci funguje mam taky pocit skor v BA ako napriklad v bystrici... ale niektori ludia mi zase tvrdia ze konzervatorium alebo teda stredna umelecka je len zbytocne zahodeny cas... tak mala by zajst za nejakymi tymi odbornikmi a ked je talentovana potrebuje zvladnut aj tu techniku a tak.. nie je to sranda ale pokial na to ma nervy tak by to mla zvladnut... mimochodom ja sa chystam na umelecku akademiu v BB
Takze si myslite, ze by to po nejakej priprave skusit mohla? Mimochodom este ani nema poriadne jasno v odboroch. Ako je to pri herectve, divad. rezii a dramaturgii a scenickej a vytvarnej tvorbe?
najlepsie je poklikat si na rozne isch stranky... aj ceske skoly su dobre v brne, prahe a tak.. tam ma v podstate niekde aj podmianky vypisane a odporucane veci a tak no...
Na herectvo, že ju vezmú je totálne malá pravdepodobnosť..sere sa tam veľký počet žiakov a berú strašne málo...v BB sa hlásilo 160 a berú max. 20..a to tam prišli na konkurz samé kapacity..ktoré už niekde hrali..takže vééééľmi silná konkurencia..
Divadelná réžia..to moc nevím..ale pravdepodobne tam musí oslať dáky film v dĺžke tak 5-12 min..a isto aj dáke testy sú tam a bujačiny..a samozrejme tam isto berú max. 8 people..
Dramaturgia a scénaristika..tam musí poslať dáke poviedky min. na 5 strán a max. 7..ale né som istý tými 5-timi stranami, či to nezmenili..bo v BB to zmenili na 3-5 strán..potom recenziu filmu, neskôr test z kultúry, tam napísať poviedku na zvolenú tému a rozbor filmu, ktorý jej tam pustia..a tééž beru málo..cca 8-12 people..
Inak pri každom prihliadajú aj na to, či si dačo uverejnila do nejakých novín, abo sa niekde prezentovala, dačo vyhrala a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Divadelná réžia..to moc nevím..ale pravdepodobne tam musí oslať dáky film v dĺžke tak 5-12 min..a isto aj dáke testy sú tam a bujačiny..a samozrejme tam isto berú max. 8 people..
Dramaturgia a scénaristika..tam musí poslať dáke poviedky min. na 5 strán a max. 7..ale né som istý tými 5-timi stranami, či to nezmenili..bo v BB to zmenili na 3-5 strán..potom recenziu filmu, neskôr test z kultúry, tam napísať poviedku na zvolenú tému a rozbor filmu, ktorý jej tam pustia..a tééž beru málo..cca 8-12 people..
Inak pri každom prihliadajú aj na to, či si dačo uverejnila do nejakých novín, abo sa niekde prezentovala, dačo vyhrala a pod.