Ja som sa anglinu nikdy neučila, lebo v škole nám 13 rokov opakovali furt to isté, to sa aj debil naučí, keď to furt počúva teda, zopár debilov sa nenaučilo...
Nikdy som sa anglinu neučila cielene a strašne v nej zaostávam, lebo hoci som s ňou v dennom kontakte, je to len písomná anglina, hovorenej absolútne nerozumiem a ani neviem hovoriť
Išla som do anglicka a naučila som sa extrémne rýchlo lebo nebolo na výber
Som to zobrala na ľahkú váhu, že čo to viem, čo to rukami nohami Až som si nemohla najsť prácu a zrazu rýchlosamokurz do mesiaca som už rozumela úplne všetko a po 2 som aj vedela mlieť
bilingvalne gymnazium. a tam davali doraz na gramatiku, a popri tom sme rozvijali slovnu zasobu.
inak knihy, filmy, serialy, komunikacia s native speakrami, akademická debata v angličtine
Hry Slovíčka a potom na základe ich spájaní aj ostatok, ale časovanie to už je iný level to sa zas učí v škole ale s tým som mal nejak vždy problém, myslím samozrejme tie predprítomné a pod
eng youtube... sledujem to každú noc čo som na internete a je to podla mňa skvelý spôsob učenia sa eng.. samozrejme najprv treba mať nejaký zaklad zo školy...
gramatiku mi dosť dobrú dala škola, slovíčka som sa učila z filmov/kníh, potom som stále trénovala aby som niečo nezabudla, chodila som na konverzačné kurzy, prekladala titulky atd, teraz mám C1 a stále sa učím nové a nové (momentálne dávam prednosť odborným textom v mojom obore)
Som sa začala rozprávať sama so sebou a keď som nevedela čo ako povedať, tak som to hodila do prekladača a to slovo používala furt... A tak som sa dostávala do ťažších a zložitejších debát samej so sebou.
A google používam len v angličtine. Je tam toho viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Nikdy som sa anglinu neučila cielene a strašne v nej zaostávam, lebo hoci som s ňou v dennom kontakte, je to len písomná anglina, hovorenej absolútne nerozumiem a ani neviem hovoriť
Som to zobrala na ľahkú váhu, že čo to viem, čo to rukami nohami Až som si nemohla najsť prácu a zrazu rýchlosamokurz do mesiaca som už rozumela úplne všetko a po 2 som aj vedela mlieť
inak knihy, filmy, serialy, komunikacia s native speakrami, akademická debata v angličtine
A google používam len v angličtine. Je tam toho viac.