Ja hrajem na gitare. Avšak doma máme mnoho hudobných nástrojov, lebo otec je hudobne založený a hraje v kapele. Chcem hrať aj na klavíri, no ešte neviem noty. Nenapadlo ma učiť sa ich.
na klavír sa teraz učím....a kedysi gitara, ale to som neznášala, takže už ne ...a keby aj chcem, tak mám prasknutú strunu, a kvôli jednému dňu v roku nebudem kupovať novú
ak sa nastrojom chces venovat viac ako len brnkat pri ohniku alebo na party, tak sa noty urcite nauc, pri klaviri to je dost podstatne kedze z nich hras a aj keby hras na gitaru len podla tabov tak tie noty ti pomozu nejak pochopit tomu co hras, pripadne budes schopna aj lepsie improvizovat
aale, tak co sa najde klavir (alebo klaves), ked som bol mensi ucil som sa hrat na flautu, ale na tej uz nehravam, teraz skor klarinet, saxafon, gitara, basa, bicie... spev podla moznosti, no
viem len kohútika na flaute, nikdy som sa neučila na ničom hrať. aj trochu ľutujem, že ma rodičia k ničomu nedonútili, ja sama som sa do ničoho nehrnula (fúú, toľko nič-u na takom malom priestore
@33@kolini - nie je až taký problém sa noty naučiť... len ich potom človek musí dostať poriadne "do krvi", aby v nich vedel čítať ako v knihe. Ale inak na začiatok postačí, ak vieš, kde je na klaviatúre ´C´ resp. poznáš celú stupnicu a hádam si ešte z hud. výchovy pamätáš, ako vyzerajú noty... je to síce prácne, ale dá sa zapísať nápad aj s minimom znalostí not. zápisu
@40@kolini - no jo, rozvrzané piana Pamätám ešte časy, keď sa bežne predávali nové pianina Petrof alebo Schulze za cca 20 - 30 000 Kčs, krídlo sa dalo kúpiť cca od 100 - 200 tisíc, podľa značka a prevedenia... to boli časy
gitara, klavir, mandolina, ustna harmonika a fusujem trosicku do zobcovej flauty a benja, no mam doma aj citaru ale musim si ju dat opravit predpokladam ze take ze drumbla sa nerata
@courtneylovegrunge tak kapela zrovna nieje dovod naucit sa noty, hlavne taka tynejdzerska ono aj vela dobrych hracov v kapelach vobec nevie takmer nijaku teoriu ani nic, len si hraju (asi najznamejsi je slash z gnr), tam ide skor o to ci tomu chces ty sama lepsie rozumiet, ci ta zaujima ako to vsetko funguje a ci mas tu vytrvalost a odhodlanie to potiahnut niekam dalej
Na klavíri. Hm, myslím, že noty nie sú na obtiaž. Keď som maximálne lenivá, tak len google a hľadám. Nemusím od ucha.
Na druhej strane, keď niečo hrám, sama, od srdca a je to niečo také, čo by som chcela ešte vážne zahrať, tak si o zapíšem. Veď koľko takých skladieb je, ktoré boli zahrané len raz a potom okamžite zabudnuté? Na toto sú naozaj dobré tie noty.
prečo sa ma na také veci pýtaš???...háá??...však ja mám hudobný hluch...ale bývaly ma chcel naučiť na gitare keďže on hrá v kapele...ale ja asi tak najviac na nervy....a ešte aj spievam
Od tohto školského roku som začal chodiť na keyboard... Ale chcel som klavír... ale potom som si povedal že je to skoro to isté... potom strašne túžim hrať na bicie... až mám zimomriavky .. vaa... a kontrabas.... fuu.... skrátka som blázon do hudby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
naco su ti noty? ani ja ich neviem
ale ináč neviem hrať poriadne na ničom...
Ale chcela by som strašne vedieť hrať na klavír Snáď sa k tomu dostanem
učím sa na keyboarde
a chcem ešte
bicie a
husle
skúšam ústnu harmoniku, ale to je makačka
» www.thevirtualpiano.com/...
dakujem ale uprednostnujem zive nastroje.. raz u spoluziacky som si sadol a hral asi hodinu.. bavilo ma to.. improvizacia je dobra vec
ja nepoznam noty cize aj jedina moznost ako sa naucit.. ale ako potom vytvor zapisat? jedine do pamati =D
ja s gitarou fungujem na taboch napriklad.. neviem si to predstavit u klavira.. noty sa naucim ked budem velky a mat vlastny klavir...
29.990,00 €
tak v bazare najdes aj za 20 000 (korun) kusok, na ktory sa da pekne hrat... v zakladnych skolach ich je takych plno
Tiež hrám na gitaru.
Na druhej strane, keď niečo hrám, sama, od srdca a je to niečo také, čo by som chcela ešte vážne zahrať, tak si o zapíšem. Veď koľko takých skladieb je, ktoré boli zahrané len raz a potom okamžite zabudnuté? Na toto sú naozaj dobré tie noty.
a veelmi by som chcela davat na klaviri..
na gitare
@xennus ja viem Slasha obdivujem, lenže do svojho života chcem toho vedieť aspoň trochu viacej, takže skôr pre moje dobro
a ani na jedno poriadne, no hrám si, pre radosť ... vždy lepšie ako byť depresívny virtuóz
vojnové bubny a pokrievky!