Zdravím,
potrebovala by som trošku pomôcť, inšpirovať.. Nejak mi dochádzajú nápady.. Praxujem v MŠ (3-6r deti) a potrebujem vymyslieť nejaké aktivity/hry na pobyt von.. téma týždňa je "čo je sneh".. za všetky nápady vopred ďakujem.
Iglu, snehuliaci, anjeli, guľovačky, hod guľou do diaľky, do snehuliaka, vytvor najväčšiu guľu, šmýkanie, sánkovanie a všetko to spoj do nejakej celodennej súťaže.
ale nie,
stavanie snehuliakov, kto postavi vyssiu kopku na cas (aj skupinky), snehovymi gulami triafat na nejaky terc zo vzdialenosti za horalku pre vitaza (nie ludsky, , nieco niekde, alebo cez preliezkove medzery), skusit postavit iglu (a pri tom im vysvetlit na co sluzi a kto to vyuziva - na juznom pole (na severnom je predsa santa) su taki sikmaci co papaju tulene a je im zima )
a posledna hra, ze "detiii, kto dostane ucitelke sneh za krk vyhra horalkuu", jeeee,
A inak k teme..deti maju fakt radi triafať guľami takže nechala by som ich postaviť snehuliakov.napr.kto postavi skor.a potom hádzať na terč.teda na snehuliakov zo vzdialenosti...maš nevyhodu že maš zmiešanu skupinu deti.ale ked ich rozdeliš a prisposobiš to kazdej skupine.tak to bude fajn
no veď motiváciu si daj rozprávanie sa o snehu, či sa boli sánkovať a podobne počas prázdnin a aktivity si už nájde na nete...je veľa takých stránok, kde sa dajú nájsť aj edukačné aktivity
@angelofdeath "deti viete co je sneh?" "to je ta biela svina co tu nie je a pani ucitelke prave sposobila migrenu, ktoru ked to s vami harantami prezijem pri aktivitach na snehu bez snehu bude musiet zapit rumom vecer"
@angelofdeath tak neviem, skús v knižnici nejaké knižky
no ja keď som praxovala v škôlke tak sme mali tému týždňa Vianoce a ani raz sme tam nerobili nič vianočné akurát tak si urobili vianočné balíčky z krabičiek
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale nie,
stavanie snehuliakov, kto postavi vyssiu kopku na cas (aj skupinky), snehovymi gulami triafat na nejaky terc zo vzdialenosti za horalku pre vitaza (nie ludsky, , nieco niekde, alebo cez preliezkove medzery), skusit postavit iglu (a pri tom im vysvetlit na co sluzi a kto to vyuziva - na juznom pole (na severnom je predsa santa) su taki sikmaci co papaju tulene a je im zima )
a posledna hra, ze "detiii, kto dostane ucitelke sneh za krk vyhra horalkuu", jeeee,
Napríklad napís do google že "Aktiviti do snehu pre dety" a ono ty to už vyhladá
už som preklikala veľa slovenských aj zahranićných stránok, no všade je v podstate to isté..
len dúfam,že bude sneh.. lebo bez neho to bude dosť zaujímavé
no ja keď som praxovala v škôlke tak sme mali tému týždňa Vianoce a ani raz sme tam nerobili nič vianočné akurát tak si urobili vianočné balíčky z krabičiek
ale dneska sa mi snivalo,ze bolo uplne jarne, teplo ,slnko