A zmenilo sa niečo potom, ako si sa na tej svojej "vysnenej" ocitla/ocitol?
Niekto sa na svoju výšku chystá a je plný očakávania, potrebuje pomôcť pri rozhodovaní, niekto tam ide len preto, aby si užil, iný sa dochystal a prechádza štádiom spokojnos
Nejdem na svoju vysnenu - nemam vysnenu, ale idem studovat, pretoze "nemam co ine na praci" a tiez pre ten papier, s ktorym sa mi mozno lahsie uplatni.. Tot vse.
Neviem, či chcem ísť, no ak áno, nie na nejaký manažment voľného času v Hornej Dolnej.
Po skončení SŠ môžem nanajvýš tak strkať párok do rožka, a ako osoba nie práve praktická/zodpovedná/zamestnateľná uvítam možnosť nechať sa ďalších päť rokov živiť fotrovcami a štátom.
Tak ja som skončila tam, kde som akurát nechcela, ale v podstate niečo ako vysnená vysoká škola pre mňa neexistuje. takže aj keby som skončila v čechách, kde som chcela, tak aj tak som spokojná, len na takých 60% percent, viac ani nie.
na vysokú sa chystám, ak sa podarí farmácia bol by som rád - tá je tak trocha vysnená už niekoľko rokov, lebo má to v sebe z každého niečo čo ma prenesmierne baví a priťahuje ako chémia, rastliny, choroby, drogy...
no ja o mesiac, ak sa podari, koncim medinu na karlovke. nikdy som neolutovala, ze som sem prisla. po prijimackach som sice mala este na vyber aj mediciny v BA a KE, ale praha bola jasna volba. na slovensko sa uz nevratim, takze sa da povedat, ze volba skoly moj zivot dost ovplyvnila, pretoze som zistila, kolko moznosti clovek ma, ked vypadne z rodnej viesky do zahranicia a vyuzije sance, ktore sa mu ponukaju. zozaciatku to bolo velmi tazke, pretoze pocit anonymity medzi ostatnymi spoluziakmi bol zvlastny, kedze na strednej bol pristup ucitelov ovela osobnejsi. ale casom som sa naucila plynule cesky (v prahe so slovencinou clovek dlhodobo bohuzial nepochodi, teda aspon moje skusenosti su take) a nemam problem si cokolvek zariadit ci zohnat, co prave potrebujem. a je fajn ze som sa osamostatnila od rodicov, to urobilo vela.
Ja neviem. Na vysokú chcem ísť - vždy som chcela. Ale netuším na akú, vôbec, nič, nemám ani potuchy... a ešte som si aj semináre dala kombináciu na chuja mat.+chémia. Čo ja teraz s tým? Je toho tak veľa, čo nechcem robiť a nie je nič, čo by som vyslovene chcela robiť.
Ale o tom potom, zatiaľ sa tvárim , že mám času ako maku a môžem si dovoliť ešte stále všetko flákať
Chcem ist studovat medicinu na karlovku. Cely zivot som bol vedeny ku matike a fyzike, aj mi to velmi ide ale nebavi ma to, sice ani velka cast biologie a chemie, ale v niektorych castiach som si celkom nasiel zalubu, takze asi preto.A tento rok som mal seminare zamerane na matematiku, takze az dalsi rok vlastne budem mat chemiu a biolu, rozhodol som sa zo dna na den.
dal som si do Brna na MUNI...zajtra na obed budem rozhodovat o tom, kde sa budem dalsi rok nachadzat.. takze tak.. sance tomu nedavam.. tak si dam asi rok voraz.. mam vysoku skolu v pici.. neviem, co studovat... budem mat rok na rozmyslanie
no chcel som ucit to je jasne ...povodne na mojej strednej co je zdravotka ...a nato som potreboval vystudovat fyzioterapiu + dpš ...lenže na fyzio som sa do košic nedostal , a na nekvalitne školy like trenčin sa mi nechcelo ...tak som skončil na ff upjs a študujem dejepis v kombinacii so zemepisom....a možno som aj trocha spokojný lebo ....zase učiteľov mojho odboru zo strednej je dosť a v nemocnici ma fyzioterapeut 400 € ...tak budem učiť dejak so zemepisom ..čo je na každom gymnaziu a na každej zš za nejakych 500 časom mozno 600 ...čista vyhra
Prečo som šiel na výšku? Lebo som sa chcel niečo naučiť... po troch rokoch musím konštatovať sklamanie. Dúfam že sa na budúci rok dostanem do Brna. To čo som tam videl ma zaujalo.
u mňa sa už teraz vlastne všetko točí okolo školy, ale som rada, lebo ma to proste baví. a dlho som nemala žiadnu "vysnívanú", vlastne až keď som sa na túto dostala som nejak pochopila, že toto chcem určite robiť (predtým to bolo len také, že mohlo by ma to baviť, ale svet sa nezrúti keď nie, ale teraz by sa už asi zrútil)
ja som pred dvoma tyzdnami urobila matury , na jednu vs som prijata na druhu idem robit skusky..no som plna ocakavania z toho co bude ale zaroven sa toho bojim...penazi nie je nazvys takze to bude na vs asi tazsie ale hadam sa to podda ...spolieham sa na to ze si najdem brigadu..no a preco idem na vs? lebo este nechcem ist robit a s mojou strednou by som mohla ist robit iba tak niekde do domova dôchodcov..asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Po skončení SŠ môžem nanajvýš tak strkať párok do rožka, a ako osoba nie práve praktická/zodpovedná/zamestnateľná uvítam možnosť nechať sa ďalších päť rokov živiť fotrovcami a štátom.
no tak týmito dôvodmi si si ma získal - to teda prenesmierne dúfam, že sa zadarí!!!
Ale o tom potom, zatiaľ sa tvárim , že mám času ako maku a môžem si dovoliť ešte stále všetko flákať
popr.ekonomicka.