Toto ma len tak napadlo.Pretože mama a brat tvrdia,že bez lopatky by sme nemohli otáčať ramenom.Podľa mňa je na ochranu hrudného koša,ale vážne neviem.
no áno, lebo lopatka a kľúčna kosť vyvárajú pletenec hornej končatiny, ktorý drží celú hornú končatinu a umožňuje jej pohyb,.....takže ak by sme ju nemali, tak nielenže by sme nemohli hýbať rukou, ani by nám ju nemalo čo držať
joj, jaká som múdra zdravoťáčka (samochvála občas neuškodí) ...
@tomias to sa pýtaj medikov alebo vedcov, ja som len zdravotnícky asistent, ja viem len základy, a odpovedať na hlúpe otázky ale počkaj, porozmýšlam, možno na niečo prídem a napíšem Ti
@tomias no......tým,že máš kosti pospájané (väzivá, tkanivá, chrupky, kĺby...) a vďaka tomu, že máš chrbticu, tak to drží pokope a nerozpadne sa a tým, že je gravitácia, tak stojíš ale nie, to máš zasa polohovo - sluchový aparát vo vnútornom uchu na to tak snáď som to dobre vysvetlila...ale ja to chápem takto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
asi by si musel mať ruku zavesenú na rebre
keby mi odjebu hlavu mohol by som este rozmyslat O___O ?
V tele toho nezvykne byť nahádzaného veľa zbytočného.
joj, jaká som múdra zdravoťáčka (samochvála občas neuškodí) ...
-vraj chlapi ho tam maju podla zien..-
a mne teraz tak napadlo,otazka na @godeye ,tanicka povedz ze mi ako sa drzi ludske telo pokope,resp.ze ako je mozne,ze stojim ,hm?
ale mne vzdy ide o princip mna nezaujima lebo axe ,chapes