čakala som niečo iné, viac o živote toho dievčaťa, proste ako chodí von, s kým, jej voľný čas, ale je to hlavne o tom ako sa jej otec trápi a pomáha jej s chorobou
Pána prsteňov.. hmm prečo všetci hovoria že je to super? Zatiaľ mi to ide veľmi ťažko A nedávno som dočítala Meno vetra, čo ma strašne bavilo, krásna kniha
čo sa týka beletrie tak Piliere zeme (som len na začiatku, zatiaľ OK), potom ma čaká Atlas mrakov a chcem si znova prečítať aj Silmarillion. (ten som si veľmi obľúbil) No a potom už konečne musím začať čítať Game of Thrones, lebo seriál ma dostal!
@silence hej, mne to tiez prislo zaujimave, a na policke ma uz caka aj pokracovanie, ale Rothfuss pise tak pomaly ze si niesom isty ci aj nezabudnem co sa stalo v jednicke kym vyjde dalsi diel
@n0win0u njn ale tak tu mas proste tak na striedacku kapitoly.. tam je proste ako odisiel z roboty , kde liezol vsade , dake akciosky a tak .. potom ako tam bedaci..dobre to je dost
volá sa to že Legendy a je to vlastne zbierka kratších noviel mohykánov fantasy literatúry (zatial som prečítala len od Pratcheta- Pratchet je jediný kt. z nich poznám a chcela som to preto, aby som si rozšírila obzor a zajtra ju idem dať do knižnice
a ešte, ale to cez počítač :/ od Iva Tomana - Debordelizace hlavy a ešte jakúsi jednu či dve...
Hej. V skrátenej forme vlastne píše o tom a dokazuje, že niekedy v minulosti navštívili Zem mimozemské civilizácie a pomohli k vývinu novodobého človeka. Fakt len v skratke lebo rieši megalitickú dobu, staré civilizácie, nasa, tretiu ríšu.. atď
@holandskasalama Zatial urcite jedna z tych lepsich knih tohto druhu. Minimalne to, ze je nenasilne zasadena do pribehu (a to zaujimaveho pribehu) je velke plus oproti tym, ktore len sucho a casto blbo opisuju nejake body, podla ktorych vraj nutne treba zit (napr. Eckhart Tolle, moj nazor).
@wosush ja to práve nemám veľmi s čím porovnávať, lebo knihám tohto druhu sa popravde vyhýbam, ale mnícha som si prečítala ..a mne sa to tiež páčilo, aj keď si myslím, že nič nové a prevratné tam napísané nie je a každý v podstate vnútorne vie čo a ako, len málokto z nás to robí. preto je možno fajn si to pripomenúť. a vlastne sa mi veľmi nepáčil ten ich rozhovor celkovo, bolo to také umelé, neprirodzené často, možno by bolo lepšie, keby bol príbeh vyrozprávaný priamo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
112 komentov
Nuda ale poučná nuda
už som ju čítala, ale páčila sa mi tak znova..
UPE MEGA SUPER ŽÚŽO FLÁŽ .
ale je to moja obľúbená kniha, suprova je
celkom fajn občas nuda ale učím sa z toho skôr.
čakala som niečo iné, viac o živote toho dievčaťa, proste ako chodí von, s kým, jej voľný čas, ale je to hlavne o tom ako sa jej otec trápi a pomáha jej s chorobou
Príručku na použitie rodiča -smejem sa až plačem
Prévertovu Lásku -pre básničkárov po miliónte
Leopolda Obrázky z chatrče po tretí krát
Kam zmizla Aljaška -prvýkrát,vyzerá veľmi fajn
a na nočnom stolíku mám novúčerstvú osmičku z Martinusu ,najviac sa teším na Storočného starčeka,ktorý vyliezol z okna a zmizol.
Patrick Suskind-Parfum- strašne nudné pre mňa, ale chcem to dočítať už konečne, po mesiaci
2. s knihami nerozprávam
ja čítam 127 hodín.. vlastne to idem konečne dočítať
nedostala som sa do deja natoľko, aby ma poriadne bavila
super
@barkus aurelius ja som prave chcel citat to 127, ale nvm ci sa mi chce po filme, ten som videl nedavno dost..
- Celkom fajn , páčia sa mi myšlienky
@tosom :3
číta sa to celkom ľahko, ale troška sa mi zdá, že sú tam isté nepresnosti a nepáči sa mi keď predbieha dej... ale som iba na začiatku, tak uvidím...
@tosom !
@silanova Na vine sú hviezdy, tú knihu zbožňujem aj Kam zmizla Aljaška, tá je tiež super od Greena
One day late and a dollar short - tej spisovatelke vzdavam hold, je to naozaj kvalitne citanie
Dejiny politickeho a pravneho myslenia - mnam mnam na tom nema byt co zle...
Catch XXII. - trošeno sa občas nechytám ale som len na začiatku a páči sa mi
Histoires d'amour de l'histoire de France III. - nuž, ťažko, ale jazyk zvladam takze... no som len na zaciatku, ale znie to naujimavo
Posledná nevera - to je kniha poviedok od Banáša a je to celkom príjemné čítanie
Inkheart - to je fantasy, kt. uz som ekdysi citala po slovensky takze... kvalitka
De l'amour et autres démons - jazyk zatial zvladam a pribeh posobi putavo, uvidime
Moje najmilšie - zbierka básní od Smreka, to je láska sama o sebe...
a neviem ako sa volá tá kniha ale je zameraná na Jógu v každodennom živote a pre rozne prilezitosti tak ta je super
A complete idiots' guide to learning Italian - je to ucebnica pre samoukov, taliancina ma bavi, takze mnam mnam
10 ich je ako pzoerám, ha!
Prave citam JAM od Bena "Yathzee"-ho Croshawa, co je komedialny apokalypticky roman o ludozravom dzeme. 8) A sem tam ma dost chvata smiechom.
a je fakt skvelá.
a ešte k tomu polorozčítaná Zlodejka kníh
Chuck Palahniuk - Dennik
história + fyzika = !!!!! nekonečne super vec
Odporucam kazdemu primitivnemu volicovi. Je to idealna kniha, ktora aj z indoktrinovaneho tupca urobi odporcu statu.
Nibelungenlied je dosť nuda až na občasné zaujímavé pasáže, onen román je dosť brak, ale čítam to kvôli jazyku (ale to i nibelungenlied)
a ešte, ale to cez počítač :/ od Iva Tomana - Debordelizace hlavy a ešte jakúsi jednu či dve...
a Ed Falco - Corleone
nič pre jebnutých, pacifistov, slabé povahy a peacemakerov.
Ja inak teraz čítam Mesto a psy od Maria Vargasa Llosu.
Naozaj super pre tých čo sa venujú tvorbou stránok
Hodgkinson - Jak být volný
kúpila som ju v akcii a už sa tomu ani nečudujem... Totálny bullshit
neviem, čo na ňu hovorím, keďže som ju začala čítať ráno, prečítala som prológ a išla som sa naraňajkovať
Myslím,že sa v tej knihe nájde mnoho mladých ľudí.
zatiaľ som len na začiatku, takže to ešte neviem posúdiť
A co na to hovorim? Je to od neho uz asi siedma kniha, co citam cize super.
A čo na ňu hovorím? Ešte neviem, zatiaľ som na 20- tej strane
J to o dievčati, ktoré znásilnia
Pullman - His dark materials
Schlosser - Fast food nation
Maminka mi doniesla
Hej. V skrátenej forme vlastne píše o tom a dokazuje, že niekedy v minulosti navštívili Zem mimozemské civilizácie a pomohli k vývinu novodobého človeka. Fakt len v skratke lebo rieši megalitickú dobu, staré civilizácie, nasa, tretiu ríšu.. atď
ale mám rozčítaného Edisona od Nezvala.
( áno, aj báseň sa dá byť rozčítaná keď je dlhšia.)