Ahoj. Všade som čítala a počula, že na medicínu treba skvele ovládať chémiu a biológiu. Ide však o to, že z chémie som ešte sprostejšia ako sprostá. Má vôbec zmysel orientovať sa tým smerom, keď na to nemám predpoklady? Pretože ak budem musieť nad chémiou
no v ktorom si ročníku a na akú chodíš školu?? záleží aj od toho.. a možno keby ti tú chémiu niekto vysvetlil tak by sa ti to ľahšie učilo.. ale inak ja som chcela ísť na patológiu ale kvôli chémii a bio som sa na to vysrala to ma vôbec nebaví
na chémiu netreba mať nejaké špecifické predpoklady. Povedala by som, že rovnako ako sa vieš biologiu naučiť tak asi aj chémiu, nie? Akurát možno trošku pochopiť princípy ale o predpokladoch na chémiu som teda ešte nepočula...
Hm, neviem, ale ak ta chemia nebavi / nejde ti, mas pocit, ze medicina je ten pravy odbor pre teba? (Nejde len o prijimacky, tie ti na skoncenie skoly nestacia..)
hlavne by si sa mala zamyslieť nad tým, či má vôbec zmysel dostávať sa na medicínu keď ti to nejde a nebaví ťa to a keď máš 16, tak to by si sa musela s tou chémiou nasledujúcich 10 rokov neskutočne trápiť.
a tiež závisí to od toho či tu chémiu nevieš preto, že sa jej nevenuješ dostatok alebo jej nechápeš, ak to druhé, tak stačí si len nájsť niekoho na doučko a ak máš 16 máš kopu času
ked chces mozes. Ja som mal z chemie furt zle znamky ( vacsinou na vysvedceni 3 a aj to som dotahoval) nerozumel som nic z toho, potom som sa ju zacal ucit a dostal som sa, takisto biolu som sa vobec neucil. Vsetko som sa zacal ucit viac menej na konci 3. a potom az vo 4.
Uprimne nato aby si sa dostala na skolu sa staci naucit na vacsinu skol len otazky, rozumiet nemusis nicomu a podla mna sa tak na tych slabsich medicinach da pretlacit kludne aj dalej.
nie je umenie a tam dostať, ale dokončiť tú školu.. a pokial plánuješ pred prijímačkami nad tým mesiace sedieť, tak si zober aké budú skúšky a porozmýšlaj, či zvládaš 6 rokov svojho života sedeť na zadku a učiť sa
@lenkaska1 ešte len 1.ročník ale treba začať myslieť do budúcnosti, neodkladať si to na poslednú chvíľu
@bress no a to práve nechcem. keby som mala celé dni sedieť nad učebnicami asi zošaliem, a aj keby som sa už prinútila a pretlačila sa školou, nechcem byť doktorkou ktorá sa v skutočnosti nerozumie do toho čo robí. to že skončím školu neznamená že som dobrá doktorka, a to je povolanie ktoré chce skutočne zodpovedných ľudí :/
takže asi zabudnem na medicínu, proste na to nemám. ďakujem všetkým za komentáre
Ty si riadne mimo dievča absolútne som nepochopila tvojej otázke.. Nebavi ťa učenie, nemáš rada chémiu a nechce sa ti sedieť nad knihami .. Tak preco si vôbec rozmýšľala nad medicínou???? Akoze ešte chémiu pochopím ale 6 rokov si si ako predstavovala? Och Boze
@nikisweet vidis toto su ti ludia co im niekto mudry povie aka je medicina fajn a ma uplatnenie..
moj brat, ktory chodil na chemicku skolu, sa na medinu dostal na treti krat, a to bol fakt sikovny.. priprav sa na to, ze sa tam dostane len cast tych najlepsich
@janehoda a co cakas na medicine, tu sa musi ucit kazdy. Kto ma fotograficku pamet tak omnoho menej ale to ma ozaj len par ludi. Ja vacsinu roka sedim nad knizkami a stale mam pocit, ze je to malo takze...
A nato aby si sa dostala, nato ma kazdy. Prejist to este neviem zatial mam pocit, ze je to nemozne ale snad prejde
@janehoda : my tu v Ke máme biochémiu len 1 rok, v BA a MT majú ešte semster normálnej chémie, nie je to tak veľa a dá sa to naučiť, keď ťa odrádza iba to, tak v prípade, že zvládneš príjmačky, tak zvládneš asi aj chémiu a biochémiu. Pokiaľ ti to nepôjde, tak neurobíš príjmačky a nie je o čom, skús to. Veľmi pomôže, ak ti to má kto vysvetliť niektoré veci, bez toho sa nedá. Chémia nie je nič nezvládnuteľné. Bez trojitého záporu: Chémia sa dá zvládnúť. Aha..keď nechceš sedieť nad učebnicami celý deň, tak nič potom.
@coleshepter : neexistuje, 15.6 je sobota, podľa mňa ťa nevezmu, iba že by si bola fakt geniálna
@antifunebracka s tými "nechutnými" vecami nejaký problém nemám a starý ľudia.....každý raz bude starý, pre mňa je to v podstate to isté ako mladý človek
to by som mohla povedať že aj ako kozmetička budem v kontakte s nechutnými vecami....
Na to aby si sa dostala na medicinu, staci rok serioznej pripravy, to znamena, ziadne chodenie vonku kazdy druhy den a podobne.. proste sadnut si na rit a tisnut tie otazky do hlavy.. a hlavne im chapat. Samozrejme ze vsetko zalezi od jednotlivca, niekomu to ide lahsie niekomu tazsie, no sancu ma kazdy.
A take reci typu "oooj sak mam este pol roka to stiham" to su presne tí, ktorych neprijmu
@antifunebracka nie, ja som si tam nakoniec ani prihlášku nepodala, lebo som fakt bola v tom že by mi tie predmety nešli a by som sa tam drvila a trápila zbytočne
a vlastne ja som teraz aj celkom rada tam kde som, tak či tak by som šla do rovnakého mesta....
ano, mas sancu dostat sa, medicina vobec nie je o chemii (prve dva roky, no je tam toho). mna tiez nikdy nebavila a teraz chemiu doucujem takze to vobec neznamena, ze sa do toho neda dostat ak chces a dokonca sa ani nemusis rok biflit na prijimacky. a uz vobec to na skole nie je len o uceni (ako ok, vacsinou medici furt sedia za knihami, ale ja napr popritom aj robim a vsetko mozne a zvladam to a takych nas je tiez kopec. je to na tebe)
a hlavne neries tieto demotivacne reci, ked chces, tak proste chod do toho a vybavene (ano, je tu aj moznost ze to proste nepojde, ale tak radsej zistit na vlastnej kozi ako sa k tomu vobec nedostat )
prakticky žiadnu, tam sa dostanu najlepsi, alebo musia mat naozaj dobre kontakty, poznam spoluziakov uplni biflosi ani oni sa tam nedostali, tam je strasny naval, treba mat stastie a vedomosti aby bola sanca, musis sa snazit byt elitou
Vidím, že zasa tomu najviac rozumejú tí, ktorí prah fakulty medicíny prekročia leda tak ako mŕtvoly na pitevné cvičenia. Ja som teraz ukončil prvý ročník. Na strednej ma biola bavila ale chémia vôbec. Z Bio som zmaturoval na 2 a z Chem na 4. Proste úplne nič som z nej nevedel. Na príjmačky som sa nadrvil a nakoniec som spravil úspešne na Komenského. Chémia je v prvom ročníku v letnom semestri. Veľmi málo vzorcov. Viac-menej teória, obyčajné vety, minimum vzorcov. Potom budeš mať biochémiu v druhom ročníku v zimnom semestri ale podľa toho čo som videl to nebude tiež nič hrozné. Z vlastnej skúsenosti ti vravím, tie pičoviny čo sa učíš na strednej potrebuješ leda tak na príjmačky. Na VŠ ti budú platné asi ako mŕtvemu kabát.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Uprimne nato aby si sa dostala na skolu sa staci naucit na vacsinu skol len otazky, rozumiet nemusis nicomu a podla mna sa tak na tych slabsich medicinach da pretlacit kludne aj dalej.
@bress no a to práve nechcem. keby som mala celé dni sedieť nad učebnicami asi zošaliem, a aj keby som sa už prinútila a pretlačila sa školou, nechcem byť doktorkou ktorá sa v skutočnosti nerozumie do toho čo robí. to že skončím školu neznamená že som dobrá doktorka, a to je povolanie ktoré chce skutočne zodpovedných ľudí :/
takže asi zabudnem na medicínu, proste na to nemám. ďakujem všetkým za komentáre
@nikisweet vidis toto su ti ludia co im niekto mudry povie aka je medicina fajn a ma uplatnenie..
moj brat, ktory chodil na chemicku skolu, sa na medinu dostal na treti krat, a to bol fakt sikovny.. priprav sa na to, ze sa tam dostane len cast tych najlepsich
A nato aby si sa dostala, nato ma kazdy. Prejist to este neviem zatial mam pocit, ze je to nemozne ale snad prejde
@coleshepter : neexistuje, 15.6 je sobota, podľa mňa ťa nevezmu, iba že by si bola fakt geniálna
@bress : ty si z ktorého ročníka?
to by som mohla povedať že aj ako kozmetička budem v kontakte s nechutnými vecami....
ja som sa zacala ucit az zaciatkom tohto roka, cize tretieho a myslim, ze som to pekne dobehla, lebo aj tak by som vela, ak nie vsetko pozabudala
aj ked priprava na prijimacky ako taka ma este len caka
A take reci typu "oooj sak mam este pol roka to stiham" to su presne tí, ktorych neprijmu
a vlastne ja som teraz aj celkom rada tam kde som, tak či tak by som šla do rovnakého mesta....
ano, mas sancu dostat sa, medicina vobec nie je o chemii (prve dva roky, no je tam toho). mna tiez nikdy nebavila a teraz chemiu doucujem takze to vobec neznamena, ze sa do toho neda dostat ak chces a dokonca sa ani nemusis rok biflit na prijimacky. a uz vobec to na skole nie je len o uceni (ako ok, vacsinou medici furt sedia za knihami, ale ja napr popritom aj robim a vsetko mozne a zvladam to a takych nas je tiez kopec. je to na tebe)
a hlavne neries tieto demotivacne reci, ked chces, tak proste chod do toho a vybavene (ano, je tu aj moznost ze to proste nepojde, ale tak radsej zistit na vlastnej kozi ako sa k tomu vobec nedostat )