ale za tie peniaze? Ani zlomok sekundy by som neváhal,aj keby to bol stary 50ročny nechutny uchyl,je mi jedno čo si myslite ale fajčil by som ho jak divý,za tie peniaze
ja si myslím že teeraz tu niekto napíše že by sa nenechal ukecať, ale každý maaame daaaku cenu, a je ine sa nad tym zamysliet, a ine tie peniaze fakt vidiet
človek by mal mat hodnotu podla toho aký je.Ked niekoho zabiju nemal priatelov každému nadával nikto si nanho nespomenie a ked bol až taký zlí tak ešte pár ludí povie ,,Dobre že už zdochol,debil!" a ked je niekto milý,láskavý má velku rodinu,mnoho priatelov tak určite za ním plaču dni a noci... takze ked je niekto dobrý človek má hodnotu-ležatej osmičky.nedá sa ničím vyčíslit a ked je niekto Zákerný človek má hodnotu nuly.
ooo, nechcem vela penazi, neviem, ako by som sa s takou situaciou vyrovnala. keby som na to mala chut, kludne si aj zasulozim a odmenou mi bude vlastne potesenie
stavím sa že keby je to aj starý škaredý tučný chuj, a príde , hodí na stôl kufrík, otvorí ho a dá ti privoňať k 1 000 000 € tak by 99,9% z vás tu fajku urobilo. Keď by ste videli peniaze, hneď by ste mu gate rozopínali
škoda že taký chuj nieje, lebo to si ten milión € budem musieť inak zarobiť
Tak cica, si sa sekla JA by som sa určite ukecať nedala a to úplne vážne ani za 5 miliónov, prachy pre mna neznamenajú vela, a keby som si spomenula za akú blbosť som to urobila, tak by som stými prachmi nevedela ani pohnúť, preto lebo by mi všetko čo by som si za ne kúpila pripomínalo ten nechutný okamih
bola by som radšej chudobná ale s dobrým pocitom, že mám hrdosť, a nie ako vačšina čo by si dala prevŕtať koleno aj za korunu
a za to že by som to neurobila dám aj ruku do ohňa
Kedze nepovazujem tieto zalezitosti za vec moralky, cti alebo dostojnosti nie len ze by som to za spominanu sumu urobil, ale ziadny clovek ktory by to urobil by v mojich ociach nijak neklesol.
Kazdy je na tento svet sam a nikto mu nepomoze. Pokial vyuzije moznosti, ktore nikomu neuskodia resperktive mozu len jemu samemu nie je to nic amoralne ani neeticke.
Kazdopadne nespravil by som to, keby som mal partnera, ktory by s tym nesuhlasil. Laska > peniaze a za tym si stojim verte neverte.
@Aguri500 velmi malo ludom staci to co maju a aj ti ktorym skutocne hej poznaju ludi, ktori by peniaze potrebovali. Mozu im trebars aj pomoct ale zase vychadzame z typickeho ludskeho ega, ktore je pre nas uz take samozrejme, ze sa nad tym ani nepozastavujeme......
najprv som chcela napísať, že moja sebaúcta mi to nedovolí. keby išlo vyslovene len o mňa, tak ma na to neukecá nikto nikdy v živote. v prvom rade to vnímam ako poníženie a za druhé nenávidím keď si ma niekto akože zaplatí. ja nie som na predaj...
ale - potom som si uvedomila, že tie peniaze by neboli len pre mňa. mnohým ľuďom, či rodine alebo blízkym priateľom by som mohla pomôcť a splniť ich sny. nejde o hodnotu tých peňazí, ale o to šťastie, ktoré by som mohla prostredníctvom nich rozdať. a to je jediná hodnota, ktorá mi za to poníženie stojí...
no v prvom rade by som zvážil možnosti "náhleho úmrtia" potencionálneho zákazníka, ak by žiadna cesta nebola schodná, tak za to mega by som si aj do riti nechal dať
este ze niektori maju i vyssie ciele ako plne bankove konta vymenene za svoju dostojnost..
rozmyslam na co sa vlastne cernosi branili otrokarstvu a zeny chceli prava, ked kvoli prachom su ludia schopni opaet zahodit tie najcennejsie hodnoty co ako ludske bytosti maju..
vetsina ti povie ze nie, alebo za milion, ale v skutocnosti stacii cloveka opit a... poniektorich ani to, stacii ked su velmy dobri kamarati a.. ostatne aj ja sam som bol sokovany, co robia hetero! spoluziaci ked sa nudia radsej nekomentujem
@johnysheek "dostojnost" do toho neplet, taa z tym nema nic spolocne. a tak isto "hodnoty". o akych "hodnotach" to pises?! co maju nejake" hodnoty" spolocne z pozitkom ze sexu, ako fakt nechapem....
@Nikeboy@johnysheek ono hodnoty a dostojnost s tym naozaj nieco maju (Sorry ze ti oponujem) .
Nic nie je krajsie ako plnohodnotny zavazny vztah ked jeden clovek patri druhemu a nikoho ineho sa to netika. Rozhodne by sme nemali byt zastancamy kuenia.
Na druhej strane ani ho neodsudzovat je svate pravo kazdeho cloveka spravit si so svojim zivotom co chce.
Ale pride uchyl da na stol kufrik s 1 000 000 eur ?
Kolkym ludom by fakt len malicke zlomky tejto sumy mohli rapidne pomoct. Len za polovicu z toho by som pravdepodobne uplne zmenil zivot 4 svojim kamaratom a polke svojej rodiny.
A ja ? Som predsa student , ktory este stale bohuzial nezarobi viac ako par brigad mesacne.
Logicky. Kto by o tie peniaze aj nestal , kazdy jeden clovek by mal dovod , preco si ich zobrat. A kazdy jeden clovek by mal moznost potom s timy peniazmy urobit aj spravne veci.
@Johnysheek Osobnost to nijak nenarusuje. Obchod je proste obchod. Poznam par ludi, co sa tym zivia a su to celkom normalni ludia povahovo snad vela krat lepsi ako par katolikov co poznam.
Dostojnost je spolocnostou vymysleny pojem nie cloveku dana prirodzena vlastnost a kazdy tento pojem chape inak.
Dostojnost zhadzuje kazdy , kto ide robit podradnu pracu (predavacka, pracant za beziacim pasom) ktora nie je primerana jeho inteligencii len preto aby mal co dat detom do ust.
Dostojnost zahadzuje kazdy zobrak, ktory vela krat aj nie svojim pochybenim prisiel o strechu nad hlavou a zobre pred kostolom.
Defakto ludia ziadnu dostojnost nemaju , preto ak chce clovek prezit hrdost proste musi ist vela krat stranou.
Kde je dostojnost cloveka, ktory sa cpe do riti sefovi v case krizi len aby nedajboze neprisiel o pracu.
Dostojnost je iluzia tvorena bohatymy pre bohatych.
Jedine na com skutocne zalezi je cest. A obchod, nieco za nieco moze byt nechutne, hulvatske, smilne, uchylne co len chces.
je kriza, mozno by som sa nejak dala ukecat, i ked ja som silny oriesok ale tak chcela by som kolko da, cize co najviac ale ono to zalezi od situacie... clovek co uz nema ani halier by bol schopny mozno aj za 10 ecok ale taky co si chce len trosku vylepsit konto by si urcite viac vypytal... mozno by to stalo za tie prachy ale isto by to malo hacik... spravis fajku, on zobere kufrik a odide, co spravis? nemas dokaz .P
@shoshana - no viem že si to myslela dobre že mnohým by tie peniaze pomohli,tak by si imich dala,ale myslím,že tvoji blízky a priatelia by od teba nikdy nechceli aby si takýmto spôsobom pre nich získala peniaze,no áno môžno si to myslela že by ani nevedeli odkiaľ sú,ale stále je to len o tých peniazoch,aj keby to druhým pomohlo
@Johnysheek ani nemusis... ved ani sam nevies o akych hodnotach vlastne hovoris ani nevies definovat co vlastne dostojnost znamena .
Neexistuje absolutne ziadna realna spojitost , ktora by dokazovala ze sex za peniaze je amoralny, necestny alebo nedostojny.
Katolikov som spomenul pre porovnanie, zhodou okolnosti ja osobne mam s katolikmy velmi zle skusenosti (samozrejme ze nehadzem vsetkych do jedneho vreca)
hodnotovy rebricek cloveka nehovori o tom kto je lepsi a kto je horsi clovek.
A sex je proste sex. Nie je ani dobry ani zly je prosto neutralny. Staci ak je dobrovolny.
@nikeboy ja keď vidím tvoj nick, tak sa mi otvára vo vačku nožík...voe...
ehm, no nič..
každopádne..nebudem tu hovoriť že na 100% nie....po tom čo som vzhliadla ten film, kde tej žene ponukol milion za jednu noc-neviem si spomenut ako sa volal, tak sme o tom diskutovali..ale neprediskutovali sme sa k uplnemu zaveru..
ale ked som precitala koment od @shoshana@46 tak mi naskočil jeden dokument-o obchodovani s bielym masom, kedy jedna ukrajinka chcela ist pracovat,preoze mala choreho maleho brata (alebo syna, teraz neviem) ale predali ju ako "kurvu" a ked ju jej rodina vyslobodila, tak sa po nejakom čase vratila spat, pretoze potrebovala peniaze a inu pracu si nenasla..takze radsej podstupila nieco tak ponizujuce aby zachranila svojho blizkeho..
takze ja si myslim, ze by zalezalo od situacie....
@dieromantic samozrejme, že by to po mne nechceli blízki... ja som takto ďalej nad tým vlastne vôbec neuvažovala... chcela som tým povedať, že to je tá cena, za ktorú by som to spravila... nakoniec nikto mi nedokáže ponúknuť za fajku napr. vyliečenie mojej starkej z cukrovky... ide o samotný princíp, áno, je to o peniazoch, ale to je už trochu mimo témy, že ja k peniazom mám negatívny vzťah a ide mi na nervy, že dnes sa všetko kupuje za tie smrady... ale taká je doba... a ak to majú byť peniaze, vďaka ktorým urobím šťastných ľudí okolo mňa tak som ochotná sa s tým zmieriť... ale to je samozrejme na dlhú debatu
@johnysheek čo je na tom nedôstojné keď je to dobrovoľné? ako keby ľudia nerobili aj horiše veci za prachy.. napríklad podvádzali, kradli, alebo zabíjali, ničili životné prostredie atď atď myslím že sex je to posledné čo je proti ľudskej dôstojnosti
je to velke pokusenie a mala som uz viacero takych ponuk (hlavne na pokeci alebo tak)..vidina rychleho zarobku laka, ale tych ludi nepoznam a neverim im,tak bych do toho nesla. a vlastne ani s nikym znamym, cenim si seba sama.. ale na koľko? (básnická otázka)
@johnysheek a kto má právo posúdiť či je to správne alebo nie? pred 2000 rokmi sa nad tým nikto nepozastavoval, lebo to bola súčasť kultúry (chrámové prostitútky, oficiálne konkubíny atď..), to len dnes sú ľudia takí pokrytci že sa tvária aké je to zlé a aj tak to robia.
Nikto Ťa nenúti aby si to robil, ale ak sa pre to rozhodneš, nemal by Ťa ani odsudzovať. Nie že by to bolo niečo čím môžeš niekomu nezúčastnenému ublížiť.. a predsa pokiaľ neubližuješ nikomu inému ani sebe a nemáš s tým problém, je pekne divné ak má niekto iný aj tak problém s tým čo robíš..
mám rozne sexuálne úchylky, to áno, priznávam ale za peniaze by som to nikdy nespravila, nech je ich akokoľvek veľa...
@johnysheek je pravda, že sú vačšie hodnoty ako prachy a je ich o dosť viac, ale tým, že sa niekto rozhodne pre takúto voľbu nemusí hneď striktne znamenať, že ostatné hodnoty zahodil- moj názor
Ja osobne by som sa za peniaze ,,nepredala´´ , ale neodcudzujem a nesúdim ľudí, ktorí to spravia...
ďalej musím súhlasiť s @Finwaell -om @74 .... dobré a zlé, správne a nesprávne veci by sme rozdeľovať nemali... stále záleží na uhle pohľadu... aj zlá vec može byť dobrá a naopak
(napr. sa nejaká chudobná tlustá a škaredá ženská predá za peniaze - podľa ludí ,,zlá´´ vec , ale na druhej strane je to vec ,,dobrá´´ , pretože konečne z toho može mať tá žena dobrý pocit a dobrý pocit robí so životom ako takým zázraky.. odrazu sa jej začne dariť, možno schudne, pocíti šťastie- ktoré by som povedala, že je tiež doležité, a nastane placebo efekt- má šťastnejší život, pretože si myslí, že je konečne šťastná- preto záleží na uhle pohľadu )
to tak, ak by doložil, nefalšovaný zdravotný preukaz, že neprenáša žiadnu pohlavnú a ani inú chorobu tak možno, ale to tiež len možno.
Ale tak seba samu si necením na peniaze, ale na život. Osoba, človek, je rovnako cenný ako iná osoba, iný človek. Nemá vyčísliteľnú osobu. Ak by došlo na to.
ps.: pridal som tu ľudí čo napísali že by to nespravili, vyberte si odtial jedno náhodné video nájdite ho niekde na wareze stiahnite a kuknite možno zmeníte pohľad
@nikeboy po prvé: nie som zakladateľom diskusie... ho ho ho
po druhé: neviem čo to má spoločné s mojou vagínou..ja som iba vyjadrila svoj názor na to, že keď vidím tvoj nick, tak -a isto poznáš do dokončenie s tým nožíkom- that´s all...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
takže prepáč, ale do tvojej teorie sa nehodím
ale za tie peniaze? Ani zlomok sekundy by som neváhal,aj keby to bol stary 50ročny nechutny uchyl,je mi jedno čo si myslite ale fajčil by som ho jak divý,za tie peniaze
Ale kto vie. Možno by som v podnapitom stave už aj pri nejakých 3000 € súhlasil
By som si potom žila jak prasa v žite... Za pár nechutných minút s nejakým starým úchylom Aj keď psychickú ujmu nevylučujem...
@6 @12 pri tisícke by ste boli na kolenách!
...a vy svätí si špinte hubu naďalej
škoda že taký chuj nieje, lebo to si ten milión € budem musieť inak zarobiť
bola by som radšej chudobná ale s dobrým pocitom, že mám hrdosť, a nie ako vačšina čo by si dala prevŕtať koleno aj za korunu
a za to že by som to neurobila dám aj ruku do ohňa
Kazdy je na tento svet sam a nikto mu nepomoze. Pokial vyuzije moznosti, ktore nikomu neuskodia resperktive mozu len jemu samemu nie je to nic amoralne ani neeticke.
Kazdopadne nespravil by som to, keby som mal partnera, ktory by s tym nesuhlasil. Laska > peniaze a za tym si stojim verte neverte.
ale - potom som si uvedomila, že tie peniaze by neboli len pre mňa. mnohým ľuďom, či rodine alebo blízkym priateľom by som mohla pomôcť a splniť ich sny. nejde o hodnotu tých peňazí, ale o to šťastie, ktoré by som mohla prostredníctvom nich rozdať. a to je jediná hodnota, ktorá mi za to poníženie stojí...
este ze niektori maju i vyssie ciele ako plne bankove konta vymenene za svoju dostojnost..
rozmyslam na co sa vlastne cernosi branili otrokarstvu a zeny chceli prava, ked kvoli prachom su ludia schopni opaet zahodit tie najcennejsie hodnoty co ako ludske bytosti maju..
Och, toto je príklad krízy morálky u postmoderného človeka!
Nic nie je krajsie ako plnohodnotny zavazny vztah ked jeden clovek patri druhemu a nikoho ineho sa to netika. Rozhodne by sme nemali byt zastancamy kuenia.
Na druhej strane ani ho neodsudzovat je svate pravo kazdeho cloveka spravit si so svojim zivotom co chce.
Ale pride uchyl da na stol kufrik s 1 000 000 eur ?
Kolkym ludom by fakt len malicke zlomky tejto sumy mohli rapidne pomoct. Len za polovicu z toho by som pravdepodobne uplne zmenil zivot 4 svojim kamaratom a polke svojej rodiny.
A ja ? Som predsa student , ktory este stale bohuzial nezarobi viac ako par brigad mesacne.
Logicky. Kto by o tie peniaze aj nestal , kazdy jeden clovek by mal dovod , preco si ich zobrat. A kazdy jeden clovek by mal moznost potom s timy peniazmy urobit aj spravne veci.
avsak prenesene do extremu to znaci tolko, ze PENIAZE su dolezite a KVOLI nim je clovek ochotny zhodit sam seba pod vlastnu uroven.
Predat sa za peniaze, nech to ma akykolvek slachetny umysel, tak ten sa straca v tom, zze si sliapete po ludskej dostojnosti ktoru kazdy clovek ma.
Nic nie je cennejsie ako clovek, ako jeho osobnost a dostojnost.
Dostojnost je spolocnostou vymysleny pojem nie cloveku dana prirodzena vlastnost a kazdy tento pojem chape inak.
Dostojnost zhadzuje kazdy , kto ide robit podradnu pracu (predavacka, pracant za beziacim pasom) ktora nie je primerana jeho inteligencii len preto aby mal co dat detom do ust.
Dostojnost zahadzuje kazdy zobrak, ktory vela krat aj nie svojim pochybenim prisiel o strechu nad hlavou a zobre pred kostolom.
Defakto ludia ziadnu dostojnost nemaju , preto ak chce clovek prezit hrdost proste musi ist vela krat stranou.
Kde je dostojnost cloveka, ktory sa cpe do riti sefovi v case krizi len aby nedajboze neprisiel o pracu.
Dostojnost je iluzia tvorena bohatymy pre bohatych.
Jedine na com skutocne zalezi je cest. A obchod, nieco za nieco moze byt nechutne, hulvatske, smilne, uchylne co len chces.
Ale nie necestne.
Ak to najdolezitejsie v zivote je laska, rodina priatelia........
co brani peniazom, aby boli na druhej priecke ?
----
a k zvysku sa radsej nevyjadrujem..
Neexistuje absolutne ziadna realna spojitost , ktora by dokazovala ze sex za peniaze je amoralny, necestny alebo nedostojny.
Katolikov som spomenul pre porovnanie, zhodou okolnosti ja osobne mam s katolikmy velmi zle skusenosti (samozrejme ze nehadzem vsetkych do jedneho vreca)
hodnotovy rebricek cloveka nehovori o tom kto je lepsi a kto je horsi clovek.
A sex je proste sex. Nie je ani dobry ani zly je prosto neutralny. Staci ak je dobrovolny.
ehm, no nič..
každopádne..nebudem tu hovoriť že na 100% nie....po tom čo som vzhliadla ten film, kde tej žene ponukol milion za jednu noc-neviem si spomenut ako sa volal, tak sme o tom diskutovali..ale neprediskutovali sme sa k uplnemu zaveru..
ale ked som precitala koment od @shoshana @46 tak mi naskočil jeden dokument-o obchodovani s bielym masom, kedy jedna ukrajinka chcela ist pracovat,preoze mala choreho maleho brata (alebo syna, teraz neviem) ale predali ju ako "kurvu" a ked ju jej rodina vyslobodila, tak sa po nejakom čase vratila spat, pretoze potrebovala peniaze a inu pracu si nenasla..takze radsej podstupila nieco tak ponizujuce aby zachranila svojho blizkeho..
takze ja si myslim, ze by zalezalo od situacie....
@johnysheek čo je na tom nedôstojné keď je to dobrovoľné? ako keby ľudia nerobili aj horiše veci za prachy.. napríklad podvádzali, kradli, alebo zabíjali, ničili životné prostredie atď atď myslím že sex je to posledné čo je proti ľudskej dôstojnosti
Nikto Ťa nenúti aby si to robil, ale ak sa pre to rozhodneš, nemal by Ťa ani odsudzovať. Nie že by to bolo niečo čím môžeš niekomu nezúčastnenému ublížiť.. a predsa pokiaľ neubližuješ nikomu inému ani sebe a nemáš s tým problém, je pekne divné ak má niekto iný aj tak problém s tým čo robíš..
@johnysheek je pravda, že sú vačšie hodnoty ako prachy a je ich o dosť viac, ale tým, že sa niekto rozhodne pre takúto voľbu nemusí hneď striktne znamenať, že ostatné hodnoty zahodil- moj názor
Ja osobne by som sa za peniaze ,,nepredala´´ , ale neodcudzujem a nesúdim ľudí, ktorí to spravia...
ďalej musím súhlasiť s @Finwaell -om @74 .... dobré a zlé, správne a nesprávne veci by sme rozdeľovať nemali... stále záleží na uhle pohľadu... aj zlá vec može byť dobrá a naopak
(napr. sa nejaká chudobná tlustá a škaredá ženská predá za peniaze - podľa ludí ,,zlá´´ vec , ale na druhej strane je to vec ,,dobrá´´ , pretože konečne z toho može mať tá žena dobrý pocit a dobrý pocit robí so životom ako takým zázraky.. odrazu sa jej začne dariť, možno schudne, pocíti šťastie- ktoré by som povedala, že je tiež doležité, a nastane placebo efekt- má šťastnejší život, pretože si myslí, že je konečne šťastná- preto záleží na uhle pohľadu )
Ale tak seba samu si necením na peniaze, ale na život. Osoba, človek, je rovnako cenný ako iná osoba, iný človek. Nemá vyčísliteľnú osobu. Ak by došlo na to.
ps.: pridal som tu ľudí čo napísali že by to nespravili, vyberte si odtial jedno náhodné video nájdite ho niekde na wareze stiahnite a kuknite možno zmeníte pohľad
po druhé: neviem čo to má spoločné s mojou vagínou..ja som iba vyjadrila svoj názor na to, že keď vidím tvoj nick, tak -a isto poznáš do dokončenie s tým nožíkom- that´s all...