Urcite viem ze chcem studovat dalej zurnalistiku! Milujem knihy, rada tvorim vlastné príbehy ale to je este daleko. Teraz musim vyriesit hlavne dileme kam dalej na strednu! Z urcitostou viem povedat ze na gymnazium asi nepojdem.Co mam robit? Poradi mi nie
aj ja som zbožňovala myšlienku žurnalistiky, potom som začala robiť v mestských novinách a regionálnej telke a zistila som, že ma to maximálne nebaví a niečo také by som chcela robiť skôr z radosti ako z povinnosti zafixovanej presným termínom, popri čom ti veľa vecí ešte aj upravia podľa seba, zakážu ti dávať tam to a to, proste, celé zle.
Na tvojom mieste by som asi ten gympel, ale keď ho nechceš, tak potom neviem. V najhoršom prípade si to ešte poriadne rozmyslíš a nakoniec možno aj zistíš, že chceš robiť niečo úplne iné Obchodka alebo taká hotelka, no neviem...A keď chceš byť spisovateľkou alebo niečím takým, tak by som sa ešte trošku viac sústreďovala na gramatiku a tak. Ale tak či tak, veľa šťastia
@lenuska175 Podľa mňa na tom nie je nič kreatívne, je to nudné, suché, proste kopec vaty, píšeš podľa nekonečných pravidiel (články musia mať istú formu) a ako hovoríš - ešte ti to preškrtajú a zmenia, prinajlepšom ten článok vyznie úplne opačne, ako bol pôvodne písaní.
Tému ti dajú väčšinou oni a proste napíš o tom niečo!
kamoška taktiež chcela ísť na žurnalistiku a šla na gympel a pokiaľ viem, tak stredná škola orientovaná na žurnalistiku v KE nie je takže na tvojom mieste by som volila gympel (lebo keď by si sa rozhodla aj pre niečo iné ako žurnalistiku, tak to nebudeš ľutovať) a poď na GTA
V podstate by som chcela skor pisat do politickych novin alebo tak ziadny bulvar to urcite nie!!! A co sa tyka toho gympla este porozmyslam!! Je to tazke niekto vravi ze je to dobry vyber niekto zase ze nie. Niekedy mam pocit ze ani neviem kto som a aka som. Ale urcite viem zurnalistika by ma bavila! a ano citam politicke noviny nie romániky
@stenatko Mozno maz pravdu ale aj tak ma zurnalistika velmi laka neviem cim to je asi iba tym cestovanim a pisanim svojich myslienok je to jedina praca ktora by ma skutocne bavila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Trochu mi pripomínaš mňa, tiež som v tvojom veku chcela žurnalistiku
A spýtam sa - baví ťa čítať i politické články, články o ekonomike, odborné články? Či sa len bavkáš s románmi pre dievčatá?
A vieš o tom, že žurna nie je zrovna o tvorení príbehov?
Ale o písaní článkov, ktoré musia mať istú formu a ktoré sú písané podľa istej osnovy?
Vyskúšala som si písanie do novín, ale nebavilo ma to tam, trpela som to.
aj ja som zbožňovala myšlienku žurnalistiky, potom som začala robiť v mestských novinách a regionálnej telke a zistila som, že ma to maximálne nebaví a niečo také by som chcela robiť skôr z radosti ako z povinnosti zafixovanej presným termínom, popri čom ti veľa vecí ešte aj upravia podľa seba, zakážu ti dávať tam to a to, proste, celé zle.
Tému ti dajú väčšinou oni a proste napíš o tom niečo!
A píšeš na silu, tak to končí.
Exnárovú už zavreli, takže bohužiaľ