Mená si pamätám vcelku na 99% vždy správne..s tvárami tiež nemám problém.
Do školy sa síce učím málo,ale keď sa učím tak rozhodne zapíšem xy strán. Farebne to krúžkujem,podčiarkujem a zvýrazňujem a zapamätám si to takmer všetko. Viem si potom spomenúť,kde na tom papieri bola ktorá informácia, a potom sa mi ľahšie na písomke orientuje v hlave.
ja tiez obcas skratky, ale pri tych deleniach skor tak, ze si kazde napisem na jednu A4 a kazdy stupen si napisem ako vo worde s nejakou medzerou od okraja a zvyraznim inou farbou.. tak si to viem potom predstavit aj na skuske..
Nič, proste čítam a verím že si to zapamätám. Viem akou farbou som čo mala napísané, kde to bolo napísané, či na pravo alebo ľavo, aký obrázok bol pri tom. Viem kde v učebnici bola báseň (alebo pesnička) o klokanovi asi v 7. triede, kde bol aký obázok zo 1. sv. vojny a tak ale na obsah textu sa spomína ťažšie. Možno by som to mohla nejako využiť ale neviem ako a som lenivá.
Pojmy v nutnom poradí sa napríklad učím tak, že hľadám nejakú totožnú postupnosť aj v ich prvých/posledných písmenách, dĺžkach...pri definíciách si slovo priradím k nejakému, ktoré ho dobre vystihuje a začína na rovnaké písmeno...a podobné triky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Mená si pamätám vcelku na 99% vždy správne..s tvárami tiež nemám problém.
Do školy sa síce učím málo,ale keď sa učím tak rozhodne zapíšem xy strán. Farebne to krúžkujem,podčiarkujem a zvýrazňujem a zapamätám si to takmer všetko. Viem si potom spomenúť,kde na tom papieri bola ktorá informácia, a potom sa mi ľahšie na písomke orientuje v hlave.
ja sa ucim tak, ze si potrebne veci zvyraznim a potom si to citam
alebo si kreslím, prepisujem veci, ktoré sú dôležité
problém je v tom, že na väčšinu sa aj tak nedá nič vymyslieť