Neviete náhodou prečo mi vždy, malé gupky, ked dovŕšia nejaký vek okolo 2 mesiacov, záhadne začnú dochnúť? Myslím že to je tým že im prvý krát umyjem totálne zaj*bané maličké akvárko, vtedy mi zvyknú dochnúť. Môže to byť tým? Nechápem to.
nečistíš akvárko nejakým saponátom? lebo ak by si ho zle zmyla tak by to mohlo byť aj tým, alebo ak im dávaš príliš studenú vodu tak môžu dostať šok a podochnúť.
Môže to byť aj tým, že sa im zmení tvrdosť vody, ťažké kovy môžu byť v novej vode kedže nieje odstáta, môžu sa otráviť dusičnanmi treba im skontrolovať testerom vodu, zmena teploty vody... Ale ináč gupky sú veľmi odolné..
a kde sú ryby, keď čistíš akvarko? resp. v akej vode, a do akej vody ich potom vraciaš? máš podľa mňa zle načasované to čistenie, a teda keď už, vyber čo najviac pôvodnej vody, a tú istú pôvodnú vodu tam po vyčistení aj vráť.
a také veľké čistenie aj s výmenou väčšieho množstva vody si nechaj na čas, keď už tie mrchy budú veľké.
@leilla to je v tom že ja som s tým umývaním chcela počkať čo najdlhšie, lebo som vedela že s tým nemám dobré skúsenosti, ale tá voda už bola tak zaj*baná že som to spravila =/ polka z nich mi ešte žije.... a dúfam aj prežije...
nie, v malom akvárku..... dá, ale oni sú také malé, že filter som nemohla nechať zapnutý dlho, a to mi moc vodu nevyčistilo..lebo viem, že som si ich asi dve našla vcucnuté =D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a také veľké čistenie aj s výmenou väčšieho množstva vody si nechaj na čas, keď už tie mrchy budú veľké.
a filter nič?
to ich chováš v zaváraninovom pohári? ale veď intenzita toho filtra sa dá regulovať...