mate alebo ste uz niekto mali niekekdy akvarium ja mam cisto nove ako casto sa meni voda ? a pri zmene vody ju treba vyliat celu alebo len trocha a doliat novu
robi si z teba picu ......ja som akvarista....takze, mas filter ??? Ak nie, tak vodu musis dost casto menit. Ak mas filter, tak staci raz do tyzdna zhruba 10 percet vody vyliat. Doliat cistou, ale nechlorovou a rovnakej teploty. Najlepsie odstatou. Velke plus je ked mas vela rastlin. Ale to uz je ina starost...ked mas vela rastlin a filter,tak nemusis akvarium umyvat aj 3 roky.
9 : Wewo nie....ono to je prisavnik (Ancistrus)...prisavka je suka, ktora len skodi....myslim ze sa to vola prisavka thajska , po slovenksy....a latinsky nepamatam, viem iba ze gyrinocheilus
a mi povedala ta predavačka ze mam kupit prisavku thajsku.. a to sa pricuclo na sklo a lizalo to sklo.. a vazne to cisti..ja som necistila akvarko od minuleho roka februara a este prisavka zije a akvarko je stale ciste
Flamerage: Chémia,chémia..všade je. Nechcelo by sa mi stáť nad kýblom a čakať na odstátie vody A šak ryby mi ešte žijú, majú sa dobre, mám tam kopec slimákov (čo je ževraj znakom dobrých podmienok) takže kde je problém?
no ak mas kopec tych malych slimakov, tak to nieje bohvieco....tie sa mnozia aj v hnilej vode .....a chemia v akva je dost nanic. A naco stat na kyblom ???? Staci prevarit....a voda je zbavena aj soli a kovov
tysha : No je to na to urrcene, ale napriklad panciernicky su na chemiu vo vode veeelmi citlive . A celkovo skoda penazi, myslim ze tetra to vyraba...aquasafe sa to vola ???
prísavka thajská (Gyrinocheilus je jej rodové meno) NIE JE dravec, živí sa riasami rastlinnou potravou, zlú povesť má preto lebo v dospelosti je dosť teritoriálna a teda agresívna na votrelcov
vodu sa doporučuje meniť približne raz za 2 týždne až mesiac, pričom je vhodné to spojiť s odsávaním detritu (hovien) z dna
vymeniť cca 1/4 až 1/3 vody za novú, odstátu vodu (kvôli teplote a chlóru)
chemické upravovače vody (aquasafe) sú dobrá vec pri správnom dávkovaní, odbúrava chlór, viaže na seba ťažké kovy
25 : Ajaj, chodiaca encyklopedia . No v dobroe zabehnutom akva sa ti detrid ani netvori.....teda rovno sa spracovava....ja napriklad nemusim vysavat. A stale stojim za tym, ze kupovat aquasafe a podobne komercne veci je blbost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ved to vicisti vzdy ked to bude spinave... a nekupuj si prisavku lebo to nem dopadne dobre
alebo do umyvadla ci do vane..
prisavka je taka mrcha plavajuca co ti cisti akvarko
A ešte doplním,že je dobré keď si kúpiš aj taký prípravok do vody,čo ju zbaví toho chlóru a pod. a to tam naleješ, keď budeš vodu meniť.
a mi povedala ta predavačka ze mam kupit prisavku thajsku.. a to sa pricuclo na sklo a lizalo to sklo.. a vazne to cisti..ja som necistila akvarko od minuleho roka februara a este prisavka zije a akvarko je stale ciste
Tysha : sa nehambis navadzat mladeho na taketo veci ? ..... nikdy by ma ani len nenapadlo spomenut chemiu. Chemia len v krajnom pripade
Preváraj si vodu,ja tam fuknem chémiu. A šak nemôže to byť až také škodlivé,keďže je to na to určené
a už vôbec nie do záchoda...
aké veľké akvrako máš??
vodu sa doporučuje meniť približne raz za 2 týždne až mesiac, pričom je vhodné to spojiť s odsávaním detritu (hovien) z dna
vymeniť cca 1/4 až 1/3 vody za novú, odstátu vodu (kvôli teplote a chlóru)
chemické upravovače vody (aquasafe) sú dobrá vec pri správnom dávkovaní, odbúrava chlór, viaže na seba ťažké kovy