taliansky, ja chcem taliansky... hmm, najbližšia alternatíva je španielsky. fr. nechcem, ale váham nad nemčinou, aj tá by bolo fajn (keby sa ju nebolo treba učiť )
Ja si myslím, že najmenej potrebná mi bude francúzština, o španielčine som počula tiež že je ľahká a bohužiaľ vychádza mi z toho, že nemčinu využiješ najviac, a niektoré firmy ju možno budú požadovať. Kedže naši najväčší partneri sú Nemecko a Rusko.
Kedže sa učíš nemecky, asi by som tento jazyk vyradila. Sama s ním ale nemám skúsenosti. Španielčina, neviem, nemyslím si, žeby to bo nejaký dôležitý jazyk, tu v Európe, neviem. A FR, tú som sa učila a ďakujem bohu, že už sa ju neučím. Neviem, ono to je pekný jazyk, ale učenie ti to vyvráti. Ale asi čo sa týka prosperity, tak tú francúzštinu
Ja si na VŠ osobne vyberám čínštinu, tiež z AJ aj z RJ čosi viem.
Španielčina je hnusná.
Francúzština tiež nič moc.
Nemčina tu víťazí a to ani nemusíš uvažovať nad tým, že je väčšia pravdepodobnosť, že pôjdeš niekam do Rakúska, ako do Južnej Ameriky či Afriky
neviem, podľa mňa to že tam máš tú ruštinu už je samo o sebe dosť nešťastie, načo si dávať ešte nemčinu ? to je na tak na samovraždu.
španielčina je dosť ľahká
francúzština ťažšia, ale veľmi pekná a keď budeš vedieť po francúzsky, jednoducho sa naučíš španielčinu a taliančinu. podľa mňa francúzština.
ja sa už 9 rokov učím nemčinu, no nie že by som z nej niečo vedela hlavne že som v programe DSD ale jazyka ma velmi bavia - chcela by som si ešte zlepšit ruštinu a učit sa latinčinu a španielčinu... Mám lepší vnútorný pocit, ked viem, že viem nie len slovenčinu a angličtinu
@lawey v poslednom čase sa mi vôbec nepáči a ešte sa mi nepáči, že sa ju zrazu učia úplne všetci (a ja nechápem prečo) + myslím, že by som ju ani nemala kde využiť
podľa toho, kde by si sa najradšej videla o takých 10-15 rokov... ale tak mne osobne Európa vyhovuje, zamestnanie by som si v ideálnom prípade chcela nájsť buď v nemecky hovoriacich krajinách (preto bez váhania nemčina), alebo ma láka aj Škandinávia a to by som už ten jazyk doklepla keby to bolo aktuálnejšie, ale vravím; z týchto troch s nemčinou nič nepokazíš a máš celkom kvalitné vyhliadky do budúcnosti
@tangerina to máš obdobné ako ja a španina (ale ako som bola vo styku s španielskými mlufčími tak to opadáva, a dala som si to na koniec mojho súčasného languages to learn listu )
a preto sa ju ludia tak začali učiť, lebo je viac menej lahšie naučiteľná - slovanský jazyk a prognozuje sa dosť jeho využitie @smajdalf som rovnakeho nazoru + nemčina je moc pekný jazyk minimálne z germánskych najkrajší si myslím
@smajdalf španielčina JE hnusná
napočúvala som sa jej v robote dosť a proste nie
i keď chápem, že každý má iný vkus a mne celkovo románske jazyky nesedia (jediný, čo sa mi z nich páči, je latinčina), ale proste, nie
Nemčina je super, pokiaľ sa ju zrovna nemusím učiť alebo nemusím rozmýšľať, ako pekne sformulovať preklad viet typu: "Sie dienen als Träger für die Dachausrüstung, beherbergen die Luftansaug- und Austrittsöffnungen bzw. Lüftungsgitter und -schächte für die Belüftung der Fahrzeugkomponenten und bilden einen Abschluss zum Maschinenraum."
@lawey@mielikki zil som 2 mesiace v spanielsku, teraz som sa vratil pravdu povediac a spanielcina je podla mna uplne v pohode... Lepsie jak nemcina, ktora pre mna znie ako keby sa parik nacistov dohovaral kolkatich zidov maju uplynovat tyzdenne aby si splnili limity. Ale tak je pravda, ze kazdemu sedi nieco ine.
@mielikki Ano, toto s tym ma strasny suvis. A povodni obyvatelia severnej ameriky isto miluju anglictinu. Toto podla mna nema absolutny suvis.
To jak keby niekto spravi anketu ci mas radsej benzinove alebo nafotve auta a ty tam zajebes ze dinosaury urcite maju vela peknych slov na pohonne hmoty...
@40 a ked uz s tymto zacinas, francuzi a anglicania (minimalne, urcite aj ine narody) maju urcite vela peknych slov na nemcinu... Takuto kokotinu vytahnut boha jeho to neni normalne...
@smajdalf neviem, čo sa hneď odúvaš, chcela som tým povedať presne toto, že jazyk nemôže za žiadne nepekné veci, ktoré kedy spravil niekto, kto tým jazykom rozprával (lebo to si nenápadne vytiahol ty), tak sa tu teraz nerozčuluj
@smajdalf dosť ľúbim totok o nazzi a tak...pokial viem, ten jazyk sa vyvíjal dllllllllllho pred takymito onymi.... a btw. keď došli španieli do južnej ameriky spôsobili hádam najväčšiu genocídu v histórií ľudstva (sú o tom rôzne knihy zachované z onoho obdobia) ...čiže na mielikkin podnet len reagujem na nazzi spojenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Ja si na VŠ osobne vyberám čínštinu, tiež z AJ aj z RJ čosi viem.
**Kedže sa učíš anglicky, som tam preklep dala
Francúzština tiež nič moc.
Nemčina tu víťazí a to ani nemusíš uvažovať nad tým, že je väčšia pravdepodobnosť, že pôjdeš niekam do Rakúska, ako do Južnej Ameriky či Afriky
nemcina je najtazsi ci?
španielčina je dosť ľahká
francúzština ťažšia, ale veľmi pekná a keď budeš vedieť po francúzsky, jednoducho sa naučíš španielčinu a taliančinu. podľa mňa francúzština.
+ ruštinu by som sa nikdy dobrovoľne neučila
Nie, to patrí do povinne voliteľných V mojom obore sa tento jazyk stáva veľmi dôležitý
a preto sa ju ludia tak začali učiť, lebo je viac menej lahšie naučiteľná - slovanský jazyk a prognozuje sa dosť jeho využitie
@smajdalf som rovnakeho nazoru + nemčina je moc pekný jazyk minimálne z germánskych najkrajší si myslím
napočúvala som sa jej v robote dosť a proste nie
i keď chápem, že každý má iný vkus a mne celkovo románske jazyky nesedia (jediný, čo sa mi z nich páči, je latinčina), ale proste, nie
Nemčina je super, pokiaľ sa ju zrovna nemusím učiť alebo nemusím rozmýšľať, ako pekne sformulovať preklad viet typu: "Sie dienen als Träger für die Dachausrüstung, beherbergen die Luftansaug- und Austrittsöffnungen bzw. Lüftungsgitter und -schächte für die Belüftung der Fahrzeugkomponenten und bilden einen Abschluss zum Maschinenraum."
Ani jedno Dopravná logistika
To jak keby niekto spravi anketu ci mas radsej benzinove alebo nafotve auta a ty tam zajebes ze dinosaury urcite maju vela peknych slov na pohonne hmoty...
ale inak áno každému sa lúbi dajačo iné