JA milujem caje.....Okrem silnych ciernych a podaktorych zelenych skoro vsetky.. Ovocne caje su moje...Vychutnvat pravu chut caju... aach..idem si uvarit caj.
Doma: materina dúška,mäta prieporná, skorocel kopijovitý šalvia lekárska, praslička roľná, baza čierna(kvety), šípky, lipové kvety, Alchemylka a rôzne ich kombinácie to sú vlastne nečaje z klasických máme momentálne darjeling a ešte nejaký zelený japonský a thaiwanský jasmínový ale neviem im prísť na meno
V čajovni: Púštna Duna, Čaj p. K.J. Máchu, Genmaicha kioto, liči(neviem jak sa to píše niečo ako Lich cha a plno ďalších ale tieto si dávame najčastejšie
Pokial to niesu caje s roznymi podivnymi prisadami, typicke pre napr. azijske krajiny.
---
napr.
Tibet - v drsnej horskej krajine určite nepoznajú prirovnanie "slabý ako čaj". Tamojší tradičný nápoj, zvaný časuma, veru nemá s našim ponímaním čaju veľa spoločného. 75g silného, lisovaného čaju vyjde na 1l nápoja. Tibeťania doň pridávajú 100- 250g rozpusteného masla z mlieka jakov, vyšľahajú, až kým nezískajú hustý, vysoko energetický nápoj.
Mongolsko - lisovaný čaj tu najskôr rozdrvia v kamennom mažiari na prach. Lyžičku takéhoto prachu zalejú litrom studenej vody, povaria na ohni a pridajú liter mlieka - ťavieho, ovčieho, či dokonca kobylieho. Dochutia trochou masla, opraženej múky a niekedy nápoj podávajú aj s ryžou alebo krúpami. Chuťovú bodku receptu dáva soľ, zázvor, kardamon a čierne korenie.
ja milujem citrónový čaj.... a inak mám takú záľubu, že všade kde prídem a navrhujú mi čaj, vypýtam si od nich jednu vzorku z každého druhu čaju a dám si ten, na ktorý mám práve chuť
Ja mám najradšej sipané lebo tie mi chutia viac a je tam lepší výber...raz som bratovy kúpila sypaný čaj a to "jahody v šampanskom"...krásne to voňalo...ale tá sviňa mi ani ochutnať nedala !!
Ale teraz pijem hlavne picwick (či ako sa to píše) a to najmä "pomaranč s vôňou orientu" potom "slivky s vanilkou a škoricou" (práve ho pijem xD) a "jahody so smotanou" ešte majú aj "hrušku s citrónom a vanilkou" ale ten som ešte nemala...
@Sahara Veľmi dobrý je Rooibos orange klasický rooibos ochutený pomarančovou kôrou u nás v čajovni ho v lete robia chladený z našľahanou penou potom vyzerá ako pivo a je skutočne výborný
Ja si neviem predstaviť jeden deň bez čaju... niektoré rodiny majú stále nejakú sladkú vodu, my máme stále čaj .... A najviac mi chutí mix jahodového a čerešňového
MILUJEM yogiho, ale to je prosím pekne už ťažká závislosť...
Ďalej mi chutí mätový, najlepšie z čerstvej mäty, ginko, rooibos... ale ako hovorím, Yogi je Yogi a preto radšej tvrdohlavo pijem stále ten, ako by som mala objavovať nové
@james144 presne som ta vystihol v minulej diskusii...si uplny dement ktory caka kedy bude hviezda na birdzi ...tu na birdzi vylievas srdce a rozpisujes sa ake mas rad čajíky a neviem co vsetko este...a mne si pisal ze som beznadejny pripad..smola chlape
@L0l0mir síce neviem kto si nepamätám si kde a kedy som ťa urazil ale áno to si ma úplne presne odhadol som "dement" ktorého životným cieľom je stať sa hviezdou birdzu to je môj životný cieľ
ja mám veľmi rada čaje a chutia mi kadejaké, nemám rada asi len vanilkový (z tých, ktoré som pila), to je fakt hnus. ale momentálne najviac frčím na zelenom čaji s limetkou a eukalyptom...
Maté je moje obľúbené Pijem väčšinou 1l za deň (niekedy klasické green, ale aj atacama, IQ, lemon, paraguaj) Ale mimo toho pijem aj Rooibos alebo White downy A po novom nesladím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
vypijem rôzne, ale materina dúška alebo mätový mi hlavne chutia...
V čajovni: Púštna Duna, Čaj p. K.J. Máchu, Genmaicha kioto, liči(neviem jak sa to píše niečo ako Lich cha a plno ďalších ale tieto si dávame najčastejšie
v provizorných podmienkach: čokoľvek čo sa nájde
---
napr.
Tibet - v drsnej horskej krajine určite nepoznajú prirovnanie "slabý ako čaj". Tamojší tradičný nápoj, zvaný časuma, veru nemá s našim ponímaním čaju veľa spoločného. 75g silného, lisovaného čaju vyjde na 1l nápoja. Tibeťania doň pridávajú 100- 250g rozpusteného masla z mlieka jakov, vyšľahajú, až kým nezískajú hustý, vysoko energetický nápoj.
Mongolsko - lisovaný čaj tu najskôr rozdrvia v kamennom mažiari na prach. Lyžičku takéhoto prachu zalejú litrom studenej vody, povaria na ohni a pridajú liter mlieka - ťavieho, ovčieho, či dokonca kobylieho. Dochutia trochou masla, opraženej múky a niekedy nápoj podávajú aj s ryžou alebo krúpami. Chuťovú bodku receptu dáva soľ, zázvor, kardamon a čierne korenie.
ja milujem citrónový čaj.... a inak mám takú záľubu, že všade kde prídem a navrhujú mi čaj, vypýtam si od nich jednu vzorku z každého druhu čaju a dám si ten, na ktorý mám práve chuť
Ale teraz pijem hlavne picwick (či ako sa to píše) a to najmä "pomaranč s vôňou orientu" potom "slivky s vanilkou a škoricou" (práve ho pijem xD) a "jahody so smotanou" ešte majú aj "hrušku s citrónom a vanilkou" ale ten som ešte nemala...
Ďalej mi chutí mätový, najlepšie z čerstvej mäty, ginko, rooibos... ale ako hovorím, Yogi je Yogi a preto radšej tvrdohlavo pijem stále ten, ako by som mala objavovať nové
Stava sa vam niekedy ze toho caju vypijete tolko ze nemozete vecer spat ?
všetky možné aj nemožné čaje...
teraz asi pre dmesiacom som skúsila taký že sah salep... poznáte? taký turecký biely prášok a hcutí to trošku akokrupica..
ale milujem všetky od zelených cez ovocné a aj čierne ..
Najradšej mám však zázvorovo-citrónový.. Jeden čas ho mali v Tescu, teraz ho však nikde nie je možno dostať
mam rad aj citrusove, zato ovocne (jahoda) nemusim
a zelene tiez ale s prichutami
a tie nove trojuholnickove mi chutia!
@Leiasolo je ozaj chutný....výborný