Viac ako samotné video ma zaujali komentáre k nemu - skoro každý tam píše že školy sú na nič a že je zbytočné sa učiť. Aký je na to váš názor? Myslíte si že je naozaj rozum
uz teraz si myslim, ze slovensko je vysoky nadpriemer co sa tyka idiocie mladych ludi. bez skol to uz bude skutocne bananistan s opicami zaostalymi tu.
vsetci skolopovinni nadavaju an skolu ale: Skola nam dava plno novych zazitkov, priatelov, skusenosti, znamosti, zazijeme tam kopu srandy, vytvarame si puta...jasne ze vacsine z nas sa neche/lo ucit ale skola nieje iba o uceni...ja vobec nelutujem roky stravene v skole. Urcite by bol moj zivot, tak ako kazdeho z nas chudobnejsi bez vsetkych tych zazitkov zo skoly bez vsetkych skusenosti atd...
sú to primitívi ... tiež mi neskutočne lezie na nervy, keď začnú čo i len moji spolužiaci hovoriť, aká je škola zbytočná -.- ... ľudia si to neuvedomujú, ale bez školy by sme boli stratení a ako tam bolo napísané - nevedeli by sme písať, čítať..nevedeli by sme nič a mohli by sme sa vyrovnať opiciam..
@impulse ja si to tiež myslím ale ľudia tam písali také veci ako "to čo sa v škole učíme si môžem nájsť na internete" alebo "aj tak každý koho poznám pracuje v inom odbore aký vyštudoval" čo si o tom myslíte?
Naučíš sa v nich, že život je sviňa, lebo koľkokrát je hodnotenie nespravodlivé a neobjektívne, učitelia sú zasadnutí, nevedia vysvetliť učivo a na ďalšiu hodinu to máš ovládať atď. atď. A taký je aj život.. nie je spravodlivý, čiže presne na toto nás pripraví.
Niekedy je dobre biť sa za spravodlivosť, aj keď nevyhráme. Len potom netreba byt sklamany.
Za prvé si myslím, že by rodičia mali mať slobodnú voľbu a preto by mala byť zrušená povinná školská dochádzka. Kto chce učiť svoje dieťa sám, mal by mať možnosť.
Za druhé, prečo ti to príde zvrátené? Deväť rokov si strávil v škole a naučil si sa čo? Čítať a písať, ďalej? Trochu málo na deväť rokov nie? Dobre, čo na strednej? Naučili ťa ako podnikať? Naučili ťa ako zamestnávať ludí? Naučili ťa účtovníctvo? Alebo ako si nájsť prácu? Naučili ťa vôbec niečo, čo má reálnu hodnotu na ekonomickom trhu?? Mňa nie. Išiel som na školu, ktorá ma zaujímala a vedel som viac ako tí pupkatí kreténi, ktorí 30 rokov svojho života opakujú to isté učivo dokola ako papagáje. Vo svojom mimoškolskom čase som sa naučil mnohonásobne viac zaujímavejších a použitelnejších vecí ako za celú dobu čo som strávil v rôznych školách. To už ani nehovorím koľko som sa toho naučil a aké skúsenosti som nabral v skutočných zamestnaniach.
Niekedy mi až pripadá, že štát zaviedol bezplatné školstvo len preto, aby držal mladých ludí z trhu. Mladých ludí, ktorí sa vedia mimoriadne rýchlo učiť a majú obrovskú výdrž. Teraz chodím na výšku a vidím to plýtvanie časom. Všetko čo som sa doteraz naučil za 3 roky na výške by som pokojne nacpal do jedného mesiaca, keby som sa tomu naplno venoval. Je to zabitý čas. Keby som popri tom nepracoval tak odtiaľ utekám. Robím to už len pre rodičov a starých rodičov, ktorým by moje ukončenie tej školy urobilo radosť.
toto zrejme vychádza z výroku ,,na čo sú nám školy, keď sme prijebaní" , ale fakt, myslím si, že bez škôl by to bolo ešte horšie ako je ... aj keď by to chcelo zrejme nejakú poriadnu reformu školstva, nie to, čo nám odprezentovali politici doteraz ... :/
@10 ... ciastocne suhlasim. ale vidim to trochu inak. Povinna skolska dochadzka by mala ostat. Zakladna skola by mala byt zamerana na zaklady do zivota. Teda stale by tam bola povinnost ovladat matersky jazyk, citat pisat, jednoduche pocty a p. Vseobecny rozhlad by malo dieta ziskavat same vo svojom volnom case. Ktoreho by malo v pripade efektivnejsich ucebnych osnov a planov ovela, ovela viac. Dalsia skola by uz mala odborne zameranie. Ak by sa zmazalo triedenie na zakladnu, strednu a vysoku skolu, bolo by jednoduchsie a mohlo by mat podobu povinneho a odborneho vzdelania.
A do hajan by som rovno poslal aj titul pred, ci za menom. Ten by dostal iba ten, kto by mal zasluhy v oblasti vedy a vyskumu, kto by bol vo svojom obore kapacitou.
takato luza prijebana primitivna tu robi protesty.. potom sa cudujme, ze sme v takych hovnach...
@matheusko a preco nenechat ludom moznost vyberu? preco by mi niekto mal prikazovat, ci mam dat SVOJE dieta do skoly alebo nie? co ked ho viem lepsie vychovat, ako nejaky frustrovany ucitel so 400 eurami vo vrecku?
@tommyhot ... nepochybujem o schopnostiach niektorych rodicov. Ale nie kazdy rodic dokaze dieta naucit citat, ci pisat. Cize v podstate toto akokeby chrani to dieta pred rodicom. Aby z toho nevznikol kapitalizmus ako pred vojnou, alebo po vojne, ked malolete deti pracovali, namiesto toho aby chodili do skoly. Ten zaklad jednoducho zo zakona dany musi byt. Je sprostost dat cloveku uplnu volnost a slobodu, a cakat ze sa bude spravat rozumne, kultivovane a ze s tym spravne nalozi. Spolocnost je plna hlupakov, smejdov a lenivych ludi, a prave na nich treba mysliet tiez, treba akoby mysliet za nich. Inak sa to cele zvrtne tak, ze sa v krajine nebude dat zit a uroven spolocnosti hlboko klesne. Teda aj vzdelanost.
@matheusko otazka je, preco chceme robit z ludi ovce, ktore sa musia spravat rozumne a kultivovane? Absolutne nemam problem s tym, ked si niekto vyberie tu lahsiu cestu, bude idiot, zdochne odhladu a zrazu zo 7 miliardovej spolocnosti tu mame len miliardovu. Aky problem?
Problem priemyselnej revolucie nebol kapitalizmus ako taky, ale fakt ze ludia neboli vzdelani a nemali inu moznost ako muklovat do vyroby za pas, lebo boli tupi a nevedeli si predstavit ziadnu inu pracu. Lenze dnes uz sme vzdelani a mame podstatne viac moznosti ako mali ludia kedysi, a myslim si, ze TERAZ prechod do kapitalistickej spolocnosti bez statu by nam nerobil velky problem. Ono vytvorit sukromne skoly s 10 nasobne vyssou kvalitou vzdelavania nie je problem (ak nebudu existovat hlupe statne obmedzenia, tak ich bude viacero, bude konkurencia a poucky uz poznas). Naco k tomu potrebujeme stat, ktory taku kvalitu nikdy nedosiahne a cez dane a dvojite dane aj tak od nas vytiahne podstatne viac, ako keby to platime priamo sukromnikovi vlastniacemu danu skolu? Suhlasim, ze vela ludi nepojde cestou vzdelavania, ale no a co? Je to ich problem a ich slobodne rozhodnutie. Ked budu tupi nech mukluju s holou ritou vo vykoristovatelskej tovarni..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
svet plný tupých ľudí, ktorých by tí múdrejší na každom kroku o*ebali..
neznášam vstávať do školy, ale všetko zlé je na niečo dobré
palicu na takých hlupákov!
Niekedy je dobre biť sa za spravodlivosť, aj keď nevyhráme. Len potom netreba byt sklamany.
Za druhé, prečo ti to príde zvrátené? Deväť rokov si strávil v škole a naučil si sa čo? Čítať a písať, ďalej? Trochu málo na deväť rokov nie? Dobre, čo na strednej? Naučili ťa ako podnikať? Naučili ťa ako zamestnávať ludí? Naučili ťa účtovníctvo? Alebo ako si nájsť prácu? Naučili ťa vôbec niečo, čo má reálnu hodnotu na ekonomickom trhu?? Mňa nie. Išiel som na školu, ktorá ma zaujímala a vedel som viac ako tí pupkatí kreténi, ktorí 30 rokov svojho života opakujú to isté učivo dokola ako papagáje. Vo svojom mimoškolskom čase som sa naučil mnohonásobne viac zaujímavejších a použitelnejších vecí ako za celú dobu čo som strávil v rôznych školách. To už ani nehovorím koľko som sa toho naučil a aké skúsenosti som nabral v skutočných zamestnaniach.
Niekedy mi až pripadá, že štát zaviedol bezplatné školstvo len preto, aby držal mladých ludí z trhu. Mladých ludí, ktorí sa vedia mimoriadne rýchlo učiť a majú obrovskú výdrž. Teraz chodím na výšku a vidím to plýtvanie časom. Všetko čo som sa doteraz naučil za 3 roky na výške by som pokojne nacpal do jedného mesiaca, keby som sa tomu naplno venoval. Je to zabitý čas. Keby som popri tom nepracoval tak odtiaľ utekám. Robím to už len pre rodičov a starých rodičov, ktorým by moje ukončenie tej školy urobilo radosť.
@matheusko a preco nenechat ludom moznost vyberu? preco by mi niekto mal prikazovat, ci mam dat SVOJE dieta do skoly alebo nie? co ked ho viem lepsie vychovat, ako nejaky frustrovany ucitel so 400 eurami vo vrecku?
Problem priemyselnej revolucie nebol kapitalizmus ako taky, ale fakt ze ludia neboli vzdelani a nemali inu moznost ako muklovat do vyroby za pas, lebo boli tupi a nevedeli si predstavit ziadnu inu pracu. Lenze dnes uz sme vzdelani a mame podstatne viac moznosti ako mali ludia kedysi, a myslim si, ze TERAZ prechod do kapitalistickej spolocnosti bez statu by nam nerobil velky problem. Ono vytvorit sukromne skoly s 10 nasobne vyssou kvalitou vzdelavania nie je problem (ak nebudu existovat hlupe statne obmedzenia, tak ich bude viacero, bude konkurencia a poucky uz poznas). Naco k tomu potrebujeme stat, ktory taku kvalitu nikdy nedosiahne a cez dane a dvojite dane aj tak od nas vytiahne podstatne viac, ako keby to platime priamo sukromnikovi vlastniacemu danu skolu? Suhlasim, ze vela ludi nepojde cestou vzdelavania, ale no a co? Je to ich problem a ich slobodne rozhodnutie. Ked budu tupi nech mukluju s holou ritou vo vykoristovatelskej tovarni..