Otázka je jasná. Aby tu nebolo zbytočné útočisko, nebudem reagovat. Ak chcete aby som reagoval, napíšte "reaguj na mňa". Otázku ďalej nešpecifikujem, okrem jediného : neberte do úvahy hmotnosť zotrvačnú a hmotnosť tiažovú, predsa niekomu to nemusi byť jas
Ak by sa vam zdala otázka všeobecná, (chceli by ste viac špecifikacie), napíšte mi "špecifikuj". Napíšem niečo čo ma bude zaujimať k otázke a k vám (mimo ostaných prispievateľov).
pre upresnenie hmotnost telesa je vzdy rovnaka vsade v kozme, vaha telesa merana niekde na zemi a niekde v orbite "asi" nebude rovnaka no a tiaz je konstanta, kt. sme si tu "vymysleli" na Zemi
@10 velmi pochybujem o tom, ze ak sa ta niekto pyta, kolko vazis, tak mu hovoris svoju hmotnost. hovoris mu svoju vahu, taku, aku si vies namerat tu na Zemi a asi nie, vahu nastroja alebo co ( netaktnost otazky zanedbavame )
@miso16211 Načo dávaš otázky na ktoré sám poznáš odpoveď...stavím sa že študuješ Fyz, a teraz si len honíš ego na niekom kto tú odpoveď nepozná alebo aj pozná len sa zle vyjadril a začneš sa tu hrať zo slovíčkami ..
Hmotnosť a váha je rozdiel. Váha je prístroj, hmotnosť daná vlastnosť hmotnej látky. Vo väčšine prípadov to teda každý hovorí z fyzikálneho hadiska nesprávne, ale aj tak je to v podstate jedno. Chápeme sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
- ani nemusite reagovat
vaha je vycislene mnozstvo "tahu", kt. vytvara objekt s gravitaciou, v ktoreho poli je dane teleso
tiaz je sila, kt. posobi na teleso v gravitacnom poli Zeme
inak » jaray.blog.sme.sk/c/315137/1-JARA...
mily clanok
Si kokot