Myslím hotely, reštaurácie a kaviarne určené iba pre dospelých. Považujete to za dobrú vec alebo si myslíte, že je to diskriminačné? Navštívili (by) ste takú prevádzku? Myslíte si, že je v poriadku, aby zákon určoval, koho si podnikateľ (ne)môže vpustiť
Take prevadzky su super a hovorit ze to je diskriminacia je blbost. Ked je niekto raz podnikatel a urci si ze chce mat podnikanie len pre urcitu skupinu ludi je to jeho vec, kedze je to jeho riziko a jeho peniaze. Sam som v rodinej restauracii zazil ako majitel vyhodil rodinu s detmi lebo tie decka sa nevedeli spravat a ti na neho potom zavolali policiu. Vsetci hostia sme sa za neho postavili a policajti to nechali tak. Adults only je podla mna nieco co by malo byt uplne samozrejme, predovsetkym v Londyne a v US su aj kluby ktore su members only a nikto sa nad tym nepozastavaju, hoci clenom sa moze stat len velmi specificka skupina ludi.
@miro777@4 members only prevádzky poznám aj v Prahe, ale tie vznikajú za účelom obchádzania rôznych nariadení - napríklad o zákaze fajčenia, a členstvo dajú hocikomu. o adults only podniku, žiaľ, neviem, tiež súhlasím, že by to mala byť norma.
@thunderstorm@5 Ja si myslim ze to je preto lebo zrejme by to bola brutalna negativna PR a mozno to len caka kym si dakto trufne, i ked v takej Prahe by som cakal ze ich par bude... .
A rovnako, ako sa dospelaci netrepu do detskeho kutika a skakat na trampolinu, tak by agresivne matky mohli respektovat, ze niekam jednoducho maju s dietatom vstup zakazany a bodka. A nenariekat, ze jeziskomaria zrovna v tejto kaviarni sme si nemohli dat kavicku, alebo zrovna v tomto hoteli nam odmietli ubytovat dieta. Je triliontisic inych moznosti, kde ich radi uvitaju.
@luc.ka@9 presne.
Tiež to vnímam ako protipól detských ihrísk, rodinných reštaurácií, kadejakých lunaparkov a myslím si, že by to malo byť bežné. Možností, kam ísť s deckom, bude vždy dosť.
Myslím si, že je to vítaná vec. Sú family friendly miesta, dog friendly miesta a sú aj adults only. Človek si môže vybrať podľa svojej potreby a tak by to aj malo byť. A family friendly miest je strašne veľa, takže sa ani nikto nemôže sťažovať, keď jeden hotel z desiatich je adults only.
Akože existuje zásada zákazu diskriminácie na základe veku ale to je cielené na starých ľudí / dôchodkový vek. Inak by bolo xy zákonov, ktoré limitujú niektoré úkony na základe veku, v rozpore s Ústavou. Len v skratke - volebné právo, rôzne právne úkony ako napr. sobáš, podpisy rôznych zmlúv, predaj alkoholu, cigariet, možnosť brigády / práce atď. Ale tak čo ja viem, možno by nejaký rodič na súde uspel keby napr. nebol iný hotel v malom meste a nutne by tam ten človek musel prespať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A rovnako, ako sa dospelaci netrepu do detskeho kutika a skakat na trampolinu, tak by agresivne matky mohli respektovat, ze niekam jednoducho maju s dietatom vstup zakazany a bodka. A nenariekat, ze jeziskomaria zrovna v tejto kaviarni sme si nemohli dat kavicku, alebo zrovna v tomto hoteli nam odmietli ubytovat dieta. Je triliontisic inych moznosti, kde ich radi uvitaju.
Tiež to vnímam ako protipól detských ihrísk, rodinných reštaurácií, kadejakých lunaparkov a myslím si, že by to malo byť bežné. Možností, kam ísť s deckom, bude vždy dosť.
ak este budem chodit s partnerom na dovcu do rezortov, urcite budem vyberat AO
posledna dovolenka v kids friendly hoteli bolo docela peklicko
mohli by byt aj adults only chodniky, dnes ma skoro zrazilo dieta na bicykli