Myslím hlavne "slovenských Madarov",žijúcich na SVK,rozprávajúcich madarsky,ktorí by najradšej posunuli madarské hranice vyššie na úkor SVK. Práve pozerám futbal v D.Strede,kde je skandovanie "Ria Ria Hungaria" bežnou záležitosťou a je mi z toho smutno
Nepoznám takých, ktorí by chceli, ako vravíš, posunúť hranice na úkor Slovenska. Poznám len takých, pre ktorých je maďarčina druhým materinským jazykom, žijú na pohraničí, ale sú to Slováci, nijak na Slovákov neútočia, skôr naopak, kamarátke sa na strednej vysmievali, že "aha - maďarka!". A takíto maďari mi teda naozaj neprekážajú, neprekáža mi ani to, že sa medzi sebou rozprávajú obidvoma jazykmi (inak, to musí byť super, mať viac materinských jazykov, hneď od začiatku ich to stavia do výhodnejšej pozície).
taaaaak akoze nemam k nim velmi pozitivny vztah, ale to nemaju ani ostatni obcania SR madarskej narodnosti, ktorym neboli odmalicka tlacene dristy do hlavy ..
ale ta druha skupina - cize obcania SR madarskej narodnosti, ktori to s madarskou nacionalitou neprehanaju a su to normalni ludia, ktori radsej riesia zalezitosti kazdodenneho zivota ako usporiadanie hranic statov mi nevadia, dokonca s jednym zijem, cize som s tym OK ..
nepoznam takých a to som z kvázi "madarskej" dediny...
toto je uz davno prec,len niektorí občania tejto republiky si myslia,ze ked je niekto z juhu a vie po hu, tak je automaticky promadarsky orientovani čo je teda drbnute
takze nemyslim si o nich nic,lebo takých je naozaj minimum a cim dalej ich bude menej
@Bebekex možno máš šťastie, ale ja poznám desiatky takých a aj od kolegov z južných oblastí SVK počúvam o tom, čo vystrájajú madarskí akože Slováci, tak sa mi to strašne ťažko počúva... pritom len skupine takých ľudí ked prepne, tak tu môže vzniknúť peklo alebo sa vráti Uhorsko...
Sakra omylom som to zmazala, proste bolo tam, že pochádzam z mesta, ktoré delí od Maďarska len Dunaj a nikdy som sa s tým čo popisujes nestretla. Myslim, ze tento obraz o madaroch čo chcú posúvať hranice zasial Slota alebo ja neviem kto, ale v praxi to tak vôbec nie je. Nazivame si tu dobre, ale viac krát som stretla s nevraživostou slovákov a s heslami typu "Madari za Dunaj", čo mi príde dost úbohé, ja nemôžem za to kde som sa narodila. A vedieť dva jazyky na úrovni materinského je skôr výhoda.
Vidis,ze ti tu takmer kazdy napisal,ze sa s nimi nestretol
A spominam mladu generaciu preto,ze si napisal,ze ked takej skupine ludi prepne,ze tu vznikne peklo alebo nove uhorsko,pricom do buducna nic take nehrozi,kedze sa nejedna o mladu generaciu ako si sam poznamenal
ja proti Maďarom čo tu žijú nemám nič... akurát mi príde, že by sa niektorí mali tak trochu hanbiť, že nevedia ani jediné slovo po slovensky aj keď tu žijú od narodenia a navyše majú slovenčinu aj na školách. ale samozrejme veľa z nich po slovensky normálne vie... no a s takým ako popisuješ som sa stretla len raz a to ani nie osobne ale na pokeci... vedel síce po slovensky, ale neznášal Slovákov aj slovenčinu a hovoril o tom, že kedysi to bolo ich územie a proste furt sa mu niečo nepáčilo tak som spravila to čo ešte dovtedy nikdy a povedala som mu, že keď sa mu tu nepáči tak môže ísť za Dunaj mi vynadal do všeličoho, ale stálo to zato ale ako vravím, toto bol jediný taký prípad... väčšina takýto nie sú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale ta druha skupina - cize obcania SR madarskej narodnosti, ktori to s madarskou nacionalitou neprehanaju a su to normalni ludia, ktori radsej riesia zalezitosti kazdodenneho zivota ako usporiadanie hranic statov mi nevadia, dokonca s jednym zijem, cize som s tym OK ..
toto je uz davno prec,len niektorí občania tejto republiky si myslia,ze ked je niekto z juhu a vie po hu, tak je automaticky promadarsky orientovani čo je teda drbnute
takze nemyslim si o nich nic,lebo takých je naozaj minimum a cim dalej ich bude menej
A spominam mladu generaciu preto,ze si napisal,ze ked takej skupine ludi prepne,ze tu vznikne peklo alebo nove uhorsko,pricom do buducna nic take nehrozi,kedze sa nejedna o mladu generaciu ako si sam poznamenal