a je možnosť dostať sa tam aj na základe prijímačiek? aký je pomer kapacít? alebo má niektorá skupina prednosť?
inak nič si o tom nemyslím, kto sa tam tak dostane, ale nepôjde mu to, tak vyletí, no. A neopovažujem za práve neopodstatnené vyžadovať všestranne dobré výsledky.
celkovo prijimanie z priemeru je dobra hovadina. kazda skola ma iny system. inych vyucujucich, ine metody vyucby, technicke vymozenosti, podmienky na maturite. Ak by to malo byt podla mna, na kazdej skole by boli prijimacky bez predchadzajucich vysledkov a uspechov. Mas maturu fajn, tvoja vec. Tu napis nas test, ci vyhovujes nasim poziadavkam.
@ahojky011 neviem kam chodíš do školy ty, ale u nás to neboli hlúpi cheateri... bifloši, to hej, ale keď makajú toľké roky nevidím problém v tejto výhode
@narazuvzdornaa dá sa dostať pomocou scio testov ale proste miesta zaberajú tí s priemerom. Presne si to vystihla tými všestranne dobrými výsledkami - načo je na farmáciu nepriamo požadovaná výborná znalosť dejepisu či občianskej?! Hnevá ma to, lebo proste neťahákujem a nie je možné sa naučiť obrovské kvantum dejepisu, ktorý mi nejde aby som mal 1 a perfektne dajme tomu chémiu a biológiu, ktoré potrebujem na štúdium...
@ahojky011 tak ako neviem na aku (pravdepodobne zakladnu) kolu chodis, ale u nas nikdy ziaden "hlupy cheater" - dalo a to napisat aj po slovensky, nemal same jednotky na vysvedceni.
@majqqqo preco? napriklad karlova berie na zaklade sutazi a nehnevaj sa na mna, ale ked sa dostanes na celostatne kolo nejakej olympiady tak to vacsinou uz znamena, ze ta ten predmet vazne bavi a zaujima, lebo napriklad na biologickej su teda tazsie otazky nez na prijimackach...
@delica Nechodím na najhorší gympel a 90% ľudí, čo majú jendotky proste majú len mobily na laviciach a tak majújednotky. Pýtal som sa na to kamošov z iných gymnázií v okrese a že sa tam deje to isté tak na tom niečo musí byť. A som si istý, že tých 10% čo majú samé tak by boli určite príjmačkami prijatí. Tak nechápem logike aby na takejto náročnej škole takto príjmali študentov.
@staphylococcus prečo? lebo nie všetky stredné školy sú na jednej úrovni, niektoré sú slabšie (učitelia na nich netlačia a priemer 1,0 za nič predsa majú) a niekto maká ako sviňa a ten priemer nemá, preto prijímačky.
@9 a keď si už povedal, že niekto sa dostane na celoštátne kolo a predmet ho baví, keď ho BAVÍ, prečo by mu mali robiť problémy prijímačky z daného predmetu, keď sa tak vysoko vyšvihol?
@ahojky011 to sa musel vážne zmeniť svet odkedy som na gymku bola ja. A nebolo to dávno. Ale u nás samé jednotky dlhodobo len jeden človek ono, pri nečakanom skúšaní sa napr. cheatovať nedá, tak ja neviem, ako to potom bez žiadnych znalostí vytiahnú na 1. Ale svet sa možno zmenil, nepopieram.
Mne proste príde úplne ok, ak sa ľudia, čo sa dlhodobo veľmi snažia nemusia stresovať so skúškami.
@majqqqo mojenko, precitaj si, co som napisala. Niektore skoly prijimaju bez prijimaciek CEZ SUTAZE, priemer z toho teraz vynechaj. Ja sa pytam, preco ti vadi prijimanie bez prijimacie VSEOBECNE. @ahojky011 to o olympiadach vobec nebolo pre teba, preco odpovedas na nieco ine nez co som ti adresovala? este keby na oboje tak ok ale...ludia, je vazne tak tazke precitat si tu cas komentu pri ktorej som tagnuty? vazne???
@majqqqo druhy komentar som si nevsimla a nemas pravdu. Prijimacky su casto aj z pridrbanych vseobecnych predpokladov a podobnych nezmyselnosti, ktore napr. mne robia ovela vacsi problem, nez otazky z predmetu. plus v ramci predmetu som silne vyhranena na urcitu oblast pricom co sa tyka ostatneho su moje vedomosti velmi priemerne. tym padom mam sancu sa dostat cez projektovu sutaz ale cez prijimacky si neverim. Chapeme sa?
@staphylococcus by si sa čudovala Raz za polrok sa naučíš na ústnu odpoveď a inak máš mobil za peračníkom s pofotenými poznámkami a ťahákuješ Totálne easy hlavne ak sedíš vzadu ale ja to odmietam robiť
@ahojky011@21 to neotahakujes. Ja som napr. fyzu celu presla na tahakoch lebo som si odmietala kazit inak vyborny prospech kvoli profesorke, ktora odmietala prisposobit svoj vyklad vacsine triedy a aj tak som mala dvojky/trojky, dvojky vacsinou zo sucitu. Matika podobne...neotahakovatelne.
dostal som sa na UPJS na dvojodbor bez prijimaciek, nespravil som prijimacky na jeden odbor, ked som nastupil, zistil som, ze je to tazke, takze radsej prijimacky, ak ich nespravis, vies, ze aj tak by si bol zlym studentom, usetris kopu penazi
noo úplne v pohode ...keď sa dobre učili na strednej a aj keby podvádzali a vtierali sa učiteľom do zadku tak je to ich vec (každý by sa mal zariadiť ako mu je najlepšie) + vždy je tu možnosť že neprejdú prvým semestrom...ja som sa napr. na VŠ dostala bez prijímačiek a som už v 3ročníku
naša škola už zaviedla, že priemer sa ráta len z profilových predmetov, čo je teda dosť rozumné, keď sa niekto celú strednú už orientuje istým smerom
a hm, ja som sa tiež dostala na priemer ako i skoro všetci moji spolužiaci, lebo u nás je strašne nízka hranica a do druhého semestru prešlo zo 700 študentov 200 ... na druhú školu som si musela prejsť jak TSP, tak oborové testy a už v prváku je to cítiť, že sú tam decká, ktoré tú školu ozaj nemajú u prdele ...
1,1 nie je vysoké, zase úplní debili sa tam nedostanú, a keď hej, odletia tak rýchlo ako prileteli .. tým že sú tam prijímačky, máš väčšiu motiváciu sa poriadne pripraviť nielen na ne, na maturu, ale aj na samotný štart do štúdia (čo možno tí priemeroví podcenia). amen
Nj.. tiez si myslim ze je to hlupost brat podla priemeru.. pokial je ten clovek inteligentny, tak si svoj skvely priemer obhaji aj prijimackami... kazda skola je ina, a vsade sa hodnoti inak, niektori mozu byt ozaj blbi a mat same jednotky a niekde je to prisnejsie, alebo ako bolo spominane, tahakovat sa da vsade... mozno tak na tej matike nie, ale tak co si ja pamatam nasu stredoskolsku chemiu a fyziku tak to boli veci ktore aj tak kazdy vzdy odpisal... ti ktori tam nemaju co hladat samozrejme poletia,ale tak ako bolo spominane, zaberaju miesto inym ale tak co uz no.. poriadne sa nauč na prijimacky a dostanes sa aj bez "cheatu"
Je to určite hlúposť brať na základe priemeru. Keď porovnám naše dve susedné gymnázia, na jednom nie je problém prejsť na samých jednotkách ani nemusíš nejako pohnúť prdelou a na tom druhom je to teda pekne náročné dosiahnuť taký priemer. Takže ten leňoch zo slabého gymnázia ( a ide tam pretože vie, že je slabé ) sa dostane na farmáciu a ten čo sa šiel trápiť na ťažké sa tam nedostane, pretože sú tam omnoho väčšie nároky a teda nie je to také jednoduché mať jednotky?
Ten priemer odraza kvalitu vedomosti, ved ucitelia nerozdavaju ciste jednotky iba tak...takze by nemali ti ludia mat problem na vs, nech ich zoberu bez prijimaciek.
ja som na farmacii na Karlovej univerzite, kde brali cez priemer a vacsina tychto ludi skoncila v prvom rocniku, a hlavne dost ludi, ktori sa sem dostali cez prijimacky su o dost lepsi nez ti co prisli cez prijimacky, takze si myslim, ze koncorocne znamky nic negarantuju okrem toho ze sa sem dostanes, ale prejst uz musis tak ze sa budes ucit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
študent by mal byť prijatý na základe prijímacej skúšky a dodal by som ešte pohovoru, hneď sa počet študentov vyselektoval.
inak nič si o tom nemyslím, kto sa tam tak dostane, ale nepôjde mu to, tak vyletí, no. A neopovažujem za práve neopodstatnené vyžadovať všestranne dobré výsledky.
@majqqqo preco? napriklad karlova berie na zaklade sutazi a nehnevaj sa na mna, ale ked sa dostanes na celostatne kolo nejakej olympiady tak to vacsinou uz znamena, ze ta ten predmet vazne bavi a zaujima, lebo napriklad na biologickej su teda tazsie otazky nez na prijimackach...
Mne proste príde úplne ok, ak sa ľudia, čo sa dlhodobo veľmi snažia nemusia stresovať so skúškami.
@ahojky011 to o olympiadach vobec nebolo pre teba, preco odpovedas na nieco ine nez co som ti adresovala? este keby na oboje tak ok ale...ludia, je vazne tak tazke precitat si tu cas komentu pri ktorej som tagnuty? vazne???
@Delica
By ste sa čudovali, aj tieto predmety sa dajú otahakovat ale tazsie, skor robia milion debilin mimo
a hm, ja som sa tiež dostala na priemer ako i skoro všetci moji spolužiaci, lebo u nás je strašne nízka hranica a do druhého semestru prešlo zo 700 študentov 200 ... na druhú školu som si musela prejsť jak TSP, tak oborové testy a už v prváku je to cítiť, že sú tam decká, ktoré tú školu ozaj nemajú u prdele ...
1,1 nie je vysoké, zase úplní debili sa tam nedostanú, a keď hej, odletia tak rýchlo ako prileteli .. tým že sú tam prijímačky, máš väčšiu motiváciu sa poriadne pripraviť nielen na ne, na maturu, ale aj na samotný štart do štúdia (čo možno tí priemeroví podcenia). amen
Nj. Slovensko Rovní a rovnejší