Zo slovenských nečítam asi nič.
Uprednostňujem české echo 24. Pripadá mi oveľa objektívnejšie a profesionálnejšie, než väčšina slovenských médií a netreba zaň platiť.
ja prechádzam viac menej všetky, pričom najviac čítam sme.sk, dennikn.sk. Čítam aj pravda.sk, hnonline.sk, ale tam cítim isú náklonnosť k vláde... Chýba mi napríklad viac tém o / pre mladých ľudí, uvítal by som viac spotrebiteľských prieskumov...
No dobre mechanizmus som myslel blokovanie článkov. Myslím si že určité články by mali voľne pristupne, napriklad svedectvo niekoho kto prezil koncetracny tabor. Lebo potom vyhra Kotleba a v dennikun vyjde 20 nazorovych clankov preco mal tolko vela, preco sa malo chodi do osviencimu, ako treba robit osvetu ale treba zacat od seba. A tu som naznacil aj formu. Menej nazorovych clankov by tam mohlo byt. Pride mi smiesne ked o Pohode vyjde 5 clankov a su tam nezmysly typu: je tam indicka kuchyna. Co je uz dnes štandard na kazdom väcsom festivale.
Napríklad na SME a ďalších slovenských portáloch sa zvykne stať, že v článku majú množstvo gramatických a faktických chýb, pretože sa buď príliš ponáhľajú s jeho zverejnením, alebo ho len lenivo preložia z cudzojazyčného zdroja. To sa na Echu stáva zriedkavo.
Zároveň sa mi zdá, že na Echu majú zastúpenie rozmanitejšie názory. Takmer každé väčšie slovenské noviny majú nejaké skreslenie a pozerajú na veci len z jedného pohľadu.
to blokovanie reklam to je tragedia , platím si za internet, tak prečo by som mal platiť ešte aj za nejaku kokotinu čo si chcem prečitať? čitam len články o športe.
a hospodárske noviny
@ps102 Čo konkrétne považuješ na Echu24 za profesionálne? Lebo to sú také parlamentní listy pro lepší lidi. Ich týždenník čítaš? Ja som ho kedysi pravidelne čítal a ten sa mi páčil, boli tam fajn rozhovory a témy, ktorým sa venovali, ale úroveň portálu s tlačeným magazínom bola úplne rozdielna, to boli dve rozdielne médiá čo sa týkalo serióznosti a hĺbky venovania sa rôznym témam. Fakt kvalitná novinárčina. V týždenníku nemali asi papier na to, aby nafukovali kadejakú blbosť zozbieranú zo sociálnych sietí. Teraz už neviem ako na tom sú, už ich veľmi nesledujem.
@1 A teraz pozerám, že hovoríš, že zaň netreba platiť. To je presne to. Do týždenníka dajú serióznu prácu a z bulvárneho echa24 majú peniaze z reklamy. Teraz pozerám, že treba mať predplatné, aby som si niečo kvalitné od nich vôbec prečítal.
A aby som sa vyjadril aj k druhej otázke - chýba mi naozaj kvalitné vyvíjajúce sa a pokiaľ možno objektívne (teda nie jasne prozápadné ani jasne proruské, ani príliš ľavicové ani príliš pravicové, ani jasne liberálne ani jasne konzervatívne - médium ktoré ponúknr priestor všetkým stranám a nebude sa jasne prikláňať k žiadnej z nich - pravda, to je asi trochu útopia) médium.
@aristelovpes no každé médium má svoju filozofiu... nedá sa ponúknuť priestor napr. kiskovi a súčasne kotlebovi, lebo si tým odlákaš obidve skupiny a nepredáš inzerciu, no hlavne to bude vyzerať úplne bezhodnotovo a pokrytecky
Celé články čítam pravidelne len na aktuality.sk. Občas niečo na Denník N alebo Hosp. noviny.
Niekedy by som ale najradšej nečítal nič, len zle mi je z toho potom.
No a ešte by som dodal, aj v tých veľkých médiach mi chýba viac profesionality pri prekladoch, overovaní informácí a kvalitná gramatika. V drvivej väčšine médií dnes podľa mňa prevláda kvantita nad kvalitou a niektoré z nich ešte chcú, aby im za to ľudia platili. Ja by som kľudne, ale také kvalitné médium, aby som zaň platil mi u nás chýba.
podľa mňa Slovensko hlavne nemá spravodajstvo, lebo objektivita tu neexistuje ale na prehlad citam hnonline, dennik N a SMEcko obcas, ale vacsinou som orientovana na zahranicne portaly
len tak okrajovo... mal som na vysokej predmet medialna tvorba asi semester? jeden veduci katedry zurnalistiky nemenovanej univerzity nam hovoril ze boli v nejakej slovenskej tlacovine na exkurzii a ze to tam fungovalo asi tak ze dostanes napisat clanok a ked sa ti nepodari zohnat info, tak si daco vymyslis... takze asi tak k objektivite slovenskych tlacovin...
Tie najdolezitejsie informacie sa k cloveku dostanu vzdy. Sledovat informacny portal zakazdym, ked sa nieco zomelie je podla mna fetish, ktoreho sa treba zbavit co najskor. Teda, pokial v tych informaciach clovek nieco nehlada a podobne. Inak je to fakt jedno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Uprednostňujem české echo 24. Pripadá mi oveľa objektívnejšie a profesionálnejšie, než väčšina slovenských médií a netreba zaň platiť.
Zároveň sa mi zdá, že na Echu majú zastúpenie rozmanitejšie názory. Takmer každé väčšie slovenské noviny majú nejaké skreslenie a pozerajú na veci len z jedného pohľadu.
a hospodárske noviny
Niekedy by som ale najradšej nečítal nič, len zle mi je z toho potom.