chem sa spitat ci uz niekdo z vas tu niekedy zil v usa alebo tam nejaky cas stravil, chcela by som vedet aj ma zaujima aky je tam zivot, bola som v NY asi na 4 dni , velmi ma to tam taha tak zdielajte svoje nazory dik
amerika je moja srdcovka, moc sa mi to tam páči a keď sa ti tam raz zapáči, už sa toho nezbavíš kým tam nebudeš zase a nenabažíš sa tej ameriky
je to v prvom rade iný život. iná mentalita ( zabite ma za to ale my slováci sme jebnutí, vyslovene, amíci sú možno vedomosťami pod nami ale niesú takí jebnutí ... to je holý fakt, deal with that)
osobne by som váhal nad NY, moj ciel je Chicago, nie moc velke, nie moc male, idealne ale velkomesta ma lakaju cize aj NY je fajn. je to vec vkusu.
ak tam chceš žiť, musíš si zvykať na iný spôsob života,
... taxes, fees, highways, downtown, bureau of foreign affairs, pounds, dollars, inches...
to sú všetko pojmy ktoré ta budu stale omielat a niesu to len slova, je to proste nieco co je charakterom tamojsieho sveta, hlavne imperialny system je dost tazky zvyk.
ja som v amerike bola 5x na programe work and travel, a posledny krat na internshipe rok a pol a patri to k najkrajsiemu obdobiu mojho zivota doteraz, mala som pracovne povolenie aj zdravotne poistenie, takze vsetko bolo jednoduche, ale urcite je zivot tam aj narocny, hlavne ked pride nejaky problem. ak sa ti bude dat urcite odporucam zivot v usa aspon na kratky cas, ci uz na vyske cez work and travel, stoji to za to. este musim dodat, ze za ten cas, co som tam bola, sa americky sen rozplynul a pod pozlatkom sa objavila spina ameriky, ludia mi pridu povrchni, medziludske vztahy pokrutene, a mam pocit, ze nejak sa to uz dostava aj sem pomaly...
samozrejme, má to aj klady aj zápory... sestra tam trávi dosť času ( pri NY) ... samozrejme, že sa jej tam aj páči, ale tak, nie je tam všetko ružové...
Chcel by som tam ist zit , bol som tamna dovolenke na kratke 2 tyzdne ..
ale v poslednej dobe mam chut sa akurat prestahovat niekde do UK , niekam na vidiek ,kupit si pekny viktoriansky dom , niekde pri mori lebo , akosi USA uz nieje to co byvala ... na co by som tam teda isiel ? vidim to tak ze to dnes uz nema zmysel. .. dnes....
@v3nty hej koráb pičovina hrdzavá stará rozsypaná to bola som za jazdy len počul chrúmanie jak mi hrdza žere plechy iba motoricky bola dobrá končila STK, EK... a neprešla by , ta som sa zbavil ťažítka
toto forum mi prijde strasne vtipne... 5 ludi tu napise, ze Amerika nie je to co byvala a v zivote ste tam neboli... mate velmi logicke myslenie ludia... samozrejme 100 ludi 100 chuti, ale nehodnotte ked nepoznate
inak konkretne k teme, v USA som zil rok a bolo to super, jedno z najkrajsich obdobi, aj ked zivot tam urcite nie je pre kazdeho, niekto tu spomenul, ze mozno mame viac vedomosti, ale logickym uvazovanim su daleko pred nami(nechcem to nazvat horsie). s tym suhlasim na 200 percent, to su moje slova presne... proste mentalita ludi sa s nasou ani neda porovnavat, proste v tomto je USA super
hlavne vec pri pobyte v amerike je urcite zdravotne poistenie, tak ako tu uz bolo spominane a celkom dolezite vec je, mat zabezpecu dopravu v mieste, kde clovek zije, pretoze v mensich mestach nieco ako chodnik existuje len v centre a bicykel tiez nie je uplne najvhodnejsi...
tí čo tam boli napísali, že je to fajn, prípadne citujem: najkrajšie obdobie ich života a tí čo tam neboli píšu, že je tam zle ... ale dobre no ... ja patrím medzi ľudí, čo tam neboli ale nesúdim, nebola som tam, neviem aké to tam je... strašne sa mi páči, ako všetci na to kydajú, ako keby tu to bolo čosi extra hlavne tá naša (ne)zamestnanosť a cigáni v každej druhej mhd... áno, aj slovensko je krásna krajina s peknými kultúrnymi pamiatkami (kým všetky nevyhoria), ale ľudia sú aj tú dosť veľkí kokoti ... a vravte si čo chcete, ale s hnusnou arogantnosťou a otrasným správaním sa stretávam aj tu
Závisí v akej oblasti. Inak ja by som nechcel bývať v USA, v USA je dosť psychopatov a ľudí, ktorí ťa "kultúrne obohatia", v noci sa v určitých oblastiach nemôžeš pohybovať bez zbrane a je dosť možné, že ťa unesú mimozemšťania.
Ja som bola z ocom na služobku v USA presne v NY. boli sme tam mesiac a pol cez prazdniny, našla som si aj kamošku ale tí ludia sú tam iní velmi iní, akoby na inej planéte, to slovo....... mentalita...... majú uplne inú mentalitu, ale to tu už bolo spomenuté. A páči sa mi to tam asi bi som sa tam aj presťahovala, ale to sa rozhodnem ked budem dospela´á.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
amerika je moja srdcovka, moc sa mi to tam páči a keď sa ti tam raz zapáči, už sa toho nezbavíš kým tam nebudeš zase a nenabažíš sa tej ameriky
je to v prvom rade iný život. iná mentalita ( zabite ma za to ale my slováci sme jebnutí, vyslovene, amíci sú možno vedomosťami pod nami ale niesú takí jebnutí ... to je holý fakt, deal with that)
osobne by som váhal nad NY, moj ciel je Chicago, nie moc velke, nie moc male, idealne ale velkomesta ma lakaju cize aj NY je fajn. je to vec vkusu.
ak tam chceš žiť, musíš si zvykať na iný spôsob života,
... taxes, fees, highways, downtown, bureau of foreign affairs, pounds, dollars, inches...
to sú všetko pojmy ktoré ta budu stale omielat a niesu to len slova, je to proste nieco co je charakterom tamojsieho sveta, hlavne imperialny system je dost tazky zvyk.
nejako som sa moc rozkecal
Takto sa mne amerika zračí v hlave
ale v poslednej dobe mam chut sa akurat prestahovat niekde do UK , niekam na vidiek ,kupit si pekny viktoriansky dom , niekde pri mori lebo , akosi USA uz nieje to co byvala ... na co by som tam teda isiel ? vidim to tak ze to dnes uz nema zmysel. .. dnes....
že divoký depro a felda, to hej, to si zabil brácho lenže moja felda už nejaký ten čas nieje takže už som divoký bez feldy, divočina len v MHD
inak konkretne k teme, v USA som zil rok a bolo to super, jedno z najkrajsich obdobi, aj ked zivot tam urcite nie je pre kazdeho, niekto tu spomenul, ze mozno mame viac vedomosti, ale logickym uvazovanim su daleko pred nami(nechcem to nazvat horsie). s tym suhlasim na 200 percent, to su moje slova presne... proste mentalita ludi sa s nasou ani neda porovnavat, proste v tomto je USA super
hlavne vec pri pobyte v amerike je urcite zdravotne poistenie, tak ako tu uz bolo spominane a celkom dolezite vec je, mat zabezpecu dopravu v mieste, kde clovek zije, pretoze v mensich mestach nieco ako chodnik existuje len v centre a bicykel tiez nie je uplne najvhodnejsi...