ja som na pol Maďarka..ale nepočuť mi to na hlase(nemám prízvuk), ale hovorím plynule. A keď ma niekto počuje rozprávať, kto nevedel, že som na pol Maďarka, tak sa tak čudne zatvári(občas).. a občas počúvam, že Maďari za Dunaj.. a dosť mi to vadí.. ja len
Mam madarske LEN meno, prizvuk tiez nemam (hoci mad. viem) a par exotov ma uz poslalo do plynu, za Dunaj, atd, atd. a tiez ma niektori na nasej skole kricali na mna, ze madarka. Ludia su divny, no
Všetko je to vec len jebnutých ľudí vo vláde jobiku a našich silne jebnutých národniarov. Stačí prísť na juh slovenska. Tam si ľudia normálne vychádzajú. No vždy sa nájde debil ktorý musí vystrkovať hrebienok.
Zoberte si keď padlo to lietadlo s našimi vojakmi. Boli to Maďari kto tam nosil deky, čaje všemožnú pomoc.
vôbec nič maďari su celkom super .. a dokonca ich aj obdivujem závidim že vedia po maďarsky D no čo možno sa raz naučim ale su super teda ja mám 60% kamošov (kamošiek) maďarov a je mi to jedno...a tieto hlášky "maďari za dunaj" som počula aj ja viac krát ale to vätšinou môžu z úst vypustiť len nejaky primitívy maďari sú super (teda ako ktorý)
aj ja som z polovice Maďarka, ale otec nemá maďarský prízvuk a ja už duplom nemám, lebo ja po maďarsky ani neviem
a nemám dokonca ani maďarské meno
ale čo ma veľmi zaráža je to, keď počujem ako niektorí ľudia začnú nadávať že ako nenávidia Maďarov atď. a pritom sa možno ani s jedným ešte naživo nestretli
Proti Maďarom bez šovinistických drístov o Veľkom Uhorsku, dvojjažyčných tabúľ, či turulov nemám nič. Maximálne ma však vytáčajú tí, ktorí neuznávajú podiel slovenského národa na formovaní a budovaní Uhorska, či svoju "staromaďarskú" zadnicu pokladajú za nadradenú nad Slovanmi. A lezie mi na nervy ich neochota učiť sa slovenský jazyk keď žijú na území SR (prízvuk alebo divná štylizácia mi neprekáža).
@12 kokot obdivovat, ti pojebani kokoti nevedia ani po madarsky poriadne ani po slovensky, ked ide taky kokot do madarska tiez nanho pozeraju jak na jebnuteho ze nevie rozpravat
@n0win0u ale jakmile da madar decko do madarskej skoly je to v pici uz nadobro, z toho vyrastie uz dalsi kokot proste co po slovensky nebude vediet nikdy, akurat sa rukami nohami dohovorit
milujem Maďarov, strašne rada sa s nimi rozprávam, veľmi rada chodí do Maďarska a veľmi sa mi páči maďarčina. zo mňa by bol isto za starých čias Maďarón, takú mám na nich slabosť.
Proti Maďarom majú vždy niečo iba tí, čo ich v živote nevideli, hejslováci alebo taký, čo bývajú na "čistom území". Tak ako bolo spomenuté, na dolniakoch žiadne problémy typu "ty si maďar, tak pál voľakde" sa tu nevyskytujú. A opačne tak isto, nikdy som s Maďarmi (myslím pravých z HUN) problém nemal, či sme tam boli partia, čo sme hovorili slovensky alebo či, keď som sa dohováral s mojou maďarčinou.
Z jednej ich vlastnosti si treba brať príklad. Sú neskutočný hrdý, že sú Maďarmi. Koľko Slovákov je hrdých na svoj národ a vlasť?
@mathulo to mas takto ako rovno ti poviem, ze ja proti madarom nemam nic.. ale ako mame byt hrdi, ked im tu dovolime dopice sa rozpravat po madarsky a MY sa ucime po madarsky na nasom uzemi, aby sa tu oni u NAS mohli rozpravat po madarsky a nie po slovensky.. takze kokot konsky budeme hrdi.. madar sa ti po slovensky nenauci v madarsku ani keby si mu neviem co tam vypraval do tvare.. pretoze on je hrdy.. tolko asi k tvojmu turboprispevku
Teraz nehovorím o slovenských Maďaroch ale o originál Maďaroch z Maďarska.
Vec druhá. Mladý do 20 rokov už majú málokedy problém zo Slovenčinou. Aj tí starší. Problém mávajú väčšinou len tí starší.
Vec tretia. Podľa toho, čo píšeš Ty, tak všetci Slováci, čo žijú v zahraničí by automaticky mali zabudnúť na slovenčinu a hovoriť rýdzo jazykom tej danej krajiny.
@n0win0u keď vznikala prvá ČSR odňali sme im časť územia (juh) kde bolo 90 % Maďarsky hovoriaceho obyvateľstva.. udialo sa tak preto aby sa udržalo štátne hospodárstvo... príde mi spravodlivé že na území ktoré v podstate patrí im by sa malo rozprávať aj po Maďarsky
@12@19 ma absolutnu pravdu,a ludia z madarska na dtym krutia hlavami ked im vravim ze u nas byvaju ludia co nevedia ani po madarsky ani po slovensky,cize ziadny jazyk neovladaju
ja som tiez z jednej strany stvrtinova madarka, ale mala som moznost zit asi 2 a pol mesiaca s 4 madarmi. Vsetci boli velmi super, az kym sa nezacalo rozpravat o historii a o tom ako to bolo za Uhorska a za madarizacie, revolucie 1848 a podobne veci...ich to totiz v skole ucia uuuplne inak ako nas a celkovo sa to tam uplne inak prezentuje ako u nas..a hej su strasne hrdí a nepripustia si,zeby veci mohli byt aj inak ako im povedia ... ale samozrejme, ako vzdy česť výnimkam!!! koniec koncov aj medzi Slovakmi su takí druci, ktori iba špinia obraz o Slovensku vo svete.
@etelnair Ono to nie je také zlé, ako to vyzerá. Ako som spomínal, problém mávajú hlavne tí starší.
Suseda je piatačka, chodí do maďarskej triedy a doma sa rozprávajú iba po maďarsky (i keď jej rodičia vedia perfektne slovensky). Chodí na rôzne slovenčinárske gramatické sútaže a vždy donesie diplom. A takých, ako je ona nie je málo.
@flemi jj bohuzial suhlasim s etelarom, cim viac prispevkov napises, tym to len zhorsis.. v zaujme tvojho dobra a zachovania akej-takej dignity ti vysoko odporucam uz neprispievat do tohto fora ( toto ale normalne vazne ti pisem )
"za Dunaj" by mali ísť len tí, ktorí nevedia slovensky... ale inak proti nikomu nič.... ja osobne s tým problem nemam.... len niekedy mi vadí ak sa s niekým rozpravam, že niežeby sa on snažil dohovoriť sa so mnou slovensky ale ja sa musim snažiť dohovoriť s nim madarsky.... ale kto vie slovensky aj ked neplynule , žiadny problem
pokiaľ sú normálni, tak nemám s nimi problém - a s tými, čo nevedia po slovensky veľmi dobre je veselo - kamoša sme raz presvedčili, že cencúľ (on to slovo predtým nikdy nepočul) je zvieratko podobné škrečkovi
nechapem preco sa furt nieco taketo musi rozoberat. je jedno ci su tu slovaci, madari, tadzikistanci. pokial nevyvolavaju nepokoje je ok. a problemy sposobuju len nacionalisticki extremisti a ti su v kazdom narode
Nič proti nim nemám, ale nepáči sa mi, že niektorí žijú celý život na Slovensku a po slovensky nevedia poriadne ani jednu vetu. Ak ich obťažuje naučiť sa slovenčinu, nech si idú žiť do Maďarska.
fajn, tu vo Fínsku stále rozoberajú to, že by sa Saami mali učiť v školách vo svojich jazykoch, že by mali byť univerzity v ich jazykoch a fínčinu by mali mať ako vedľajší, lebo nikto by nemal brať ľuďom právo, aby rozprávali svojou rodnou rečou. (a debatujú o tom Fíni, Saami sa o to nebijú)
ale nie, na Slovensku sa musíme posrať z toho, aby všetci rozprávali prvým jazykom po slovensky.
mne je to jedno. nech majú školy po maďarsky, aj výšky. MNE TO VôBEC NEVADÍ, pokiaľ sú schopní sa dohovoriť v rámci normálneho života. ak majú slovenčinu ako druhý jazyk, tak to je úplne dostačujúce.
ja neviem, čo je z toho také haló. je to len jazyk a sú to ľudia. bere vám to z večere, že rozprávajú po maďarsky?
@etelnair vieš, ono vlastne mi nevadí ani to, uberá to z kvality života im, nie mne. a to, že prídem na južné Slovensko a rozpráva sa tam väčšinou po maďarsky, mi tiež nevadí. ja nerozumiem ani na Záhorí a vraj sa tam snažia o slovenčinu.
Ja mám spolužiakov Maďarov a vychádzam s nimi dobre, aj keď mi občas nerozumejú a ja im, no Ale oni sú normálne z Maďarska, len sa rozhodli študovať maďarčinu na Slovensku, ale druhý predmet študujú v slovenčine.
nepoznam madarov osobne a co som poznal chvilu tak boli trochu jebnuty ale tak to som poznal len dvoch ... a celkovo nemam nic proti madarom ale nemam rad ked nekdo povie ze je madar a pritom madari boli mozno jeho stary rodicia . to ako keby som sa teraz ja prestahoval do Spanielska za 10 rokov by sa mi narodil syn a hovoril by "ja som slovak" a pritom by na sSlovensku niukdy ani nebol
@etelnair má bohužiaľ pravdu. Tiež žijem na juhu a iritujú ma tí, ktorí sa bijú do pŕs, akí sú oni Maďari, nie sú OCHOTNÍ vám odpovedať po slovensky (aj keď vedia), lebo by chceli mať z celého sveta jeden veľký Magyarország.(či ako sa to píše). Dobre,toto som asi prehnal, ale myslím, že sa dá pochopiť, na čo som narážal. (btw, samozrejme,že takí nie sú všetci)
Neviem, co mas za problem. Netusim, co je podla teba definicia "nacka", ked uvazime, ze Nemecko a NSDAP spolupracovali s Madarskom (Horthy, Gyula Gombos, Ferenc Szalasi) ovela skor nez so Slovenskom (HSLS).
A napr. na Madarov mali v NSDAP lepsi nazor nez na Cechov...
Hoci ty si asi pod pojmom "nackovia" myslela tych vymletych holohlavcov, ktori podobne ako anarchisti nemaju o nicom ani sajnu.
A ktorych by kazdy solidnejsi narodovec v 30. rokoch (Nemec, Slovak, Madar, ...) poslal do kelu... Tak potom sorry... :/
Ani ja určite nie som proti Maďarom, ale zase je dosť silné protirečenie, ak niekto skalopevne odmieta akýkoľvek náznak Veľkého Uhorska, a na druhej strane chce, aby iné národy uznali podiel Slovákov na jeho budovaní v minulosti... Tiež sa prikláňam k uznaniu tohto významu, keďže podľa historických dokumentov to tak aj bolo.
Celý ten výraz "Veľké Maďarsko" považujem za účelovo vymyslený ľuďmi z SNS (a podobne), keďže takmer v každom inom jazyku okrem slovenčiny "Nagy-Magyarország" to znamená "Veľké Uhorsko" a je to primárne aj takto chápané.
Z jedného pohľadu je Maďarsko to isté, čo Uhorsko, iba v zmenšenej forme - potom by však tamojšie nemaďarské menšiny museli mať oveľa lepšie postavenie.
Ale zase ak to mám brať z hľadiska prístupu k etnickým Nemcom, dunajskí Švábi majú v Maďarsku o dosť lepšie podmienky než karpatskí Nemci na Slovensku... Dokonca mesto Šopron (Ödenburg) je oficiálne dvojjazyčné, čiže je to podobné, akoby teraz aj Bratislavu vyhlásali za slovensko-nemeckú, vzhľadom na pôvod mesta. Ibaže v Šoproni aj naďalej žije okolo 25-50% Nemcov, kým o Bratislave to možno len ťažko povedať.
Aj Vojtech Tuka v r. 1944 presadzoval akúsi personálnu úniu Maďarska, Slovenska a Chorvátska. To by sa však z východu nesmeli blížiť Stalinove vojská...
Takže proti Maďarom ani ich národnému cíteniu nemám nič, neuznávam iba do seba zahľadený šovinizmus (či u nich alebo u iných).
No a co, ked boli Madarmi "iba" jeho stari rodicia. Aj po WW2 do Argentiny emigrovalo vela Nemcov a povedal by som, ze ich deti a vnuci maju vacsie nemecke povedomie nez mnohi Nemci v SRN... Potvrdilo sa mi to aj v rozhovoroch na YouTube.
Naucili sa aj po spanielsky, ale nikdy to nebudu brat ako svoju vlastnu rec.
Ja by som zvolil opacny priklad:
z africkeho imigranta sa nikdy nemoze stat Anglican, Slovak, Francuz ani Madar. Takisto ani zo Slovaka sa nemoze stat Cinan alebo Eskimak. Nie kvoli nejakemu "rasizmu", ale cisto kvoli nemennosti povodu.
Povod cloveka ani najmenej nezavisi od toho, kde zije. Potom aj sudetski Nemci si kedysi mali povedat: "vsak co uz, zijeme v CSR, tak budeme Cesi". A zrejme si to mali povedat v 30. rokoch aj Slovaci, nie? To by sme uz potom uz predsa mali peknu "cesku Risu" siahajucu od Chebu az po Mukacevo... :/
@grietusha to ja sa nesnazim po slovensky rozpravat vobec na zahori po zahoracky !!! len tak pisem napriklad tu ,, a ked si to tak vezmes nikde sa nerozprava spisovne mozno v TV na uradoch a podobne ale v realnom zivote ma kazdy svoje narecie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
toto súdny človek neurobí...............
debilov si nevšímaj a náckom sa vyhýbaj
Všetko je to vec len jebnutých ľudí vo vláde jobiku a našich silne jebnutých národniarov. Stačí prísť na juh slovenska. Tam si ľudia normálne vychádzajú. No vždy sa nájde debil ktorý musí vystrkovať hrebienok.
Zoberte si keď padlo to lietadlo s našimi vojakmi. Boli to Maďari kto tam nosil deky, čaje všemožnú pomoc.
su mi ukradnuti pokial nevytahuju gardacikovia trianon
a nemám dokonca ani maďarské meno
ale čo ma veľmi zaráža je to, keď počujem ako niektorí ľudia začnú nadávať že ako nenávidia Maďarov atď. a pritom sa možno ani s jedným ešte naživo nestretli
-.-
potom vytiahni sekeru alebo kopiju a sekni/bodni niekoho do krku
Z jednej ich vlastnosti si treba brať príklad. Sú neskutočný hrdý, že sú Maďarmi. Koľko Slovákov je hrdých na svoj národ a vlasť?
Vec druhá. Mladý do 20 rokov už majú málokedy problém zo Slovenčinou. Aj tí starší. Problém mávajú väčšinou len tí starší.
Vec tretia. Podľa toho, čo píšeš Ty, tak všetci Slováci, čo žijú v zahraničí by automaticky mali zabudnúť na slovenčinu a hovoriť rýdzo jazykom tej danej krajiny.
ja som tiez z jednej strany stvrtinova madarka, ale mala som moznost zit asi 2 a pol mesiaca s 4 madarmi. Vsetci boli velmi super, az kym sa nezacalo rozpravat o historii a o tom ako to bolo za Uhorska a za madarizacie, revolucie 1848 a podobne veci...ich to totiz v skole ucia uuuplne inak ako nas a celkovo sa to tam uplne inak prezentuje ako u nas..a hej su strasne hrdí a nepripustia si,zeby veci mohli byt aj inak ako im povedia ... ale samozrejme, ako vzdy česť výnimkam!!! koniec koncov aj medzi Slovakmi su takí druci, ktori iba špinia obraz o Slovensku vo svete.
Suseda je piatačka, chodí do maďarskej triedy a doma sa rozprávajú iba po maďarsky (i keď jej rodičia vedia perfektne slovensky). Chodí na rôzne slovenčinárske gramatické sútaže a vždy donesie diplom. A takých, ako je ona nie je málo.
to chcem vidieť
dopici -.- brainoff
chcela som tým povedať, že Slovák ,ktorý nadáva na Maďarov, si ***** do huby, lebo sám je určite aspoň z 1/100 maďar.......
a platí to aj naopak, lebo Maďari a Slovač sú totálne pomiešaní.........v oboch krajinách
najma ten stredny odstavcek v @53 tam sa mi rozum zastavuje
@drejka ja si to vzdy predstavim ako ke$henem
hociakého, je to dokázané
Raz som bol na kúpalisku v Maďarsku a spoznal som sa tam s jednou úžasnou a peknou Maďarkou
ale nie, na Slovensku sa musíme posrať z toho, aby všetci rozprávali prvým jazykom po slovensky.
mne je to jedno. nech majú školy po maďarsky, aj výšky. MNE TO VôBEC NEVADÍ, pokiaľ sú schopní sa dohovoriť v rámci normálneho života. ak majú slovenčinu ako druhý jazyk, tak to je úplne dostačujúce.
ja neviem, čo je z toho také haló. je to len jazyk a sú to ľudia. bere vám to z večere, že rozprávajú po maďarsky?
Neviem, co mas za problem. Netusim, co je podla teba definicia "nacka", ked uvazime, ze Nemecko a NSDAP spolupracovali s Madarskom (Horthy, Gyula Gombos, Ferenc Szalasi) ovela skor nez so Slovenskom (HSLS).
A napr. na Madarov mali v NSDAP lepsi nazor nez na Cechov...
Hoci ty si asi pod pojmom "nackovia" myslela tych vymletych holohlavcov, ktori podobne ako anarchisti nemaju o nicom ani sajnu.
A ktorych by kazdy solidnejsi narodovec v 30. rokoch (Nemec, Slovak, Madar, ...) poslal do kelu... Tak potom sorry... :/
Ani ja určite nie som proti Maďarom, ale zase je dosť silné protirečenie, ak niekto skalopevne odmieta akýkoľvek náznak Veľkého Uhorska, a na druhej strane chce, aby iné národy uznali podiel Slovákov na jeho budovaní v minulosti... Tiež sa prikláňam k uznaniu tohto významu, keďže podľa historických dokumentov to tak aj bolo.
Celý ten výraz "Veľké Maďarsko" považujem za účelovo vymyslený ľuďmi z SNS (a podobne), keďže takmer v každom inom jazyku okrem slovenčiny "Nagy-Magyarország" to znamená "Veľké Uhorsko" a je to primárne aj takto chápané.
Z jedného pohľadu je Maďarsko to isté, čo Uhorsko, iba v zmenšenej forme - potom by však tamojšie nemaďarské menšiny museli mať oveľa lepšie postavenie.
Ale zase ak to mám brať z hľadiska prístupu k etnickým Nemcom, dunajskí Švábi majú v Maďarsku o dosť lepšie podmienky než karpatskí Nemci na Slovensku... Dokonca mesto Šopron (Ödenburg) je oficiálne dvojjazyčné, čiže je to podobné, akoby teraz aj Bratislavu vyhlásali za slovensko-nemeckú, vzhľadom na pôvod mesta. Ibaže v Šoproni aj naďalej žije okolo 25-50% Nemcov, kým o Bratislave to možno len ťažko povedať.
Aj Vojtech Tuka v r. 1944 presadzoval akúsi personálnu úniu Maďarska, Slovenska a Chorvátska. To by sa však z východu nesmeli blížiť Stalinove vojská...
Takže proti Maďarom ani ich národnému cíteniu nemám nič, neuznávam iba do seba zahľadený šovinizmus (či u nich alebo u iných).
A ty by si potom asi mal ísť späť do južného Ruska (pravlasti prvej indoeurópskej kultúry), keď sa považuješ za takého veľkého Árijca...
Typický príklad primitívnych názorov na úrovni boľševického Košického vládneho programu a Benešových dekrétov (1945)...
No a co, ked boli Madarmi "iba" jeho stari rodicia. Aj po WW2 do Argentiny emigrovalo vela Nemcov a povedal by som, ze ich deti a vnuci maju vacsie nemecke povedomie nez mnohi Nemci v SRN... Potvrdilo sa mi to aj v rozhovoroch na YouTube.
Naucili sa aj po spanielsky, ale nikdy to nebudu brat ako svoju vlastnu rec.
Ja by som zvolil opacny priklad:
z africkeho imigranta sa nikdy nemoze stat Anglican, Slovak, Francuz ani Madar. Takisto ani zo Slovaka sa nemoze stat Cinan alebo Eskimak. Nie kvoli nejakemu "rasizmu", ale cisto kvoli nemennosti povodu.
Povod cloveka ani najmenej nezavisi od toho, kde zije. Potom aj sudetski Nemci si kedysi mali povedat: "vsak co uz, zijeme v CSR, tak budeme Cesi". A zrejme si to mali povedat v 30. rokoch aj Slovaci, nie? To by sme uz potom uz predsa mali peknu "cesku Risu" siahajucu od Chebu az po Mukacevo... :/
Skus brat veci aj trochu z pohladu inych ludi.
@walterdonath no proste mame iny nazor na toto
a ak na úrade niekedy nájdem niekoho s čistou slovenčinou, tak zožerem kefu.