mne je luto tych psov, lebo je to pre ne neprirodzene a niektore v tom tak cudne chodia ale ked je zima tak nejaky sveter dam aj mojmu velkemu psovi, ale len na chvilu
podaktoré tie malé smetáky chúďatá by asi umrzli ale inak je to scestné, úchylné a vadné... asi ako keď jedna moja známa kupuje pre svoju mačku prosciutto a lososa a sama sa živí akciovými jogurtami z Lidla, horalkami a vifonkami
papučky pre psíkov sú ešte v pohode, ak žijete niekde na sídlisku kde je bordel, sklo atď... aspoň chránite psovi labky... ale obliekať ich do kostýmov a predvádzať na móle, to je čisto súce na psychiatriu
@8 / @matusha - hej, raz za čas a pre študenta na intráku či niekde na chate alebo stanovačke... ale nie, keď sa tým živí dospelá 50r. žena pomaly každý deň
kratkosrste psy v zime kludne...ci uz je to civava alebo doberman. najma ked su zvyknuti byt aj vnutri tak je jasne ze im je potom zima. nejaky "sveter" alebo nieco podobne...ved aj kone mavaju specialne prikrivky v zime, ktore sa im upevnia okolo tela.
ale veci na okrasu zacinajuc ruzovymi trblietavymi oojkami konciac topanockami su chore.
Ak je psíkovi zima a znesie to na sebe , tak nemám proti tomu nič, ale iba ak je to pohodlné pre psíka, nepáčia sa mi rôzne módne výstrelky, ktoré možno rozkošne vyzerajú pre paničku, ale psík v nich trpí.
Ak im to to v zime daju tak poho ale aby sa psi obliekali aj v lete len pre nejaky modny vystrelok tak to uz je vela....takych ludi by som dakde zatvaral
..mám psa,female,neobliekam ju...ten pes predsa musí len trpieť :/ ..A určite by som svojmu psovi nenatiahla na riť pampersku.. :/ ...Alebo nohavičky keby mala "svoje dni"....Priznám sa,svojmu psovi som raz natiahla akési tielko a dala slnečné okuliare a aj to iba na moment kým som nespravila fotku....
@tommyhot@atocha@plutvonozceakrivozubky a ďalši...prečo v zime áno? Pes má predsa srsť a tá ho chráni,má určitú vrstvu tuku,srsť mu navyše aj "zhrubne"...pes aj keď je navyknutý na ľudí a odkázaný na ich starostlivosť tak napriek tomu je to stále zviera,ktoré by malo žiť voľne-na dvore a nie v bytoch,kde len trpí a vplyvom módnych výstrelkov ĺudí musí nosiť všelijaké pršiplášte,ponožky....(a už len tým pádom,že si navykne na vykurované priestory v bytovke,všelijaké výhrevné podložky atď keď vynde vonku tak zamrzne...Keby bol voľne pustený na dvore tak sa mu určite nič nestane a maximálne mu stačí zateplená búda. Teda v tomto prípade som nerátala s tými mačko-psami,lebo to pes podľa mňa nie je.)
Ked je vonku -20° a pes je uplne kratkosrsty, bez podsady, tak proti tomu nic nemam. Ale inak obliekat psov do saticiek, topanok, triciek, a podobnych kktin je tyranie...
u nás to je väčšinu roka nutnosť. a aký je šťastný, keď mu vyberiem kabátik, keď mu je zima, natŕča labky, aby to už mal na sebe čo najskôr. a nevidím nič zlé na tom, keď mi nie je ukradnuté do čoho ho už potom oblečiem. zaslúži si pekné kvalitné oblečenie ako všetci ostatní členovia rodiny.
blbosť .... polka sveta nemá čo do huby a my obliekame psov .... trochu divné ale nech si robí kto chce čo chce ..... už to neriešim nemá to cenu ľudia sa nikdy nepoučia ...
katastrofa, oblečený pes, to môže napadnúť len pipendy čo navlečú na seba a aby nezaostával i ich pes. ked si niekto kúpi domácu prachovku čo v zime nemôže von nech mu dokúpi tašku.
@15matka14 to zavisi od konkretnej rasy. Niektore psy potrebuju blizkost cloveka a su ako stvorene do bytu (resp. domu). Napriklad pri Anglickom mastifovi byva castokrat dokonca odporucanie aby nebyval v noci vonku, ale vnutri s rodinou
No a vies si predstavit na jeden kozuch ten obrovsky teplotny rozdiel? V lete 35 a v zime -10 a viac? Ak si myslis, ze psovi nie je zima, tak si to predstavujes ako Hurvinek valku. Je to rovnake ako s Huskym (ci malamutom), ktory ma zase opacny problem. Alebo si myslis, ze pri tom istom kozuchu, ktory ho chrani pred zimou mu nie je neskutocne teplo v 35 stupnovych horucavach?
v zime to je nutnosť, pre krátkosrsté plemená, ako sú napríklad aj naháče... tie kabátiky potrebujú. Takže to je v pohode. Len v lete je to už prehnané, všetky tie šiltovky, slnečné okuliare..o ničom. Akurát ten pes trpí, veď načo by to mal nosiť? Prečo poľudšťujeme psy??
LUCCIK ... uplne súhlasím, pokiaľ je to nutnosť na ochranu zdravia a je jedno či je to doga alebo bišón tak je to uplne v poriadku, ale ak je to len preto, že je v tom psík roztomilý a neviem čo tak FUJ!! uplne nesúhlasím, a ak je psik dokonca oblečený v nejakých tých tesných somarinách a tak, tak mi je ho až ľúto...
a tie topánočky ... tak uznávam tak akurát psie galoše ak má psík chorú labku, tak aby si ju nelízal, alebo v zime aby nemal zničené vankúšiky s posypových solí a možno aj aby sa mu medzi labkami netvorili tie také snehovú guľky, ktoré potom psíkom vadia pri chôdzi ... TAK TO JE MOJ NAZOR!!!
Na obliekaní psov nie je absolutne nič choré!!! Či už v zimne alebo v lete. Je choré akurát to čo tu o tom píšete! Jednoznačne malé bytové plemená je nutné v zime obliekať. Sám veterinár to odporúča aj topánočky, pretože týto psíci ako yorkšírsky teriéry, čivavy a iní sú veľmi náchylní na ochorenie. Radšej im kúpiť oblečenie ako potom platiť omnoho viac za liečbu! Obliekanie psíkov je užitočné a pekné. Nechápem ako môže niekto v dnešnej dobe povedať, že je to choré. Obliekanie psov je rozšírené po celom svete. V lete taktiež keď je psík vystrihaný je potrebné mu dať tričko či šaty, aby ho neprefúklo kedy mu hrozí napr. angína, taktiež ho chráni pred priehratím organizmu na slnku. Veterinár vám to potvrdí stačí sa opýtať. Takže keď tomu nerozumiete a ešte k tomu psíka nemáte tak radšej nič nepíšte.
A ešte k tomu trápeniu obliekaním. Z vlastnej skúsenosti viem, že keď môj psík už len zbadá oblečko hneď začne vrtieť chvostíkom a nevie sa dočkať kedy si to oblečnie, takže žiadne trápenie praveže naopak! Mali by ste sa zamyslieť. Všetkým psíkom je v mraze zima aj tým veľkým, ktorý sú pred domom a ľudia ich nevezmu dnu. Len si to ľudia neuvedomujú. Niekedy srsť nepomôže!!
Pre ahnk- polka ľudí nemá čo do huby, ale hlavna vec, že každí druhí má po 2 autá hlavne v určitých oblastiach Slovenska. Vystatujú sa len tým, že chodia na hory a po dovolenkách. Takže kúpa nejakého oblečenia za 20€ je oproti tomu nič!!!
Mne sa strasne paci ked ma pes topanky,obleceni,atd. ale furt mi vsetci vravia ze je to pre psa utrpenie tak neviem co mam robit mam civavu mini mam zupan topanky oblecenie na zimu capicu prsiplast atd.
mne akurát teraz kamoška píše, že by mal existovať pre môjho psa nejaký nerozkúsateľný skafander, pretože dnes sa dal dohrýzť čivavou..pritom je oveľa väčší, ale je taký, že s každým psom sa chce kamarátiť, raz sa mi rozbehol s vrtiacim chvostom k pitbullovi... a nevie sa brániť, nikdy žiadneho psa neuhryzol takže ja by som bola za
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
@salora vifonky sú luxus!
ale veci na okrasu zacinajuc ruzovymi trblietavymi oojkami konciac topanockami su chore.
Ale ak to havo potrebuje, lebo mu je zima, tak oukej, ale žiadne také módne výstrelky.
jedine ak je fakt zima a potrebuje.
@tommyhot @atocha @plutvonozceakrivozubky a ďalši...prečo v zime áno? Pes má predsa srsť a tá ho chráni,má určitú vrstvu tuku,srsť mu navyše aj "zhrubne"...pes aj keď je navyknutý na ľudí a odkázaný na ich starostlivosť tak napriek tomu je to stále zviera,ktoré by malo žiť voľne-na dvore a nie v bytoch,kde len trpí a vplyvom módnych výstrelkov ĺudí musí nosiť všelijaké pršiplášte,ponožky....(a už len tým pádom,že si navykne na vykurované priestory v bytovke,všelijaké výhrevné podložky atď keď vynde vonku tak zamrzne...Keby bol voľne pustený na dvore tak sa mu určite nič nestane a maximálne mu stačí zateplená búda. Teda v tomto prípade som nerátala s tými mačko-psami,lebo to pes podľa mňa nie je.)
Pokiaľ niekto oblieka nejakého kabelkového psa v zime, lebo sa celý chveje, viem to prehryznúť.
ale v zime by som daku vychrdlinu obliekla, nech mi nezmrzne
No a vies si predstavit na jeden kozuch ten obrovsky teplotny rozdiel? V lete 35 a v zime -10 a viac? Ak si myslis, ze psovi nie je zima, tak si to predstavujes ako Hurvinek valku. Je to rovnake ako s Huskym (ci malamutom), ktory ma zase opacny problem. Alebo si myslis, ze pri tom istom kozuchu, ktory ho chrani pred zimou mu nie je neskutocne teplo v 35 stupnovych horucavach?
nevidiím na tom nič úchylné
a tie topánočky ... tak uznávam tak akurát psie galoše ak má psík chorú labku, tak aby si ju nelízal, alebo v zime aby nemal zničené vankúšiky s posypových solí a možno aj aby sa mu medzi labkami netvorili tie také snehovú guľky, ktoré potom psíkom vadia pri chôdzi ... TAK TO JE MOJ NAZOR!!!