@14@18 samozrejme...Poe 4ever dobre je pozret si havrana v originali, hoci pouziva dost staru anglictinu a nie moc zname slova/aspon pre mna/ ale zvukovo to znie uplne genialne..
@19 jasne aj inych mam rada ale od lukaca sa mi paci takmer vsetko ozaj inac neviete kde by som zohnala bane Williama Blakea? strasne ich zhanam ale uz sa vypredali a nove vydanie este nie je...
vzhladom k tomu,ze som velky milovnik knih,nepohrdnem poeziou ani prozou..ale zas necitam vsetko...napriklad 1 den bla bla ma nebvavil...aj dao od Remarqua, zo zaciatku hej a potom ma to preslo...najradsej mam poeziu od Baudelaire-a...dramy od Shakespeara, romany od Dumasa...
Na gymnáziu mi bol triednym Mikuláš Kasarda. Aj keď on sám je tvorcom poézie, mňa ovplyvnil ako jej konzument. Nikdy nás nenútil do čítania peézie, ale na hodinách slovenčiny nám prednášal diela významných autorov. Pod jeho vplyvom som, ako dedinský chlapec, začal poéziu čítať aj sám som sa pokúšal písať. Dodnes poéziu čítam, ale aj beletriu, cestopisy,životopisy, literatúru faktu a iné. Zásadne už nečítam detektívky, kriminálky, dobrodružnú literatúru a dievčenské romány o láske. Čítanie takejto tvorby považujem pre seba za stratu času.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
poéziu...to len takú klasiku, Mor ho! na rozovretie krvi v žilách, Smrť Jánošíkova, keď sa deje neprávosť
poeziu mam rad
podla fazy mesiaca
a
podla toho, ci ma autor tej poezie tamagoci
Čítam najviac Novomeského a Kostru, v českom preklade Baudelaira.Rada počúvam čítanie Shakespearových sonetov v originále, hoci pramálo rozumiem